Kuşun devamlı kusma benzeri hareket yapması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emrish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emrish

iyikus.com Üyesi
Merhabalar,
Kuşum bir süredir devamlı olarak aşağıdaki videolarda çektiğim şekilde kafa hareketi yapıyor ve bazen yediği yemleri kusuyor.
Yem olarak 2 senedir versele laga kullanıyorum değiştirmedim. Göğüs kemiği hafif belirgin ele aldığımda. Kafeste eskisine göre daha durağan. Dışarıdayken uçmasında herhangi bir sıkıntı yok, kafeste darı, mama vb koyduğumda hemen başına gelip yiyor ama bu hareketi çok sık tekrarlar oldu. Dışkı kontrolü de normal görünüyor.
Ne tavsiye edersiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Buyrun, önceden hareketliydi son 10 gündür falan böyle. Nadir yapıyodu bu hareketi ama 3-4 gündür yem vs yedikten sonra böyle yapıyor 10-15 sn kadar.

kafeste 2 dişi kuş daha var onlarla duruyor. Tabanına mısır granülü atmıştım. Üstünde demir ızgara da var dışkıyla temas etmiyor kuşlar

Oyla 0
granül kullanmanın kötü bir yanıda dışkıların ne derece boyama yaptığını gizlemesi. :(
Kuşta kursak enfeksiyonu olabilir, tükettiği yem bayat olabilir. Düşük bir ihtimalde arkadaşına kur isteği olabilir ama bu durum değil gibi görünüyor

Oyla 0
isterseniz kafes tabanını temizleyip kağıt havlu serin, 1 gün dışkılasın onun fotosunu paylaşın. dışkıları ve yayılımını net görmek lazım

Oyla 0
Teşekkürler. Dediğinizi uygulayayım yarın paylaşayım son durumu.

Oyla 0
Tek küçük kafese aldım geceden sabaha dışkısı bu şekilde.

Kusmuğu sanırım kafes telinin üstündeydi onu da son resme koydum

Oyla 0
ben olsam hiç vakit kaybetmeden antibiyotik başlarım. enrofloksasin (ör: baytril, enrocure) ; amoksisilin (ör: augmentin, synercid, amoxycol) ya da sulfadiazin + trimetoprim (ör: bactrim, neosülfaprim) gibi ilaçlar kullanılabilir. parantez içindekiler örnek ilaç isimleridir bazısı eczanede bazısı veterinerde satılır

fırsatınız varsa kanatlıdan anlayan bir veterinerin görmesi en doğrusu olur, ancak her durumda vakit kaybetmeden tedaviye başlanmalı

Oyla 0
ben olsam hiç vakit kaybetmeden antibiyotik başlarım. enrofloksasin (ör: baytril, enrocure) ; amoksisilin (ör: augmentin, synercid, amoxycol) ya da sulfadiazin + trimetoprim (ör: bactrim, neosülfaprim) gibi ilaçlar kullanılabilir. parantez içindekiler örnek ilaç isimleridir bazısı eczanede bazısı veterinerde satılır

fırsatınız varsa kanatlıdan anlayan bir veterinerin görmesi en doğrusu olur, ancak her durumda vakit kaybetmeden tedaviye başlanmalı
Malesef çevremde 2 tane veteriner var biri kuşlara bakmıyorum dedi diğeri de çok para istemişti daha önceki bir kuşumda.

ilaçları alabilirim ama. Hangilerini temin etmeliyim her yazdığınız gruptan bir ilacı mı almalıyım? Kullanım süresini ve dozajını da yazar mısınız?

Son düzenleme:
Oyla 0
Malesef çevremde 2 tane veteriner var biri kuşlara bakmıyorum dedi diğeri de çok para istemişti daha önceki bir kuşumda.

ilaçları alabilirim ama. Hangilerini temin etmeliyim her yazdığınız gruptan bir ilacı mı almalıyım? Kullanım süresini ve dozajını da yazar mısınız?

evde antibiyotik varsa isimlerini yazarmısınız?

Oyla 0
Hocam buldum siz yazdıktandır arıyorum veterinerleri baytril 2.5luk solüsyonu aldım. Eve dönüyorum. Nasıl kullanmalıyım?

tam dolu suluğa 14 damla ekleyip, ilaçlı suyu 12 saatte 1 tazeleyin. market ya da damacana su kullanın. kafesteki kum, kalamar, gaga taşını çıkarın. 3 gün sonra durum güncellemesi yaparsınız ancak bu süreçte kuş kötüleşirse yazın mutlaka.

ilaç işe yararsa 5 gün kullanım genelde yeterli olur

Oyla 0
tam dolu suluğa 14 damla ekleyip, ilaçlı suyu 12 saatte 1 tazeleyin. market ya da damacana su kullanın. kafesteki kum, kalamar, gaga taşını çıkarın. 3 gün sonra durum güncellemesi yaparsınız ancak bu süreçte kuş kötüleşirse yazın mutlaka.

ilaç işe yararsa 5 gün kullanım genelde yeterli olur
Allah razı olsun. Sağolun.

Oyla 0
Bugün baytril kullanımına başlayışımın 5. ve son günü 3. günde kuşlarda kötüleşme olmadığı için devam ettim, dışkıda düzelme var gibi tam anlamasam da bugün temizlik yapıp yeni bez koydum kafes altına. Yarın güncellemeyi paylaşırım.

Oyla 0
Baytril gece kestim sabaha kadar normal su koydum. Son durum bu. 30 dk kadar gözledim kusma benzeri bir hareket olmadı hiçbirinde.
Sarı öncekine göre daha hareketli ama zayıf duruyor. Yeşil-sarı uyku modunda takılıyor. Beyaz kendisi iyi hatta uykucu olanı besliyor devamlı.

Şimdi nasıl ilerlemeliyim? Mevcut elimde gervit ve enterobac var. Vitamin ve prebiyotik olarak.

Oyla 0
Sarı kuş oldukça dinç, sağlıklı görüntü sergiliyor. Diğer kuş ise daha genç. Tüy dönemi başlatıyor olabilir hastalığın yanı sıra. Bir karın ağrısı var belli ki. Bir de aşırı stres sebepli olabileceği söylenen tüy yön değişikliği var göğsünde ancak tam nedeni halen bilinmemektedir.

Oyla 0
sarı kuş ilaçla toparlamış görünüyor

bence yeşil-sarı olan kuşu şimdilik ayırın, hasta görünüyor. o kuşun kısa videosu ve net dışkı fotolarını da paylaşın. tecrübeli arkadaşlar da baksınlar

ilaveten, tüm kuşlara probiyotik ve multivitamin desteği verirseniz çok iyi olur.

Oyla 0
Geri