Kuşumda tüy hastalığı olabilir mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan
Omega haftada bir çok fazla 10 yılda 2 kez verseniz yeter 😀 her gün bir damla omega 3 verin en geç 2 günde bir. Diğerine her gün düzelene kadar. Sonra 2 günde bir olur. Muhtemelen omega 3 takbiyesinden sonra değiştiği tüyler koyulaştı parlaklaştı

Omega haftada bir çok fazla 10 yılda 2 kez verseniz yeter 😀 her gün bir damla omega 3 verin en geç 2 günde bir. Diğerine her gün düzelene kadar. Sonra 2 günde bir olur. Muhtemelen omega 3 takbiyesinden sonra değiştiği tüyler koyulaştı parlaklaştı

Dalga geçtiniz sanırım 😂 ikisine de aynı veriyorum o zaman sıkıntı olmaz demi ?

Hocalarım merhaba yeni konu açmak istemedim. Omega, çinko ve iyottan sonra sıkıntımız azaldı gibi patlamamış tüy kapsülleri eskisine göre az görüyorum ensesi ve boynunun büyük bir kısmı kapandı. Geçen gün ağzına damlalıkla omegayı damlatırken Sevda kaçmaya çalıştı biraz yanağına falan geldi. Şuan aşırı kaşınıyor yanak bölgelerini sürekli bir yerlere sürtüyor. Elimize gelince kafasını yanaklarını parmağımıza sürtüyor kaşıyoruz gerçi ama elimizden gidince gittiği yere sürekli yanağını sürtüyor. Tünekte dururken tüneğe sürtüyor. Dış parazitini 1-1.5 ay önce yaptım. Yarın 1 doz nilverm vermeyi düşünüyorum (4 ay önce yapıldı en son). Bu aralar biraz da tüy değişimindeler. Onun bir etkisi olabilir mi ?

İyileşme göstermesine sevindim. Yine dozları seyrek vermiyorsunuzdur umarım. Omegayı 2 günde bir birer damla sürekli içirin kuşlara. Korkmayın faydası çok zararı yoktur. Hatta tüydelerken her gün de olur. Ama bir damlayı aşmayın.

Nilverm vermenize gerek yok. Parazit kaşınması değil. Yağ değdiği bölgede kuruyunca rahatsız etmiştir onu büyük ihtimalle ıslak bir bezle temizleyin o bölgeyi fazla bastırmadan. Bide yeni çıkan tüyler yağ kuruduğu için çıkmakta zorlanıyor olabilir. Oda kaşıntı yapıyor olabilir.

İyileşme göstermesine sevindim. Yine dozları seyrek vermiyorsunuzdur umarım. Omegayı 2 günde bir birer damla sürekli içirin kuşlara. Korkmayın faydası çok zararı yoktur. Hatta tüydelerken her gün de olur. Ama bir damlayı aşmayın.

Nilverm vermenize gerek yok. Parazit kaşınması değil. Yağ değdiği bölgede kuruyunca rahatsız etmiştir onu büyük ihtimalle ıslak bir bezle temizleyin o bölgeyi fazla bastırmadan. Bide yeni çıkan tüyler yağ kuruduğu için çıkmakta zorlanıyor olabilir. Oda kaşıntı yapıyor olabilir.

2-3 günde 1 kere de banyo yaptırıyorum aslında hocam ben yaptırmasam bile yıkanmak istediğini banyo ve mutfak lavabosuna gidip belli ediyor 😂 dozları seyrek derken sadece omegayı diğerleri gibi hafta 1-2 kere veriyordum. Onu da sizinle konuştuktan sonra 2 günde 1 kere falan vermeye başladım. O zaman parazit yok diyorsunuz yani. Şimdilik normal vitamin mineral kullanımına devam ediyorum

2-3 günde 1 kere de banyo yaptırıyorum aslında hocam ben yaptırmasam bile yıkanmak istediğini banyo ve mutfak lavabosuna gidip belli ediyor 😂 dozları seyrek derken sadece omegayı diğerleri gibi hafta 1-2 kere veriyordum. Onu da sizinle konuştuktan sonra 2 günde 1 kere falan vermeye başladım. O zaman parazit yok diyorsunuz yani. Şimdilik normal vitamin mineral kullanımına devam ediyorum
Evet ve omega 3'ü aksatmadan verin. Haftada 1-2 değil. En geç 2 günde bir.

