kuşuma yardım edin!

yigittttt

iyikus.com Üyesi
merhaba 7 yaşında bir muhabbet kuşum var. size hikayesini anlatmak isterim:
kuşum geçen seneye kadar çok neşeli bir kuştu yazın 10 günlüğüne şehir dışına çıktığımızda kuşu evde bıraktık eve geldiğimde kuş berbat haldeydi ölmek üzereydi ayrıca uçamıyordu. Veterinere götürdüm ve veteriner aminosol kullanmamızı söyledi. ( kutu bitene kadar kullanın dedi). yazın full kullandım hergün değiştirdim suyunu bıkmadan usanmadan yaklaşık 6 ay kullandım. kuşun psikolojisi bozulmuştu çok şükür düzeldi artık bizimle konuşuyordu neşeliydi oyun oynuyordu ama hala uçamıyordu. Ve bu duruma hem o alıştı hem biz. (sadece kısa mesafeleri uçabiliyordu.). herşey çok güzelken yaklaşık 2 ay önce kuşum hastalandı sürekli öksürüyordu, hapşırıyordu, halsizdi sürekli uyuyordu, kuyruk sekmesi vardı. solunum yolu problemi olduğunu söyledi sitedeki hocalarım. yaklaşık 2 hafta klavunat 2 hafta klamoks kullandım. öksürüğü bitti hapşırığı bitti halsizliği geçti her sabah çok neşeliydi sürekli ötüyordu kafesten çıkmaya can atıyordu ama sonra bir anda kötüleşti, çok hızlı nefes alıp vermeye başladı kabardı kafasını koydu ölmek üzereydi. biraz toparlaması amacıyla aminosol verdim biraz düzeldi o kadar kötü değildi ancak şuan yine sürekli uyuyor, oyuncağına, aynaya olan eski ilgisi azaldı bizimle nerdeyse hiç konuşmuyor ve şunu farkettim 1 2 hafta önce kısa mesafeleri uçabilen kuş bugün uçamadı hemen yere düştü. NE OLUR YARDIM EDİN. @Selçuk YÜKSEL @Sensitive 🌿

hocam dışkısını yapınca atacağım
evde çok fazla ilaç var sayamayacağım kadar siz kullanmam gerekeni söylerseniz ona göre söyleyebilirim

Kuş hasta malesef. Tedavi başlanması gerekiyor. Gözlemlediğiniz bütün hastalık belirtilerini yazın ve dışkı resimlerini atın ilaç önerelim..

Tek dışkıya bakarak yorum yapmak yanıltabilir ancak yukarıdaki dışkıya göre konuşucak olursam kuşta bakteriyel enfeksiyon var gibi görünüyor..

Enrocure yada Bactrim şurup kullanılabilir..

Hocam dışkısı bu şekilde hastalık belirtileri ise sürekli kabarık ve uyuyor. Yem yiyor suyunu içiyor iştahı var. Çok az kuyruğu sekiyor nefes alırken onun dışında da herhangi bir belirti yok.

Ekli dosyalar

Hocam dışkısı bu şekilde hastalık belirtileri ise sürekli kabarık ve uyuyor. Yem yiyor suyunu içiyor iştahı var. Çok az kuyruğu sekiyor nefes alırken onun dışında da herhangi bir belirti yok.

Tamam eczaneden bactrim şurup alıp kullanabilirsiniz. Tam dolu suluğa 10 damla ekleyin karıştırıp verin. İlaçlı suyu hergün sabah ve akşam tazeleyin. 5-7 gün kadar kullanılıcak.. 3. Ve 5. Gün durum güncellemesi yapın kontrol edelim.

Tamam eczaneden bactrim şurup alıp kullanabilirsiniz. Tam dolu suluğa 10 damla ekleyin karıştırıp verin. İlaçlı suyu hergün sabah ve akşam tazeleyin. 5-7 gün kadar kullanılıcak.. 3. Ve 5. Gün durum güncellemesi yapın kontrol edelim.
bactrim antibiyotikmi? eğer öyle ise eczaneler reçetesiz vermiyor

Augmentin kullanmıştınız sanırım ilacı değiştirmek daha faydalı olacaktır bu yüzden bactrim önerdim. Yada veterinerlerden Enrocure de alabilirsiniz oda olur. Ama ikisinide bulamazsanız elinizdeki augmentini yada klamoksu kullanabilirsiniz..
klamoks ve klavunat kullanmıştım şimdi augmentin kullansam olurmu birde ne ölçüde atacağım?

Dostum bunların hepsi aynı ilaç amosisilin + klavulanik asit içeriyor. Farkeden bişey yok..
Hocam kuruma hastalığını biraz okudum ve farkettim kuşum ona yakalanmış jilet göğüs var, halsizlik sürekli uyku var, geçen ay dilinde yara gibi birşeyler farketmistim hafif beyaz o da bir belirtiymis ne yapmam lazım nasıl iyileşecek kuşum ?

Hocam kuruma hastalığını biraz okudum ve farkettim kuşum ona yakalanmış jilet göğüs var, halsizlik sürekli uyku var, geçen ay dilinde yara gibi birşeyler farketmistim hafif beyaz o da bir belirtiymis ne yapmam lazım nasıl iyileşecek kuşum ?

Hocam kuruma hastalığı sadece onlara bakilmayip diskiyada bakılması gerekiyor diyorsunuz yazıda benim attığım dışkı fotoğraflarında herhangi bir belirti varmı ve benim kuşumun önceden yaşadığı hastalık neydi nerden bilebilirim ? O dediğiniz augmentini hangi dozda kullanmalıyım?

Hocam kuruma hastalığı sadece onlara bakilmayip diskiyada bakılması gerekiyor diyorsunuz yazıda benim attığım dışkı fotoğraflarında herhangi bir belirti varmı ve benim kuşumun önceden yaşadığı hastalık neydi nerden bilebilirim ? O dediğiniz augmentini hangi dozda kullanmalıyım?

Yazıda aslında kuruma hastalığı diye bir hastalık olmadığını anlatmaya çalışmıştım🙂

Dışkı için ise daha önce yorum yapmıştım. Üstteki mesajları kontrol edin. Düşüncemde değişen birşey yok..

Augmentini yani aynı etken maddeli ilacı iki defa kullanmışsınız zaten tekrar aynı ilacı kullanmaya gerek yok.

Ya veterinerlerden Enrocure veya Enromis bulmaya çalışın. Yada eczaneden bactrim şurup bulmaya çalışın. Bunların haricinde önericeğim birşey yok..

Kesin teşhis için ise dışkı tahlili kursak sıvısı tahlili gibi testler yapan bir kuş veterineri bulup kuşunuzu detaylı muayene ettirebilirsiniz...

Geri