Kuşumda Trikomonas Enfeksiyonu mu var ? (Düzenli Tıksırma)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sendrom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sendrom

iyikus.com Üyesi
Benim kuşumda aşağıdaki bulgulardan "Ağızdan gri-yeşil akıntı, Yem yeme ve su içmede güçlük, Zayıflama, Göz yaşarması, göz civarında şişkinlik" dışındakiler mevcut. Bu hastalık için Flagyl öneriliyor, eğer tek başına etki etmezse Mikostatin ile birlikte kullanın diyorlar ama ben ikisini de ayrı ayrı verdim birini 10 gün birini 8 olarak. İkisini aynı anda nasıl vereceğim ayrı ayrı ağızdan birer damla olarak şırıngayla mı yoksa suyuna mı katacağım o konu hakkında bilen biri bilgi verirse çok iyi olur.

Flagyl tıksırmayı azalttı ama tamamen geçirmedi, şuan kuşumda önceden olmayan düzenli kabarma durumu mevcut üç gündür ama hareketlerinde uçmasında sıkıntı yok gücü kuvveti yerinde. Çok fazla yem yiyor ve yemin çoğunu döküyor. Flagyl'den sonra Mikostatin kullandım, Mikostatin inlemesini geçirdi ama tıksırmasına bir etkisi olmadı. İnleme derken gece özellikle resmen acı çekerek uyuyor gibi sesler çıkartıyordu Mikostatin onu tamamen geçirdi. En altta kuşumun videosu ve nefes almasının ses kaydı mevcut.

Enfekte hayvanlarda izlenebilen bulgular:
  • Çevre ile ilgisizlik,
  • Halsizlik ,
  • Zayıflama,
  • Tüylerin kabarması,
  • Yem yeme ve su içmede güçlük,
  • Ağızlar açık, güç soluma,
  • İshal
  • Kötü performans,
  • Göz yaşarması, göz civarında şişkinlik,
  • Ağızdan gri-yeşil akıntı,
  • Hafif kuyruk sallantısı,
  • Düzenli tıksırma

Çözüm
Bir solunum ilacı kullanmak iyi olabilir bu durumda. Şöyle bir durumda var hava kesesi akarları da bu sesi yapabiliyor. ivermectin etken maddeli bir dış / iç parazit ilacı uygulaması yapılabilir (bir gün). Ardından doksisiklin etken maddeli bir ilaca başlamanız gerekebilir. Doksimis gibi
kafes tabanındaki dışkıların NET fotolarını da atabilirmisiniz?

ilaçları ne dozda kullandınız?
Yeni yapılmış da atabilirim birazdan. İlaçları ilk iki gün yarım suluğa 4 damla olarak kullandım sonra yaşından dolayı ağır geleceğini düşünerek(10,5 yaşında) suyuna probiyotik kattım 3 gün, 1 gün multivitamin, 1 gün de elma sirkesi verdim ilacı da şırıngayla 1 damla ağızdan damlattım.

Bu tıksırmanın gerçek sebebinin ben trichomonas yada mantar olduğunu düşünmüyorum açıkçası..

Kuşunuzda farklı sorunlarda var anladığım kadarıyla.. İstanbulvet'e götürürseniz detaylı ilgilenirler...

Az önce elime aldım kursağı şişmişti çok yem yemekten. Kabarma, siyah dışkı ve yediği yemden faydalanamama gibi durumları da göz önüne alıp ağızdan 1 damla Sulphamezathine verdim. Galiba koksidiyoz tekrarladı. Belkide en başında koksidiyozdu ama düzenli tıksırma beni şüpheye düşürdü. Bir gelişme durumunda konuyu güncellerim.

Az önce elime aldım kursağı şişmişti çok yem yemekten. Kabarma, siyah dışkı ve yediği yemden faydalanamama gibi durumları da göz önüne alıp ağızdan 1 damla Sulphamezathine verdim. Galiba koksidiyoz tekrarladı. Belkide en başında koksidiyozdu ama düzenli tıksırma beni şüpheye düşürdü. Bir gelişme durumunda konuyu güncellerim.
Geçmiş olsun öncelikle. İnşAllah iyileşir ve eksi sağlığına kavuşur biran önce. Öncelikle probiyotik kullanıyormusunuz acaba düzenli olarak haftada 1 de olsa.

