Kuşum obez mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selcand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selcand

Forum Sakini
00905879-372c-45d7-8bce-026cc74699c8-jpeg.24000
arkadaşlar merhaba pıtış hanım 3.5 yaşında dişi muhabbet kuşum. Gözüme kilo almış geliyordu hemen bir terazi edindim ve 53 gram çıktık. Sizce çok mu fazla nasıl bi diyet uygulamalıyım

Ekli dosyalar

• 00905879-372C-45D7-8BCE-026CC74699C8.jpeg
    00905879-372C-45D7-8BCE-026CC74699C8.jpeg
    940.9 KB · Görüntüleme: 163
  • 3099D00D-31DD-4949-886A-210A637D8F7C.jpeg
    3099D00D-31DD-4949-886A-210A637D8F7C.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 6
Evet çok fazla şuan belki olmasa da özellikle karaciğer de ileride sorunlar ortaya çıkabilir bu sorunların bir çoğu dışarıdan yansımasa da röntgende göze çarpıyor.. Bu sebeple diyet uygulamanızı tavsiye ederim.
Veterineriniz röntgen ile inceleyip gerekli görürse veda'nın "PHYTOELITE POTBELLY" ürününü kullanabilirsiniz.

Evet çok fazla şuan belki olmasa da özellikle karaciğer de ileride sorunlar ortaya çıkabilir bu sorunların bir çoğu dışarıdan yansımasa da röntgende göze çarpıyor.. Bu sebeple diyet uygulamanızı tavsiye ederim.
Veterineriniz röntgen ile inceleyip gerekli görürse veda'nın "PHYTOELITE POTBELLY" ürününü kullanabilirsiniz.
Zaten fark etmiştim kursak mı denir üst tarafı gıdık gibi olmuştu pelet yeme geçmeye çalışıyorum biraz huysuz bi kuş sebze vs de yemiyor olmadı yemini gram tartarak vereceğim aklıma başka bi şey gelmiyor aslında çok hareketli gün boyu evde salık halde uçuyor da kafeste bekleyen bir kuş değil , nasıl bi diyet tavsiye edersiniz

Zaten fark etmiştim kursak mı denir üst tarafı gıdık gibi olmuştu pelet yeme geçmeye çalışıyorum biraz huysuz bi kuş sebze vs de yemiyor olmadı yemini gram tartarak vereceğim aklıma başka bi şey gelmiyor aslında çok hareketli gün boyu evde salık halde uçuyor da kafeste bekleyen bir kuş değil , nasıl bi diyet tavsiye edersiniz
Ben hekimimle sabah akşam önünde yem durması koşuluyla gün içerisinde sebze ağırlıklı beslenme olacak şekilde diyet uygulamaya başladık. Bunun yanında yukarıda belirmiş olduğum destekleyici de vermekteyim.

Ev koşullarında uçtuğu mesafe ve sıklık ne yazık ki yaramıyor, yaraması için kasların yakılması zorlanması gerekiyor bunu da ev koşullarında sağlamak pekte mümkün değil. Bu yüzden diyet ve destekleyici çözümler ne yazık ki gerekli.
Öyle diyorsanız doğrudur. Benim kuşlarım günün çoğunda salık ve birlikte olduğukları için çokça efor sarfediyorlar. Belki ondan kilo problemi olmuyordur bizde.

Diyet önermiş miydi ne uygulamıştınız
Bizim aynı zamanda tiroidlerimizde büyüme görüldüğü için ilaç kullandık o dönem evet. Bu ilaç aynı zamanda kilo vermesine de yardımcı oldu. Ama ilacı veteriner kontrolü yapılıp tiroidleriyle alakalı verdiler. Pelet yeme alıştırmaya çalıştık ama çok az yedi, çok başarılı olamadık o konuda.
Şu an 44-45 gr arasında stabiliz.

Bizim aynı zamanda tiroidlerimizde büyüme görüldüğü için ilaç kullandık o dönem evet. Bu ilaç aynı zamanda kilo vermesine de yardımcı oldu. Ama ilacı veteriner kontrolü yapılıp tiroidleriyle alakalı verdiler. Pelet yeme alıştırmaya çalıştık ama çok az yedi, çok başarılı olamadık o konuda.
Şu an 44-45 gr arasında stabiliz.
Anladım çok geçmiş olsun

Burada ki kimse buna karar veremez. Ve burada tek kullanan da benim. Belirttiğim gibi röntgenin incelenmesi ile bu süreç yönlenir. Iç organlarda büyüme varsa kullanılması gerekiyor zaten.

Önerdiği üründe bitkisel atom bombası gibi mübarek içinde ne ararsan var.. Yeşil çay, Zencefil kökü ve yaprakları, meyve çekirdekleri, Kadife çiçeği, Kekik, Muz yaprakları, Papatya çiçekleri, Sarı kantaron, Huş yaprakları, Civanperçemi, Nane yaprağı, Karahindiba kökü, Keçisakalı çiçekleri... Çok masum gibi görünen meyve çekirdeklerinin bile kuşlar için toksik olduğunu biliyoruz.. Zaten bu ürün kuşlara özel bir ürün değil kedi köpekler için üretilmiş bir ürün... Ben önermiyorum şahsen.. Hee tabi yanlış anlaşılmasın karar vermiyorum fikir veriyorum sadece :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Önerdiği üründe bitkisel atom bombası gibi mübarek içinde ne ararsan var.. Yeşil çay, Zencefil kökü ve yaprakları, meyve çekirdekleri, Kadife çiçeği, Kekik, Muz yaprakları, Papatya çiçekleri, Sarı kantaron, Huş yaprakları, Civanperçemi, Nane yaprağı, Karahindiba kökü, Keçisakalı çiçekleri... Çok masum gibi görünen meyve çekirdeklerinin bile kuşlar için toksik olduğunu biliyoruz.. Zaten bu ürün kuşlara özel bir ürün değil kedi köpekler için üretilmiş bir ürün... Ben önermiyorum şahsen.. Hee tabi yanlış anlaşılmasın karar vermiyorum fikir veriyorum sadece :)
Sizin öneriniz ne hocam

Doğru, senin önerinde içinde paraben ve bir çok zehirli madde olan takviye ve ilaçlar yer alıyor genelde...
Şahsi değil hekim tavsiyesi olduğunu ve sadece gerekli görüldüğü sürece kullanılması gerektiğini belirmişim zaten ? bunu al şu dozda kullan dememişim ;)
Keza şunu da eklemek isterim ki vedapet'in ürünlerini kuşlarla ilgilenen 3-4 klinik zaten kullanıyor bilgine.

Merhabalar , daha önce de yazmıştım pıtışa diyet uyguladığım halde göbeği bir türlü gitmiyor ankarada veterinere götüreceğim ama yorumlara baktığımda kötü deneyimleri olan insanlar olduğu için de cesaret edemiyorum ne yapacağımı şaşırmış haldeyim

Geri