bugün kuş yumurtadan çıktı pupa mama aldım elle baslame maması veriyorum kuşa annesi bakmadığı için verdikten bir iki dakika sonra kursağı balon gibi şişiyor. ne yapmalıyım?
Anne kuş beslemiyorsa ciddi problem. Anneye beslemesine yardımcı olacak yumuşak (yumurta maması) gıdalar mutlaka veriyorsunuzdur. Tavsiyem elle besleme mamasını çok sıvı yapmayın. Pütürsüz mercimek çorbası kıvamı iyidir. Ağzına yüzüne bulansın ama oradan yesin. Bu arada belli olmaz anne belki fikir değiştirir. Dişi kuşun ilk kuluçkası ise size bir tecrübe oldu. Başka yavrusu olan var ise diğer dişi de bakabilir ama sanırım tek takım besliyorsunuz.elle besleme aparatıyla damlatıyorum kendi yiyor ama yine de şişiyor. neyseki geceyi sorunsuz atlattıne kadar zormuş yavru kuşa bakmak. bir gün oldu hala dişi kuş beslemiyor.
evet ilk kuluçkadaki kuşların tamamı öldü yumurtadan çıkamadı kurudu besleyemedi. bunda 6 yumurta vardı birni ezdi şimdi bunu kontrol ediyorum yavru kuş bağırınca konumunu değiştiriyorum mama veriyorum annesinden çok ilgileniyorumAnne kuş beslemiyorsa ciddi problem. Anneye beslemesine yardımcı olacak yumuşak (yumurta maması) gıdalar mutlaka veriyorsunuzdur. Tavsiyem elle besleme mamasını çok sıvı yapmayın. Pütürsüz mercimek çorbası kıvamı iyidir. Ağzına yüzüne bulansın ama oradan yesin. Bu arada belli olmaz anne belki fikir değiştirir. Dişi kuşun ilk kuluçkası ise size bir tecrübe oldu. Başka yavrusu olan var ise diğer dişi de bakabilir ama sanırım tek takım besliyorsunuz.
şimdi aklıma geldi de ben ilk kuluçkada yem vermiştim kuşlara kuşun ağzının önünde yem vardı belki kuşu beslemeye çalıştı boğuldu korktu bir daha beslemiyor. bilmediğim için yem vermiştim ilk kuluçkada. ya ezildi ya boğuldu yavru kuşTabii şu da var : doğan yavrunun bizim henüz göremediğimiz bilemediğimiz bir özürü varsa bunu annesi bizden önce bilebiliyor ve doğa kanunları gereği bakmayı red edebiliyor. Bunu da takip etmeniz gerekecek. Eğer anne zarar verme isteğinde davranırsa anneyi ayırma riski de doğacaktır ki diğer yumurtalar da ısıtılmak zorunda. Bence doğal haline bırakın. Anne hem ısıtsın hem bakmayı öğrensin. Siz bu arada elinizden geleni yapın fakat kızıştırıcı havuç, keçiboynuzu, tarçın benzeri şeyler ve aşırı vitamin vermeyin.
maşallah sorun görünmüyor. siz ebeveynlere en güzel yumurta maması tariflerini sunmaya çalışın illa ki yer ve beslerler diye ümid ediyorum.inş kuşta bir sorun yoktur
ne güzel besliyor bizimki miskin miskin üstüne yatıyor sadeceEğer diğer yavru çıkarsa altına bu yavruyla birlikte koyun. Anne besliyor mu beslemiyor mu kontrol edin. Mama isteme sesi çıkardığında anne baba olmayan kuş bile besleyebiliyor bazen. Bir yöntemde, aç et yavru kuş sesi açıp yuvaya yönlendirmek. Bir keresinde çalışmıştı bende bu yöntem ve sonrasında gerek kalmadı.