2-) Röhnfried firmasının üretmiş olduğu bitki özlerinden oluşan doğal bir antibiyotiktir.

NE İŞE YARAR​

Usne gano yüksel ölçüde bakterilerin oluşmasını engeller. Doğal bir antibiyotiktir. Kuşların hastalıklara karşı direnç kazanmasını ve bağışıklık kazanmasını sağlar. Çoğu kuş türünün yedikleri tahıl , mama ve ek gıdalardan ekstra yararlanmasını sağlar. Koksidiyoz , e coli , salmonella ve üst yolunum hastalıklarına karşı doğal bir koruyucudur. Parazit ve solucanlara karşıda etkilidir. Bağırsaklarda ki bakteri oluşumunu engeller.

NASIL KULLANILIR?​

Usne gano 1 litre suya 3 milim eklenir ve servis edilir. 100 milim suluğa ise 0.3 milim usne gano eklenir ve servis edilir.

bunlarıda bir araştırın lütfen bilgi amaçlı. Üretici satıcı değilim. Hobici birisi olarak 1 çift muhabbet ve 1 de sultan papağanı bakıyorum. Bu Röhnfried Alman ürünlerini kullanıyorum çoğunluk. Hepsinden memnunum. Başkalarının işine yarar diyede paylaşmaktayım. Geçmiş olsun

Biraz çok mesaj yazmış gibi olucam kusura bakmayın ama bir sorum daha olucak. Şimdi çok yem yediği için ve kursağı dolu olduğu için yemliği kaldırdım arada aspur veriyorum ama oraya buraya saldırıyor yiyebilecek bir şey arıyor devamlı. Nasıl yapmalıyım yem vereyim mi vermeyeyim mi ? Kursak mantarından dolayı şişti diyicem ama ne gagasında ne dışında ne koku var ne de başka birşey. Zaten kursak mantarı bile olmuş olsa o kadar flagyl ve mikostatin verdim geçmiş olması gerekir her türlü.

Biraz çok mesaj yazmış gibi olucam kusura bakmayın ama bir sorum daha olucak. Şimdi çok yem yediği için ve kursağı dolu olduğu için yemliği kaldırdım arada aspur veriyorum ama oraya buraya saldırıyor yiyebilecek bir şey arıyor devamlı. Nasıl yapmalıyım yem vereyim mi vermeyeyim mi ? Kursak mantarından dolayı şişti diyicem ama ne gagasında ne dışında ne koku var ne de başka birşey. Zaten kursak mantarı bile olmuş olsa o kadar flagyl ve mikostatin verdim geçmiş olması gerekir her türlü.
Yemi hasta dönemde önünden çekmemelisiniz. Yem karışımınızı diğer tohumlarla zenginleştirerek servis edebilirsiniz. Bir beslenme sorunu ya da hastalık durumu var ki yoğun yem yeme derdinde.

Yemi hasta dönemde önünden çekmemelisiniz. Yem karışımınızı diğer tohumlarla zenginleştirerek servis edebilirsiniz. Bir beslenme sorunu ya da hastalık durumu var ki yoğun yem yeme derdinde.
Kursağının çok şişmiş olması normal gelmedi bana, gözle görülür bir şişlik mevcut. Normalde 1 ayda yediği yemi 1 haftada yedi öğütemiyor sanırım ama dışkısında yem de yok nasıl iştir çözemedim.

Kursak enfeksiyonları, hava kesesi şişmeleri genelde bu tip bir davranışı tetikliyor.
Hocam ya kursak mantarı ve koku vs. yok sadece şişlik var ya hem kursak mantarı hemde koksidiyoz ya da sadece koksidiyoz. Üç ihtimal var, benim iyice kafam karıştı bugün işten sonra kuşu veterinere götürücem böyle olmayacak.

