Öncelikle başınız sağolsun. Ne güzel diğer kuşlarınızın da ele alışması. Burada bir hocam da aynısını söylemişti. "Bazı kuşlar ele alışır. Hırçın olan kuşta ele alışkın olan kuştan görüp ele gelmeye başlayabilir. Bazı hırçın kuşlar ise ele alışmış olan uysal kuşu korkutabilir." Diye. İşte bizim dişi olan bulut kuşumuz da Limonu korkutuyor

limon alışkın, perdeye konuyor elimi uzattığımda gagasıyla tutunup parmağa geliyor. Ama bulut kafesin içinde bile onu alacağımızı anlayınca çırpınıyor

bazı kuşlar alismiyor maalesef. Konuşma konusunda şöyle ki; ben kuslarimin konuşmasını çok isterdim. Burada sorduğumda eş olarak aldığım için konuşturmanın alıştırmanın çok zor olduğunu söylediler. Benim istediğim konuşsun, biraz büyüyünce çiftleşip Yavrusunu da eğitmek olacaktı. Limon çok tekrar yapmayı seven bir kuşa benziyor. Telefondan kuş videosu açtığımda onu tekrarlamaya çalışıyor ötüyor. Ama bulut öyle değil. Bizde zaten limonu ayrı bulutu ayrı eğitmeye çalıştığımız için, Limon elimizdeyken bulut diğer odada oluyor genelde. Elimize aldığımızda onunla çok konuşuyoruz. Video açıyoruz. Sürekli yanlarında televizyon açık, tvdeki konuşmaları da duysunlar diye. Ama konuşmasa da olur. Sonuçta ben onları bana dost, arkadaş olsunlar, onlara kısa hayatlarında güzel bakabilmek için sahiplendim. Her şeye rağmen yine onlar evimizin neşesi

gönül ister konuşsun, yavrusu olsun ilerde. İnşallah demekle yetiniyorum şuan için. Ama dediğim gibi ne olursa olsun onlar bizim yavrularımız

bir bebeğe nasıl bakılması gerekirse bizde aynı özeni gösteriyoruz onlara

aynı zamanda birde sultan papağanımız var. Arkadaşımın papağanıydı emanet olarak biz bakmıştık 8-9 ay kadar. Hala bizde. O ilk geldiğinde çok korkak bir kuştu. Ele çok zor alıştı ama hiç vazgeçmedik alıştırmaya çalışmaktan. Şimdi elden gitmiyor

3 aylıkken almıştık arkadaşımdan ve 3 ay boyunca kafesten çıkmamış bir kuştu. Ben geldiğinde çıkardım ve uçmayı bilmiyor hep düşüyordu. Ben kuşların biraz özgür kalması düşüncesindeyim. Evin içinde kafese hapsedilmiş kuşlara bakmak değilde en azından gün içinde dışarda durup aciktiginda susadığında yada yorulduğunda kendisi içeri girsin istiyorum. O yüzden sultan çok iyi alıştı bize. Şimdi sırada muhabbet kuşlarımız Bulut ile limon var