Kuşumda tüy hastalığı olabilir mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

Mangoo

Veteran
Hocalarım merhaba eski konum vardı ama o konu üzerinden çok geçtiği ve farklı konular açıldığı için ben yeni konu açmak istedim. Biliyorsunuz erkek olan kuşum strese girmiş yoluyor demiştiniz hatta. Dişi kuşu verdim. Çünkü hem erkeği hemde sultanı kovalıyordu. Şimdi ikiside biraz rahatladı. Hem erkek elimize geliyor kendini seviyor hemde sultan daha rahat geziyor. Erkek olanda arada sultanı kovalıyor ama onu da bir şekilde tolere ediyoruz. Asıl sorunumuz olan tüy yolma devam ediyor. Aslında tüy yolma mı yoksa temizlerken mi kopuyor onu da çok anlayamadım. Çünkü bugün duş yaptırdım. Kendini temizlerken de yine 2-3 tane koptu. Önemli olan sıkıntımız. Bu kapsüllerin içinde sıvı mı oluyor? Arada çıkanlarda kanlı çıkıyor. Fotoğrafda gözüken gibi. Benim size daha önceki konuda bahsetmediğim bir şey daha var aslında çokta önemli görmemiştim. Dış parazit yaparken enjektörden tüyleri dökülen çocuğumuza yaparken biraz fazla kaçmıştı. Bende deriye denk gelmedi ve sildik diye çok önemsemedim. Bu ilaçtan dolayı bu çocuğun tüyleri dökülüyor olabilir mi ? Yoksa bir hastalık mı ?

Ekli dosyalar

• IMG_0001.jpeg
    IMG_0001.jpeg
    1,012.4 KB · Görüntüleme: 28
Dişiyle alakalı olmadığını söylemiştim size. Ense damlasıyla da alakalı değil.
Siz neler uyguladınız onu yazın.

Dişiyle alakalı olmadığını söylemiştim size. Ense damlasıyla da alakalı değil.
Siz neler uyguladınız onu yazın.

Dişi bizede rahat vermiyordu hocam hepimiz rahatladık aslında. Biraz üzüldük aslında ama arkadaşımda en azından içim rahat o konuda. Dişiyi ayırdık şuan daha fazla ilgileniyoruz. En azından artık kafasına parmağımıza sürtüp kendini kaşıtıyor. Yani şuan ona stres olacak bir durum yok diye düşünüyorum. Tek stres olabilecek sultan olabilir oda sultanı kovalıyor zaten ikisine de aynı ilgiyi gösteriyoruz. Kullandığımız ürünler

Bt forte
Colombine
Çinko için şurup

Ense damlasından kaynaklı değildir. Tüy kapsülleri gelişim döneminde vücut sıvılarından yararlanarak beslenir. Bu sebeple tüplerde bir miktar sıvı veya kan görünümü olağan.

Dişi bizede rahat vermiyordu hocam hepimiz rahatladık aslında. Biraz üzüldük aslında ama arkadaşımda en azından içim rahat o konuda. Dişiyi ayırdık şuan daha fazla ilgileniyoruz. En azından artık kafasına parmağımıza sürtüp kendini kaşıtıyor. Yani şuan ona stres olacak bir durum yok diye düşünüyorum. Tek stres olabilecek sultan olabilir oda sultanı kovalıyor zaten ikisine de aynı ilgiyi gösteriyoruz. Kullandığımız ürünler

Bt forte
Colombine
Çinko için şurup
Hocam omega 3 ve iyot önermiştim daha önce hala öneriyorum. İkisi de deri sağlığında önemli elementlerdir.

Ense damlasından kaynaklı değildir. Tüy kapsülleri gelişim döneminde vücut sıvılarından yararlanarak beslenir. Bu sebeple tüplerde bir miktar sıvı veya kan görünümü olağan.

Bu dökülme neden kaynaklı hocam peki. Yıllar önce muhabbet kuşumuz vardı. Evdekiler ekmek falan bile verirdi. Vitamin probiyotik kullanımı zaten yoktu. O zamanlar belki o ürünler bile yoktu😊 kuş 10 yıla yakın yaşadı. Bunların herşeyini alıp veriyoruz yapıyoruz. Ya tüyleri dökülüyor ya gözü iltihap kapıyor.

Hocam omega 3 ve iyot önermiştim daha önce hala öneriyorum. İkisi de deri sağlığında önemli elementlerdir.

