Ayağıyla sürekli oynuyor ben de neden kaşınıyo diye düşünüyorum. Ama bu hareketi bi tuhaf geldiPapağanlar hakkında pek bilgi sahibi değilim ama bana tik gibi geldiSultan Papağanları - Sultan Papağanı Davranışlarının Yorumlaması
Sultan Papağanı Davranışlarının Yorumlaması Kuşlarımızla sağlıklı iletişim kurabilmemiz için onların tekrarladığı ya da yeni yaptığı hareketlerin ne anlama geleceğini araştırmak, bilmek gerekebiliyor. Uzman Sultan Papağanı üreticileri tarafından derlenen ve sık rasladığımız davranışları nasıl...iyikus.com
Benim erkek bir kuşum bu hareketi sırt bölgesinde olan kısmına yapıyor sürekliKırık bir tüyü olabilir ve baskı yapıyordur. Yahut anlık bir hareket olabilir ( kedilerin kuyruğunu tanıyamaması gibi bir durum).
Teşekkürler cevap için. Daha önce görmedim böyle bir davranışını. Arka arkaya tekrarlayınca birşey rahatsız ediyor gibi geldi. Birde ayağıyla çok oynuyor geldiğinden beri. Daha önce de sormuştum buraya ayağında kızarıklık var diye sanırım siz bir süre sonra geçecektir demiştiniz. Ancak sürekli ayağıyla oynuyor ve o kızarıklık geçmedi. Sadece tek ayakta varKırık bir tüyü olabilir ve baskı yapıyordur. Yahut anlık bir hareket olabilir ( kedilerin kuyruğunu tanıyamaması gibi bir durum).
Nasıl kontrol edebilirim ? TeşekkürlerBenim erkek bir kuşum bu hareketi sırt bölgesinde olan kısmına yapıyor sürekli
Genel durumu iyi tik olacağını düşünüyordum hocam tüy tupcukleri aklıma gelmemişti kontrol etmek yaralı olacaktır
Son ihtimal korkuttu beni de. Tüy diplerini de kontrol edicem çok teşekkürlerKanatlarını açıp tüy diplerine bakmanız gerekiyor. Tüyden sıyrılmış, tüp şeklinde (tüyün uç kısmı) kalmış olabilir. Bazen de tüy değişim döneminde de benzer davranışlar olabiliyor.
Tabi istilacı parazitlerden de mustarip olabilir. Kuş üzerinde ya da kafes çevresinde minik bitler var mı kontrol ediniz. Karanlık köşeler, pamuklu yerleri severler.