Ferhat dogan
iyikus.com Üyesi
Kılo alması ıcın denedım ama zaten yemedı hep yere atı ve mama yaptım yumurta maması az çık yedı kabarık normalde hep ve hep zayıfÖncelikle gördüğüm kadarıyla ekmek veriyorsunuz. ASLA vermeyin! Oldukça zararlıdır...
Kuşun da boydan bir fotoğrafını atarsanız daha sağlıklı yorum yapabiliriz..
Uyumuyor ama uyanık kende böyle hep ve çok zayıf yanı endişeleniyorum durumundanUyurken kabarık durabilirler
dişkı talılı veterılerde mı yapıyoDışkı tahlili yaptırabilirsiniz. Yemesine rağmen kilo alamıyorsa iç parazit olabilir.
Bazı veterinerlerde yapılır. Ayrıca fakültelerde de yapıyorlar.dişkı talılı veterılerde mı yapıyo
Yakınımda yok ama uzak çokVeterinerler belli kadarını, laboratuvarlar ise çok daha geniş şekilde inceler.
Ama siz başlangıç olarak kuştan anlayan bir veterinere gidebilirsiniz.
Bird lıfe multı vıtamın var onu şu han kulanıyorum bıde ilac olarak da avi diyar var bagırsak guşlendırıcı ama onları da alırım bunları vermıyım deme avı dıarı zaten vermıyodum vıtamın olarak sadece onu verıyodumVeterinere götürme imkanınız yoksa,
Tavsiye;
-Kuşu diğer kuştan ayrı bir kafese alın.
-Kuşun sıcak, rüzgarsız, gürültüsüz bir ortamda olduğundan emin olun.
-Varsa kafesindeki tüm oyuncakları, gaga taşı vs şeyleri kafesten çıkarın.
-Yem olarak önüne aspur (sade kanarya yemi)koyun.
-100'lük suluğa içinde elektrolit ve B vitaminin de bulunduğu bir multi-vitaminden 4-5 damla koyun, eğer yoksa eczaneden suda eriyen bir multivitamin alın (Supradyn All Day Efervesan Tablet uygun olur) 1/10'nunu suluğunda eriterek servis edin.
-Kuşu akşam hava kararırken uyuması için gerekli önlemleri alın.(Dirençlenmesi için10 saat uyuması gerekiyor)
-Kuşun dışkının resmini, ve kısa bir videosunu buraya her gün yüklemeye ve gelişmelerden bizi haberdar etmeye devam edin.
Tm alırım sagolun dişkısı normal mı kuşumun ve bugün kustu bı kere neden oluyoPetshop ürünlerinden ziyade daha kaliteli vitaminler tercih edebilirsiniz.
Tek veya çift kuş için 1 litre almanıza gerek yok, bölünmüş olarak satılanlardan alabilirsiniz.
Ör: Medtolyamin Forte ve BT-Amin Forte uygun olur.
Kusmanın bir çok sebebi olabilir, ilk akla gelenlerden biri de kursak mantarıdır. Ama tahlil olmadan kesin teşhis konulması biraz zor.Tm alırım sagolun dişkısı normal mı kuşumun ve bugün kustu bı kere neden oluyo
Yapmamız bışey yok mu ya yardımcı olunKusmanın bir çok sebebi olabilir, ilk akla gelenlerden biri de kursak mantarıdır. Ama tahlil olmadan kesin teşhis konulması biraz zor.
Bide kafasının üstünde kalın tuylerı çıkıyor oda hastalanmaya sebep olabilirmıKusmanın bir çok sebebi olabilir, ilk akla gelenlerden biri de kursak mantarıdır. Ama tahlil olmadan kesin teşhis konulması biraz zor.
Tm çok sagolun yarın alıcam vıtamın ve başlıycam yem olarak övül yem kulanıyorum degiştırıyımıEğer tüy dönemine girdiyse, halsiz, huzursuz davranması normal.
Bu forumda arama kısmından daha önce bu tür sorun yaşayanlar ile ilgili ortaya konulan görüşleri ve tedavi şekillerini araştırabilirsiniz.
Ama öncelikle kuşlarla ilgili temel beslenme hususlarını iyice araştırmanızı tavsiye ederim.
Benim tavsiyem ilk yazdığım maddeleri sağlamaya çalışmanız olacaktır. Önce hayvanın temel barın ve beslenme düzenini gözden geçirmeniz gerekiyor.
(Veterinere götürme imkanınız yoksa,
Tavsiye;
-Kuşu diğer kuştan ayrı bir kafese alın.
-Kuşun sıcak, rüzgarsız, gürültüsüz bir ortamda olduğundan emin olun.
-Varsa kafesindeki tüm oyuncakları, gaga taşı vs şeyleri kafesten çıkarın.
-Yem olarak önüne aspur (sade kanarya yemi)koyun.
-100'lük suluğa içinde elektrolit ve B vitaminin de bulunduğu bir multi-vitaminden 4-5 damla koyun, eğer yoksa eczaneden suda eriyen bir multivitamin alın (Supradyn All Day Efervesan Tablet uygun olur) 1/10'nunu suluğunda eriterek servis edin.
-Kuşu akşam hava kararırken uyuması için gerekli önlemleri alın.(Dirençlenmesi için10 saat uyuması gerekiyor)
-Kuşun dışkının resmini, ve kısa bir videosunu buraya her gün yüklemeye ve gelişmelerden bizi haberdar etmeye devam edin.)