Hocam onları diğer konularda size sormuştum aslında. Ama bir türlü netleştiremedik ve yanlış ürün olmasın diye almamıştım. Yarın tekrar ürünlere ulaşıp fotoğrafını buraya atayım ona göre alayım ürünleri.

Kapsulü kırıp günde 1 damla içirecek veya sevdiği yiyeceğe damlatıp yemesini sağlayacaksınız.
Siz de kullanın tahmin ettiğinizden çok daha faydalıdır.

Bu dökülme neden kaynaklı hocam peki. Yıllar önce muhabbet kuşumuz vardı. Evdekiler ekmek falan bile verirdi. Vitamin probiyotik kullanımı zaten yoktu. O zamanlar belki o ürünler bile yoktu😊 kuş 10 yıla yakın yaşadı. Bunların herşeyini alıp veriyoruz yapıyoruz. Ya tüyleri dökülüyor ya gözü iltihap kapıyor.
tüy dizilimi doğuştan sağlıklı olmayabilir. Sıkışan kökler verimli gelişmiyor olabilir. Katkılar düzenli ve iyi verilse de tek başına tüy kalitesini iyileştirme yönünde yeterli etmen değil. Tam spektrumlu UV ışık kullanımı, banyo ihtiyacı, kuşun kendini tımar ederken kullandığı yağı iyi dağıtması vb. çevresel faktörlerin de payı büyük.
Bence gelişim sağlamadan çekip kırıyor olmasının sebebi o bölgedeki bazı tüylerin gelişirken doğru büyümediğinin farkında olmasından kaynaklı. Tüy çıkarma süreci sancılı olduğundan dolayı rahatsız eden tüyleri çekme yönünde önlem alıyor olmalı. Bir miktar tüy eksiğini sorun etmemelisiniz.

tüy dizilimi doğuştan sağlıklı olmayabilir. Sıkışan kökler verimli gelişmiyor olabilir. Katkılar düzenli ve iyi verilse de tek başına tüy kalitesini iyileştirme yönünde yeterli etmen değil. Tam spektrumlu UV ışık kullanımı, banyo ihtiyacı, kuşun kendini tımar ederken kullandığı yağı iyi dağıtması vb. çevresel faktörlerin de payı büyük.
Bence gelişim sağlamadan çekip kırıyor olmasının sebebi o bölgedeki bazı tüylerin gelişirken doğru büyümediğinin farkında olmasından kaynaklı. Tüy çıkarma süreci sancılı olduğundan dolayı rahatsız eden tüyleri çekme yönünde önlem alıyor olmalı. Bir miktar tüy eksiğini sorun etmemelisiniz.

Yaklaşık 2 yıldır bende hocam dediğiniz gibi bir durum olsa geçen sene tüy değişiminde olmazmıydı. Beni korkutan başka bir hastalığı olması. Yoksa benim için sorun değil tüyü yok diye sevmeyi falan da bırakmayacağız da sadece dediğim gibi korkutan hastalığı falan olmaması

Ekli dosyalar

• 37583475-be7e-44a0-9d62-39011250ae0b.jpeg
    37583475-be7e-44a0-9d62-39011250ae0b.jpeg
    284.5 KB · Görüntüleme: 10
  • 401f26f0-be57-4966-8208-3ea6a58c39c2.jpeg
    401f26f0-be57-4966-8208-3ea6a58c39c2.jpeg
    366.6 KB · Görüntüleme: 10
Yaklaşık 2 yıldır bende hocam dediğiniz gibi bir durum olsa geçen sene tüy değişiminde olmazmıydı. Beni korkutan başka bir hastalığı olması. Yoksa benim için sorun değil tüyü yok diye sevmeyi falan da bırakmayacağız da sadece dediğim gibi korkutan hastalığı falan olmaması
Bazen olmayabilir, çevresel etkilerden kaynaklı yeni ortaya çıkıyor olabilir. Hastalık nedenli olma ihtimali bence düşük 🤤

Omega 3 konusunda epa ve dha değeri yüksek olması ve triglisserid formunda olması önemli emilimi en iyi olan formdur.

İyotun 2 si de aynı fiyat hocam omega içinde direk gönderdiğiniz ürün var onu alıcam. Bunları nasıl kullanıcaz omega için ekmeğe falan 1 damla dediniz hafta 1 gün yeterli mi ? İyotu ne kadar kaç gün kullanalım ?

Geri