Kuşumda İshal, Denge Kaybı ve Aşırı Halsizlik

İLYAS AHMETOĞLU

iyikus.com Üyesi
Merhaba herkese, 6 yaşındaki kuşum bir süredir ishal. Tüy yenileme döneminde ve çok az yem yemeye başladı. Gün içinde çok fazla uyumaya başladı ve normalde kendini zor sevdiren kuşum son zamanlarda çok uysallaştı. Bu saydığım gelişmeler başlayalı 4-5 gün oldu. Az önce masanın üzerinden yarım metre yükseklikten omzuma çıkmaya çalıştı ancak başaramayıp zemine inmek zorunda kaldı.Yem yerken zorlaniyor.Kafasını,boynunu oynatıyor Gittikçe daha fazla endişelenmeye başlıyorum. Bu konuda bilgili ve deneyimli hocalarım bana yardımcı olursanız çok sevinirim.1000172342.webp1000172348.webp1000172352.webp1000172405.webp1000172357.webp1000172360.webpWatch unnamed | Streamable

İlk olarak yem tazeliğini yitirmiş olabilir. Kuşunuz yoğun tüyde ve çıkamıyor gibi. Bu seviye kabarma çok riskli. İlk olarak ortam ısısını arttırınız ve varsa elinizde elektrolit veriniz.
Kaç gündür bu şekilde, herhangi bir b kompleks vitamine sahip misiniz?

Hocam madem 4-5 gün oldu şimdiye kadar nerdesiniz. Son aşamada mı yazılır...
Evde herhangi bir antibiyotik varsa yazın. İnsanlar için olanlar da dahil. Yoksa Yarın ilk iş veterinerden enroflaksasin etken maddeli bir ilaç ve eczaneden de triflucan alın. Eve gelir gelmez her bir ilaçtan ağzına birer damla damlatın. Elinizde zaten yoksa bt amin forte ve probiyotik alın..

Son düzenleme:
Elimdeki yem geçen seneden kalma Versele Laga.İyi muhafaza ettiğimi düşünüyordum ama riske girmeyip hemen yenisini alacağım. Rutinde Gervit-W de kullanıyordum.Elimde elektrolit ve B kompleksi desteği olarak BT-Amin Forte var.bu süreçte tek başına yeterli olur umarım.

Hocam madeö 4-5 gün oldu şimdiye kadar nerdesiniz. Son aşamada mı yazılır...
Evde herhangi bir antibiyotik varsa yazın. İnsanlar için olanlar da dahil. Yoksa Yarın ilk iş veterinerden enroflaksasin etken maddeli bir ilaç ve eczaneden de triflucan alın. Eve gelir gelmez her bir ilaçtan ağzına birer damla damlatın. Yoksa bt amin forte ve probiyotik alın..
Haklısınız Hocam, durumun tüy dökümüne bağlı geçici bir halsizlik olduğunu sanıp biraz geciktim, kusura bakmayın.sabah ilk iş veterinere götürüp dediğiniz gibi enroflaksasin etken maddeli ilacı alacağım. Ayrıca eczaneden Triflucan da temin edeceğim.Uyarınız ve yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Hocam dışkıda ishal dışında dikkatinizi çeken başka bir anormallik var mıdır? Kursak mantarı veya farklı bir hastalıktan şüphelenmeli miyim?

Hocam dışkıda ishal dışında dikkatinizi çeken başka bir anormallik var mıdır? Kursak mantarı veya farklı bir hastalıktan şüphelenmeli miyim?
Hocam kursak mantarı varsa bile triflucan çözecektir. Şuan çok hızlı olmanız gerektiği kesin. 1 saat bile çok önemli. 1 damla sirkeyi 4-5 damla suyla seyreltip içirin mesela. Şuan hadtalık teşhisi yapmaya çalışmak için çok geç. Hızlıca ihtimal elemek gerek.

Hasta bu kuş. İshal olması da enfeksiyon ihtimalini düşündürüyor. Dışkıları bozuk..
Kuşta gördüğünüz/görürseniz tüm belirtileri yazınız. Öğürme,kusma,iştah kaybı,kursak kısmında şişlik,ağızda dışkıda kötü koku,zayıflama,nefeste problem,titreme,ateş vs.

İlaçları alana kadar elinizde Röhnfried Usnegano varsa kullanın suya katıp 2 gün. 25 ml suya 2 damla ekleyin şimdilik. Bu sudan içsin. İçmez ise siz damlalık veya çay kaşığı veya şırınga ile ağız kenarından dil üzerinden hafifçe bu sudan üç dört damla veriniz.

Elinizde probiyotik var mı? Enzim içerikli probiyotik+prebiyotik içeren ürün kullanmanız da tedaviye yardımcı olur.
Kanatlı oil prozim plus probiyotik öneririm.
50 ml suya 5 damla eklenir. Normalde haftada 2 kere rutin bu şekilde verebilirsiniz.
Ama alırsanız veya elinizde varsa,şimdilik 3-4 gün kullanın suyuna katıp.

Haşlanmış patates ve yumurtadan bir mama hazırlayıp biraz yedirmeyi başardım. Selçuk Hocamın dediği gibi bir damla sirkeyi seyrelterek içirdim ve suluğuna da Bt-Amin Forte takviyesi ekledim. Uyumadan önce ise ağzına bir damla Mikostatin damlattım.

Elinizde probiyotik var mı? Enzim içerikli probiyotik+prebiyotik içeren ürün kullanmanız da tedaviye yardımcı olur.
Kanatlı oil prozim plus probiyotik öneririm.
50 ml suya 5 damla eklenir. Normalde haftada 2 kere rutin bu şekilde verebilirsiniz.
Ama alırsanız veya elinizde varsa,şimdilik 3-4 gün kullanın suyuna katıp.
Şu an için gözlemlediğim iştah kaybı ve titreme var.ağızda veya dışkıda herhangi bir kötü kokuya rastlamadım.Nefes alıp vermede bir problemi yok.Daha önce entrobac kullanıyordum.Şu an elimde probiyotik yok.Yarın probiyotik ve elektrolit veterinerden ise antibiyotik alacağım.Öneriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hocam kursak mantarı varsa bile triflucan çözecektir. Şuan çok hızlı olmanız gerektiği kesin. 1 saat bile çok önemli. 1 damla sirkeyi 4-5 damla suyla seyreltip içirin mesela. Şuan hadtalık teşhisi yapmaya çalışmak için çok geç. Hızlıca ihtimal elemek gerek.
Selçuk Hocam, bu akşam Mikostatin'e başladım. Eğer ilacı bulabilirsem Triflucan'a geçiş yapmamda bir sakınca olur mu? Sizin önerdiğiniz spesifik bir antibiyotik var mıdır, yoksa enrofloksasin etken maddeli herhangi bir antibiyotik uygun olur mu?

Selçuk Hocam, bu akşam Mikostatin'e başladım. Eğer ilacı bulabilirsem Triflucan'a geçiş yapmamda bir sakınca olur mu? Sizin önerdiğiniz spesifik bir antibiyotik var mıdır, yoksa enrofloksasin etken maddeli herhangi bir antibiyotik uygun olur mu?
Spesifik ilaç önerecek olsam adını yazardım. Hızlıca etken madde bulun sizin için de bulması kolay olur.

Geri