tylnot kullanmadım ancak belirtilen oran uygun olacaktır
İnşallah öyle olur teşekkür ederimtylnot kullanmadım ancak belirtilen oran uygun olacaktır
Bir de ayrı kafeste bir tane daha kuşum var bu hastalık bulaşıcı mı ona da tedavi uygulayayım mıtylnot kullanmadım ancak belirtilen oran uygun olacaktır
Hayır onun için kullanmanız gerekmiyor.
Aslında kur bu şekilde değil. Ara ara kusma durumu kabul edilebilir bir davranış ancak bu maalesef pek görmek istemediğimiz bir durum. Sindirim sorunları ya da kursak enfeksiyonlarını işaret ediyor. Yeni, taze bir yem alıp süreci gözlemlemenizi öneririm. Davranış kesilmez ise ilaç kullanmak gerekebilir. Eğer yeminiz tazeyse ve yeni paketse doğrudan, duruma göre ilaç kullanılabilir.Kuşum bir de böyle yapıp duruyor salıncağına kur mu yapıyor acaba![]()
İlaçtan önce de yapıyordu bunu ben de kur yapıyor sanıyordum. İlaca daha dün başladık. Önceden de kursak mantarı olmuştu tekrardan oldu sanırım göğsü de sivri geliyo elime. Yemim hep paketli paketsiz kullanmıyoruz. O zaman solunum sorunu bitince kursak tedavisine geçelim inşallah ikisi birlikte tedavi gibi bir şey olamaz demiAslında kur bu şekilde değil. Ara ara kusma durumu kabul edilebilir bir davranış ancak bu maalesef pek görmek istemediğimiz bir durum. Sindirim sorunları ya da kursak enfeksiyonlarını işaret ediyor. Yeni, taze bir yem alıp süreci gözlemlemenizi öneririm. Davranış kesilmez ise ilaç kullanmak gerekebilir. Eğer yeminiz tazeyse ve yeni paketse doğrudan, duruma göre ilaç kullanılabilir.
Solunum yolu sorununuz olduğundan önce onun tedavisini, gerekirse de kursak sorunu için ek bir tedaviyi peşine yapmanız gerekir. İlaç başlandı ise bazen bu durumdan dolayı da bu tip durumlar olması çok normal.
Aynı süreçte tedavi edilebilir ancak oranlama durumları ve kuşun kondisyonuna göre hareket etmek gerekiyor. Belki de sırayla kullanmak daha uygun olur. Arkadaşlarımız da önerisini belirtir mutlaka.İlaçtan önce de yapıyordu bunu ben de kur yapıyor sanıyordum. İlaca daha dün başladık. Önceden de kursak mantarı olmuştu tekrardan oldu sanırım göğsü de sivri geliyo elime. Yemim hep paketli paketsiz kullanmıyoruz. O zaman solunum sorunu bitince kursak tedavisine geçelim inşallah ikisi birlikte tedavi gibi bir şey olamaz demi
Gagasını kestirdim 1 hafta önce falan aslındaMaalesef bu ilaca başlandı ise tamamlamalısınız. Bir de gagasının profesyonel birisi tarafından törpülenmesi lazım.
ggaga bozukluklarının bir çok sebebi var. Onlardan biri elbette olabilir.Trichomanias protozoalari neden olabilir mi, sanki bu protozoalarin gaga bozukluguna da etki ettigine dair bir yazi okumuştum
Trichomanias protozoalari neden olabilir mi, sanki bu protozoalarin gaga bozukluguna da etki ettigine dair bir yazi okumuştum
ne dediğinizi pek anlayamadım biraz açabilir misiniz konuyu tehlikeli bir şey mi buTrichomanias protozoalari neden olabilir mi, sanki bu protozoalarin gaga bozukluguna da etki ettigine dair bir yazi okumuştum
Bu konuda tecrübeli değilim sizi korkutmak istemem, benim de yeni aldığım kuşun çikardıği ses hariç gaga hareketleri aynı oldugu için çok araştirdim. Yazdigimin konunun dagilmasina neden olmasini istemem, sizin de ilaç tedavisi devam ediyor ama bir faydası olursa sevinirim. İçim rahat etmedi Tollisan combi mix i aradim yaşadığım şehirde bulamadim ustalar önerir mi, mantar ve protozoanlara etki ediyormuş.ne dediğinizi pek anlayamadım biraz açabilir misiniz konuyu tehlikeli bir şey mi bu
Anladım. Benim kuşum daha önce gaga mantarı olmuştu bir de kursak sorunu da yaşamıştı bu da öyle bir şey mi ki acaba. Sizin kuşunuz nasıl ilacı bulamamışsınız amaBu konuda tecrübeli değilim sizi korkutmak istemem, benim de yeni aldığım kuşun çikardıği ses hariç gaga hareketleri aynı oldugu için çok araştirdim. Yazdigimin konunun dagilmasina neden olmasini istemem, sizin de ilaç tedavisi devam ediyor ama bir faydası olursa sevinirim. İçim rahat etmedi Tollisan combi mix i aradim yaşadığım şehirde bulamadim ustalar önerir mi, mantar ve protozoanlara etki ediyormuş.
Genel olarak iyi sizinki gibi nefes alirken ses cikarmiyor ama gagasini dakikalar boyunca acip kapatiyor, buna nefes alip verişi eşlik etmiyor. Tüylerini de kabartmiyor ama aşırı derecede durgun ve ötmüyor. Yeni aldığım için ortama alışmaya çalışıyor olabilir. Tedbir olarak kekik çayi vermeye başladim duruma göre yeni başlik açmak istiyorum sizin konunuz dağılmasınAnladım. Benim kuşum daha önce gaga mantarı olmuştu bir de kursak sorunu da yaşamıştı bu da öyle bir şey mi ki acaba. Sizin kuşunuz nasıl ilacı bulamamışsınız ama
Gaga sorununuz doğuştan olabilir ancak ilerlemiş bir hastalıktan sebep ya da organ sorunlarında gözlemlenen bir bozulma durumu da olabilir. Düzenli kesilmesi ve şeklinin kontrol edilmesi gerekiyor. Bu aşamada yakın zamanda iyi bir veterinerde kontrol sağlamanızı öneririm. Genel olarak sağlığını pek olumsuz etkilemese de yaşam kalitesini düşürüyor.Anladım. Benim kuşum daha önce gaga mantarı olmuştu bir de kursak sorunu da yaşamıştı bu da öyle bir şey mi ki acaba. Sizin kuşunuz nasıl ilacı bulamamışsınız ama
Burada pek öyle bilgili veterinerler yok maalesef böyle böyle anlatsam bir şey yok derler. Genelede büyükbaş hayvanlara baktıkları içinGaga sorununuz doğuştan olabilir ancak ilerlemiş bir hastalıktan sebep ya da organ sorunlarında gözlemlenen bir bozulma durumu da olabilir. Düzenli kesilmesi ve şeklinin kontrol edilmesi gerekiyor. Bu aşamada yakın zamanda iyi bir veterinerde kontrol sağlamanızı öneririm. Genel olarak sağlığını pek olumsuz etkilemese de yaşam kalitesini düşürüyor.