Kuşum öldü ölecek zeolit diye tutturdular hiçbir işe yaramadı acil yardım 🙏

Volkan G.

iyikus.com Üyesi
Kuşum 1 aydır kabarık keyifsiz ve ortama küsmüş durumdaydı ve ben de hasta olduğunu düşünerek veteriner baktım ama kanatlıdan anlamıyorlar malesef. Forumları gezdim ve zeolit tozu önerdiler yaklaşık 8 gün mamayla birlikte verdim baktım işe yaramıyor bu sefer de zolax başladım ve 2 doz uyguladım ancak bugün işten geldiğimde kuşumun kursağının bomboş olduğunu uçamadığını poposuna kakasının yapıştığını gördüm. Ayrıca inanılmaz sulu bir dışkısı vardı bir gün önce de mukuslu grimsi yeşilimsi bir dışkısı vardı. Allah rızası için bu işten anlıyorum sorun şu şunu kullan diyecek birine ihtiyacım var. Yoksa sarımsaklı limonlu su son çare olarak verecem. Bu hayvan bence kursak mantarı değil bağırsağında sorun var. Resimleri ekliyorum. Acil yardım edin lütfen !!

Ekli dosyalar

• IMG_5045.jpeg
    IMG_5045.jpeg
    26.2 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_5047.jpeg
    IMG_5047.jpeg
    27.5 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_4916.jpeg
    IMG_4916.jpeg
    24 KB · Görüntüleme: 7
Kuşun güncel videosunu eklermisiniz. Yemini suyunu tüketiyormu? Neden kursak mantarından şüphelendiniz kusuyormuydu kuş?

Dışkısında yem vardı yemleri yutkunmaya çalışıyordu ve başını sallıyor kuyruğu ileri geri hareket edip göğüs kafesi çok belirginleşmişti ve 32 gr dı. Çok kilo kaybı vardı. Başka bir Forumdan görüştüğüm kişiler kuş da kuruma olduğunu zeolit ve mamayla 10-15 gün beslemek gerektiğini söylediler. Özetle bildiğimden değil yani. Şuan kuş da inanılmaz sıvı kaybı var çok sulu bir dışkısı var. Şimdi uyuyor sabahtan atarım ama aşırı yorgun duruyor kuş ve çok kabarık sesi çıkmıyor bugün uçamamaya da başlamış. Yemlerini de yememişti bugün elle besleme yaptım mamayla

Hocam bize biraz detay vermelisiniz. Yemlik başında fazla zaman geçiriyor da yiyemiyor mu ? Veya yeme ilgisiz mi ? Ağzında veya dışkıda koku var mı ? Gaga ve ayaklarıda net gösteren bir video paylaşın.

Son düzenleme:
Öğürme kusma var mı? Ağız içinde veya dışkılarında kötü koku var mı? İştah ve enerji durumu nedir? Hassas teraziniz varsa kuşu tartın kaç gr çıktığını yazın buraya.
Kuşun ağız içine boğaz kısmına da bakın ,peynirimsi plaklar var mı bakın sarı veya beyaz renkli şeyler.. Kursakta şişlik var mı bakın tüyleri üfleyip..
Ve kuşun beslenme programını da yazın yem ve su harici verdiğiniz şeyler var mı probiyotik vitamin falan? Veriyorsanız haftada kaç kere ne ölçüde verdiğinizi de yazın. Bu arada daha önce hiç dış parazit damlası yaptırdınız mı veya herhangi bir ilaç kullandınız mı?

Genelde bu tarz dışkılar böbrek problemlerini yansıtıyor. İlerleyen evrelerinde yoğun su tüketimi, beslenmeden kesilme durumları gözlemleniyor. Yapabileceğiniz en hızlı destek elektrolit sunarak başlamak. O sırada gerekirse elle besleme yapınız. Beslenme bırakıldığında kayıplar genelde 2-3 gün içinde yaşanıyor.
İlaç olarak zolax iyi bir tercih olabilir ancak organlardan kaynaklı bir vaka ise tedavi etmeyecektir.

