Evet koyduğum gibi yedi zaten. Başta çıkmaya çalışıyordu, girmek istemiyordu ama dal darıyı verip korkmamasını sağlamaya çalıştım. Bugün bir baktım yuvadaydı. Yumurta falan vardı kuluçkaya yattı mı bilmiyorum. Ben gelince zaten çıktı 2 dakika sonra içinden.Böyle böyle alışacak. Dal darıyı yemiş mi peki?
Hatta içine sokmasam hiç gireceği yoktu. Karanlık olduğu için korkuyordu galiba. Başta içine soktuğumda korkudan kanatlarını açıp bekliyordu sonra dal darı verince sakinleştiEvet koyduğum gibi yedi zaten. Başta çıkmaya çalışıyordu, girmek istemiyordu ama dal darıyı verip korkmamasını sağlamaya çalıştım. Bugün bir baktım yuvadaydı. Yumurta falan vardı kuluçkaya yattı mı bilmiyorum. Ben gelince zaten çıktı 2 dakika sonra içinden.
Erkek kuşum da korkudan giremiyordu. Bir ara ikisini birden sokup kapattım kapıyı. Yine dal darı vererek rahatlattım ikisini de. Bugün baktığımda dişi yine yuvalığa girmişti ve hâlâ içinde. Hatta erkek kuşum içeri girmek istediğinde onu kovmaya çalıştı birkaç kez. Birde Sürekli içindeki talaş görünümlü taşları kazıp etrafa sıçratıyor onu anlamadım. Yumurtayı falan mı gömmeye çalışıyor? İlk girdiğinde de baya derine gömmüştü yumurtayı?O geçiş aşaması çok zor. Kendisinin benimsemesi önemli olan. Bu bazen aylar alabiliyor. Erkek kuş burada iyi rol oynuyor. Yuvanın güvenilir olduğunu o ıspatlamalı dişiye