Kuşumun neyi var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dalin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dalin

Yarışma Kazananı
Merhaba kuşum 3 gundur cok halsiz uyukluyor dıskısıda bu sekılde. Ve arada kafesin altına gıdıyor orda durmak ıster gıbı bende yukarıya goturuyorum tunegıne. Suan tunekte uyuyor. Gece oldugu ıcın resminı cekemedım. Dışkısı bu sekılde ne yapmamız lazım ev sıcak usutmedı,tuyde de degil. Yemde cok cok az yedı. Suyu zaten oldum olası içmez nadıren ıcer. Ne yapmalıyız1000067990.jpg

Ağzında koku boğazında lezyon var mı bir kontrol edin. Bide son zamanlarda onun hayatında herhangi bir değişiklik oldu mu ? Ne zamandan beri hastalık belirtisi var

kızgınlık yumurtası yapacak muhtemelen :)
Hocam fotografa bakarmısınınz
kızgınlık yumurtası yapacak muhtemelen :)
Hocam dedıgınız gıbı sanırım
kanattı mı o bölgesini :(
Kanatmısmı hocam hıc anlayamadım bız sımdı napmalıyız. Eşi var kafesinde ama yuvalıkları yoktu 3 yıldır bırlıkte kalıyorlar hıc boyle bırsey olmadı. Bız sımdı yuvalıkmı takalım ne yapalım hocam kusumuz ıyı olurmu

Yüksek ihtimalle yumurtlayacak. Yuvalık asın. Yuvalığa ilgisini görelim. Ayrıca sık uçan bşr kuş mu ? Biraz kilolu gibi görünüyor. Kilosu yumurtlamasını zorlaştırabilir. Onu zorlamadan egzersiz yaptırın sık sık. Parmak atlatmaca gibi. Kanat çırpsın bol bol. Ama bir yerlere çarpmamalı ona dikkat edin. Kafeste kalamar var değil mi ? Ve vitamin takviyesi veriyor musunuz ?

Yüksek ihtimalle yumurtlayacak. Yuvalık asın. Yuvalığa ilgisini görelim. Ayrıca sık uçan bşr kuş mu ? Biraz kilolu gibi görünüyor. Kilosu yumurtlamasını zorlaştırabilir. Onu zorlamadan egzersiz yaptırın sık sık. Parmak atlatmaca gibi. Kanat çırpsın bol bol. Ama bir yerlere çarpmamalı ona dikkat edin. Kafeste kalamar var değil mi ? Ve vitamin takviyesi veriyor musunuz ?
Hocam bu kus 3yıldır bizimle ılk sahıplendıgımuzden berı yapı olarak hasta bır kustu yanı ucmuyordu cok nadır uçuyordu omzumuzda kac saat duran bır kus. Kafesinde hep duruyor uymaya hevesi yok. Hatta ilk geldıgınde tunekte bıle duramıyordu nefes alıp veriyordu ucmayı beceremıyordu zamanla ıyı oldu. Ama yinede normal kuslar gıbı enerjik degıl. Her hafta 1 kez yumurta yiyor,. Arada vıtamınde veriyorum bu ara vermedim sadece sımdı ne vermemı onerırsınız. Yuvalık taktım ılk kez dun gece. Bu sekılde selcuk bey

Hocam bu kus 3yıldır bizimle ılk sahıplendıgımuzden berı yapı olarak hasta bır kustu yanı ucmuyordu cok nadır uçuyordu omzumuzda kac saat duran bır kus. Kafesinde hep duruyor uymaya hevesi yok. Hatta ilk geldıgınde tunekte bıle duramıyordu nefes alıp veriyordu ucmayı beceremıyordu zamanla ıyı oldu. Ama yinede normal kuslar gıbı enerjik degıl. Her hafta 1 kez yumurta yiyor,. Arada vıtamınde veriyorum bu ara vermedim sadece sımdı ne vermemı onerırsınız. Yuvalık taktım ılk kez dun gece. Bu sekılde selcuk bey
yuvalık taktıysanız güzel. Ne yapabilirsiniz, şu süreçte zengin bir mama karışımı yapabilirsiniz. Haftada 2 kez verilebilir. Ayrıca 3 günde 1 kez bir damla d vit kullanınız.

yuvalık taktıysanız güzel. Ne yapabilirsiniz, şu süreçte zengin bir mama karışımı yapabilirsiniz. Haftada 2 kez verilebilir. Ayrıca 3 günde 1 kez bir damla d vit kullanınız.
Doğanay hocam yuvalık taktım gırıyor ıcıne arada , yuvalıgın ıcıne mısır granulu koydum , bugun baktımıcıne gırıp mısır granulu taslarını yuvadan alıp yere atıyor. Kendınce inceliyor sanırım. Arada dısarda duruyor arada yuvalıga gıdıyor. Eşi olan kus pek anlamadı sanırım hıc yuvalıkla ılgısıı yok erkek kusun :) Ben zaten yumurtaların da bos oldugunu dusunuyorum nedense. Cunku 3yıldır bırlıkte kalıyorlar hıc boylr bırsey olmadı, yuvalıkları bile yoktu. Yenı taktım. Kalamar taktım, darı verdım, multi vitamin verdım. Bu sekılde. Birde Talas mı almamız lazım onu nereden buluruz hocam

@Doğanay Y.

Son düzenleme:
Doğanay hocam yuvalık taktım gırıyor ıcıne arada , yuvalıgın ıcıne mısır granulu koydum , bugun baktımıcıne gırıp mısır granulu taslarını yuvadan alıp yere atıyor. Kendınce inceliyor sanırım. Arada dısarda duruyor arada yuvalıga gıdıyor. Eşi olan kus pek anlamadı sanırım hıc yuvalıkla ılgısıı yok erkek kusun :) Ben zaten yumurtaların da bos oldugunu dusunuyorum nedense. Cunku 3yıldır bırlıkte kalıyorlar hıc boylr bırsey olmadı, yuvalıkları bile yoktu. Yenı taktım. Kalamar taktım, darı verdım, multi vitamin verdım. Bu sekılde. Birde Talas mı almamız lazım onu nereden buluruz hocam
Hocam yumurtlamak onun için zor olacak dediğim şekilde hareket ertirin mutlaka. Hem kasları güçlensin hem ciğeri açılsın.

Yuva hazırlığını kendi istediği şekilde yapıyor dişiler. Bazısı hiç malzeme istemez, bazısı yoğun malzeme isteği olur. Örneğin granül genelde atılıyor, pek hoşlandıkları malzemelerden değil ama sorun teşkil etmez. Bir, iki tutam konulması yeterli olur (eğer oval folluk kısmı mevcutsa). Talaş biraz daha uygun bir malzeme ancak yine fazla konulduğunda köşeye yığma durumları oluyor.

Hocam 3 gündür yuvallık takılı ,arada cıkıyor genelde orda duruyor. Ne zaman yumurta cıkar ? Birde egzersiz yaptıyoruz günde 3 4 dk ama yapmak istemiyor ,ısırıyor bizde yormuyoruz. Yemde yere dökülenler yiyor bizde yere dokuyoruz. Eşi yuvalıga ilgisiz. Bu şekilde 🥲

Geri