Sizin gibi bilgili insanlarla geç tanıştığım için inanılmaz üzgünüm.mavişim öldü malesef. 4-5 gün önce ayırmıştım diğer kuşumdan inş ona bişey olmaz

kusun durumu belli oldugu icin yazip da sizi uzmek istemedim cunku bu asamadan sonra ilaç işe yaramaz maalesef

ayirdiginiz kuşa tedbir amaçli zolax 7 gün verebilirsiniz (hafif ilactir zarar vermez)

ayrica elinizin altinda antibiyotik bulusun (doktora yazdirabilirseniz bactrim surup genel amacli cok iyi bir urundur)

zeolitçi tayfayla ilgili yazacak çok şey var ancak yorum yapmak istemiyorum..

kusun durumu belli oldugu icin yazip da sizi uzmek istemedim cunku bu asamadan sonra ilaç işe yaramaz maalesef

ayirdiginiz kuşa tedbir amaçli zolax 7 gün verebilirsiniz (hafif ilactir zarar vermez)

ayrica elinizin altinda antibiyotik bulusun (doktora yazdirabilirseniz bactrim surup genel amacli cok iyi bir urundur)

zeolitçi tayfayla ilgili yazacak çok şey var ancak yorum yapmak istemiyorum..
Keşke ilk bu grupla tanışsaydım belki böyle olmazdı. Şimdi kuşun ölme nedeni neydi hastalığı neydi tam olarak hocam. İlaçla ilgili 7 gün üst üste mi vereyim zolaxı. Zaten 5 e ayırdım her bir parçasını 2 gün arayla veriyorum. Bir de bu süre içersinde herhangi bir probiyotik vitamin vermeyim değil mi ? Bir de tedbir amaçlı 3 gün sarımsaklı su verip peşine zolax mı yapayım. Bactrim şurup ne için kullanılıyor hocam okuyanların da aklında bulunsun zeolit tozu hiçbir işe yaramıyor. Ticari kaygıyla bana mama ve zeolit verdiler bile isteye yaptılarsa Allaha havale ediyorum

Bir de mavişimi 3 ay önce almıştım erkek kuşuma eşlik etsin diye. Şimdi erkek kuşumda yalnız kaldı. Tekrar dişi kuş almazsam eekek kuşum için sorun olur mu

yeni kuş almadan once 3-4 hafta beklemeniz daha iyi olur

zolax zor oluyorsa triflucan surup ya da mikostatin surup da alabilirsiniz. araliksiz 5-7 gun kullanabilirsiniz. ardindan vitamin probiyotik ne isterseniz veriniz

bactrim antibiyotik, acil durumlar icin dolapta bulunmasinda fayda var (bunun konumuzla direkt ilgisi yok)

1 ay surdugune gore bakteriyel degil protozoal ya da mantar kaynakli olmasi muhtemeldir. detaylara fazla takilmayin, kuşta hastalik belirtisi gorurseniz yazınız

Volkan bey başınıza gelen şey çok üzücü maalesef,özellikle dillerine zeoliti pelesenk etmiş insanlara denk gelmeniz kötü olmuş..
Çünkü bu olay zaten aşikar,hemen herkesi falanca alışveriş sitesine yönlendiriyorlar zeolit alın diyorlar. Bunu birçok insana söylüyorlar. Kuş sahipleri de olayı bilmediklerinden denilen şeyleri yapıyor zeolit mama falan alıyorlar.Birçok insan zeolitle tedavi etmeye çalıştı kuşunu ama birçoğu da öldü, biliyoruz zaten. Tedavi eden bir ürün değil. Özellikle antifungal olmadığı hakkında bilimsel araştırma var.
Şu yazıyı okumanızı öneririm.

Geri