Evet ve omega 3'ü aksatmadan verin. Haftada 1-2 değil. En geç 2 günde bir.

Sizinle görüştükten sonra o şekilde yapmaya başladım hocam zaten teşekkür ederim. Akar falan yoktur inşallah dediğiniz gibi. Çünkü bu çocuğumuz nerdeyse 1 senedir ara ara bu şekilde deli gibi kaşınıyor. İç-dış parazit yapmamıza rağmen

Sizinle görüştükten sonra o şekilde yapmaya başladım hocam zaten teşekkür ederim. Akar falan yoktur inşallah dediğiniz gibi. Çünkü bu çocuğumuz nerdeyse 1 senedir ara ara bu şekilde deli gibi kaşınıyor. İç-dış parazit yapmamıza rağmen
Kaşınması parazitle alakalı değil işte. Tüy spteyi falan varsa oraya sıkıp temizleyin nenlendirmiş de olursunuz. O şekilde sorun çözülür diye tahmin ediyorum..

Kaşınması parazitle alakalı değil işte. Tüy spteyi falan varsa oraya sıkıp temizleyin nenlendirmiş de olursunuz. O şekilde sorun çözülür diye tahmin ediyorum..

Dün akşam omega damlatıktan sonra duşa girmeye çalıştı kendi kendine yıkandı bende elimi ıslatıp yanaklarına sürdüm yani yanakları da ıslanmış oldu. Sonra uyku saati geldiği için bakamadım bugün takip edicem hocam artık

Ekli dosyalar

• 426210a5-3a5f-426f-86a0-50a995d4def7.jpeg
    426210a5-3a5f-426f-86a0-50a995d4def7.jpeg
    207.5 KB · Görüntüleme: 4
  • 82f1fe2c-a00c-49ea-800a-d0e78d08c2ae.jpeg
    82f1fe2c-a00c-49ea-800a-d0e78d08c2ae.jpeg
    180.2 KB · Görüntüleme: 4
  • b307f721-494f-4462-8f07-4ccd6d3abd07.jpeg
    b307f721-494f-4462-8f07-4ccd6d3abd07.jpeg
    201.7 KB · Görüntüleme: 4
  • eaac46cd-33e5-4c96-9181-c53a0aae0438.jpeg
    eaac46cd-33e5-4c96-9181-c53a0aae0438.jpeg
    217.3 KB · Görüntüleme: 4
Maşallah iyileşiyor. Yolmayı bırakmış olması süper gelişme zaten. 👍 Daha da iyileşecek. Tüy değişim döneminde aksatmadan omega devam et. Tüylerdeki canlılığı gör..

Maşallah iyileşiyor. Yolmayı bırakmış olması süper gelişme zaten. 👍 Daha da iyileşecek. Tüy değişim döneminde aksatmadan omega devam et. Tüylerdeki canlılığı gör..

Omega veriyorum hocam sultanda renk değişti daha önce söylediğim gibi. Ama bunda yolmayı tam anlamıyla bıraktığını söyleyemem. Yine patlamamış kapsüller çıkıyor 🥹

Yoluyor olsa göğüs tüyleri düzelmezdi ama. Yolduğunu görüyor musunuz ?

Kendini temizlerken atıyor hocam Hergün 2-3 tane sadece ben görüyorum. Biz evde yokken kafesin içine düşenler kaç tane kim bilir. Açılmış açılmamış kapsüller oluyor. Bu aralar açıklar da var kopanlarda. Normal tüy gibi değilde kökü kapsüllü gibi ucu açılmış tüyler var

Hocam bizim bu tüyleriyle oynayıp koparan kuşumuz sanki biraz fazla su içiyor gibi ne gibi bir yan etkisi olur acaba ? Neşesi yerinde ötüyor uçuyor kendini temizliyor herhangi bir halsizliği yok. Anladığım kadarıyla dışkısında da bi leke bırakma anormal durum yok. 3-5 gün önce tarttım gramda bi değişiklik yok 52-55 gram çıkıyor hep. Yani şimdilik hasta olduğunu düşünmüyorum. Sultana su koyarken ikisini eşit koyuyorum sulukları alırken bakıyorum yarı yarıya fark var

Geri