Hocam dediğiniz gibi demleme şeklinde verdim ama suyun rengi değişmedi içtim tadı var ama renk değişmedi acaba Taze değil mi aldığım deve dikenleriEn iyisi kaynatayım suluktan içireyim
Hocam dediğiniz gibi demleme şeklinde verdim ama suyun rengi değişmedi içtim tadı var ama renk değişmedi acaba Taze değil mi aldığım deve dikenleri
Hocam bu dışkılar megabakteri olabilir mi kuşum bence hasta zaman zaman durgunluk fark ediyorum onda önceden megabakteri atlatmıştı o zamanda dışkışı aynı bu renkti. Triflucan versem mi acabaEvet dışkılar biraz sıkıntılıymış. Çok kötü diyemem ama sindirim sorunu var. Beslenme düzeniniz nasıl? Probiyotik kullanıyormusunuz?
Test nasıl yaptıracağım hocam veterinerler mi yapıyormegabakterinin tedavisinde triflucan yeterli gelmiyor. Eğer böyle bir şüpheniz varsa bence teste gitmeli dışkısı.
Bazı zamanlarım da durumum olmuyor hocam yoksa kuşum için masraftan hiç çekinmem zaten cok kez götürmüştüm.zaman kaybetmemek için demiştim elimin altında ilaç olsun diye. Bir de havalar cehennem sıcağı götürmek mantıklı olur muTest nasıl yaptıracağım hocam veterinerler mi yapıyor
Ankarada uğurpet veterinerdi sanırım dışkıyı inceliyorlar megabakter varsa teşhis koyarlar.. Triflucan falan işe yaramaz amfoterisin b kullanılması gerekiyor eğr megabakter varsa tabi...
Evet hocam o bizim doktorumuz zaten sürekli ona götürüyorum megabakteri de önce triflucan sonra amfoterisin b kullanmıştık triflucan yeterli gelmemişti hatırlıyorum ama bi miktar dışkısı toplanmıştı. O zamanda böyleydi dışkısının rengi Megabakteri tekrar edebiliyor diye ben şüphelendim.güncel bir dışkı bir de kuşunuzdan görüntü paylaşır mısınız?
güncel bir dışkı bir de kuşunuzdan görüntü paylaşır mısınız?
Hocam arada o attığım gibi boyalı dışkı oluyor ama evet şimdi iyi de Ümit hocamın dediği gibi karaciğer den dolayı mı acaba o dışkılar zaman zaman oluyor bir 2 hafta daha deve dikeni vereyim bakalım tamamen geçecek mi boyalı olanlardışkılar çok temiz, bence biraz kendi haline bırakmalısınız
Hocam geç cevap olacak ama kuşumun lipomu daha fazla büyüdü veteriner söylemişti bize zaten o dahada büyüyecek diye maalesef çok üzgünüm elimden hiç bir şey gelmiyor şuan uçamıyor. Metastop kullanıyordum ben son gittiğim veteriner sürekli onu kullanma demişti bende bıraktım acaba ondan mı büyüdü bilmiyorumBir iki hafta değil uzun vadede faydası olur.. İlk zamanlar haftada 2 gün düzenli kullanılması iyi olur. Daha sonraları karaciğerin durumuna göre haftada bire yada iki haftada bire düşürülebilir..
Kuş kaç gram bu arada tartıyormusun? Kuşun ideal kilosuna gelmesi önemli. Karaciğer yağlanmasıda kuş zayıfladıkça azalıcaktır. Bu süre boyunca deve dikenine devam
Hocam geç cevap olacak ama kuşumun lipomu daha fazla büyüdü veteriner söylemişti bize zaten o dahada büyüyecek diye maalesef çok üzgünüm elimden hiç bir şey gelmiyor şuan uçamıyor. Metastop kullanıyordum ben son gittiğim veteriner sürekli onu kullanma demişti bende bıraktım acaba ondan mı büyüdü bilmiyorum
Kuşun resimlerini eklermisin bakalım..
Yok hocam geçirmediler dişi kuşum sağlıklı olmadığı için düşünmüyorum. Sizce tekrar metastoba başlasam mıBazen önlemek güç oluyor. Bir miktar azaltılabilir ama kısa sürede tekrar eski haline gelecektir. Eşiyle arası nasıl, kuluçka geçirdiler mi?