Hocam ya kursak mantarı ve koku vs. yok sadece şişlik var ya hem kursak mantarı hemde koksidiyoz ya da sadece koksidiyoz. Üç ihtimal var, benim iyice kafam karıştı bugün işten sonra kuşu veterinere götürücem böyle olmayacak.
en sağlıklısı bu yönde olur. Birden fazla sorun aynı anda yaşanıyorda olabilir. Durumu detaylıca ele alınması lazım

Veterinere götürdüm, metronidazol verdi ve sulphamezathine devam etmemi söyledi. Kursağından örnek aldı ilk önce, kursağı yapış yapıştı ama temizlemek için erken olduğunu söyledi. Kursak mantarı değilmiş bakteriymiş birkaç birşey daha söyledi ama tıbbi terim olduğu için unuttum. Bende zaten Flagyl vardı söylememe rağmen Metronidazol neden verdi anlamadım ama verdiği sıvı Flagyl gibi koyu değil biraz daha açık. Küçücük bi şişe için 75 olmak üzere toplam 400 lira tuttu. Flagyl tamamen geçirmemişti rahatsızlığı nasıl olacak göreceğiz. Cuma günü kontrol var.

10 gün flagyl (metronidazole) kullanmışsınız zaten, artık işe yaramaz. metronidazole yerine ronidazole verebilirdi ama onun fark yaratma ihtimali de son derece düşük

benim önerdiğim enrofloksasin yerine sulphamezathine denenebilir

en dogrusu veterinere gotürmek tabi, bu imkaniniz yoksa benim önerim 3 gün enrofloksasin kullanıp kuşu izlemek
Bana pek anlıyor gibi gelmedi, daha tanı bile koyamadı. Sizin öneriniz daha mantıklı o kadar söyliyeyim çünkü kursağında balgam var, nefes darlığı var, hıçkırık tarzı inlemeler var. Muhtemelen bakteriyel enfeksiyon o da bakteri tarzı birşeyler söyledi zaten Metronidazol etkili olur mu bu rahatsızlığa ?

Bu sabah ilaç damlatmak için kuşu elime aldığımda göğsünün sivrileştiğini hissettim. Dün böyle bir durum yoktu. Bugün tekrardan veterinere götürmeyi düşünüyorum. Bütün belirtileri göz önüne alırsak kursak mantarı sanki. İyice sinirimi bozdu bir türlü teşhis koyamama mevzusu.

Yarın kontrol var ama dün ilk mesajda bahsettiğim inleme tarzı vik vik sesleri tekrar geldi. Mikostatin kullandığımda 1 günde geçirmişti bu inlemeleri. Benim kafama şu takıldı bugün. Mikostatin'i günde 1 kere 1 damla olarak kullanmıştım ve hatta kursak şişmesi ve göğüs kemiğinin ele gelmesi de onun sonrasında olmuştu. Acaba Mikostatin'i günde 2 kere 2 damla olarak kullansam nasıl olur ? Şuan mesela aşırı derecede yem yeme olayı bitti normal şekilde yiyor. Sanki bi hastalığı gitti de Mikostatin'in iyi geleceği diğeri duruyor gibi geliyor bana bilmiyorum ne kadar mantıklı.

Yarın kontrol var ama dün ilk mesajda bahsettiğim inleme tarzı vik vik sesleri tekrar geldi. Mikostatin kullandığımda 1 günde geçirmişti bu inlemeleri. Benim kafama şu takıldı bugün. Mikostatin'i günde 1 kere 1 damla olarak kullanmıştım ve hatta kursak şişmesi ve göğüs kemiğinin ele gelmesi de onun sonrasında olmuştu. Acaba Mikostatin'i günde 2 kere 2 damla olarak kullansam nasıl olur ? Şuan mesela aşırı derecede yem yeme olayı bitti normal şekilde yiyor. Sanki bi hastalığı gitti de Mikostatin'in iyi geleceği diğeri duruyor gibi geliyor bana bilmiyorum ne kadar mantıklı.
Muhtemelen hava kesesi akarlarlarından mustaripsiniz. Bir şey yokmuş gibi küçülme, düzelmeler genelde onda oluyor. Ancak iyileştiğinden değil

Geri