Taha Aktaş
Veteran
Merhaba arkadaşlar.Bugün sizlere bir sorum olacaktı.Yaptığımız mamaların artan kısımlarını buzdolabında saklayabilir miyiz?
çok sağolunSadece 6-12 saat arası saklıyorum kullanmadıysam atıyorum. Meyve ve sebzelerin bazıları (elma, havuç, varsa yeşillik vb.) formunu kaybeder ve mamayı sulandırır. Tavsiyem bozulmaya elverişli rendelenmiş ürünleri hemen koymayın mamaya. Azar azar katıp yetecek şekilde ayarlayın. Yok eğer bir defa yapayım sonraki günler de servis edeyim buzdolabında saklarım derseniz kuşlar yemezler. İçinde en ufak bir şeyin tadı kıvamı değişsin kuşlar anlıyor. Bu aslında size de ciddi bir ipucu oluyor. Mamayı taze yapıp günlük vermek en güzeli.
Sadece 6-12 saat arası saklıyorum kullanmadıysam atıyorum. Meyve ve sebzelerin bazıları (elma, havuç, varsa yeşillik vb.) formunu kaybeder ve mamayı sulandırır. Tavsiyem bozulmaya elverişli rendelenmiş ürünleri hemen koymayın mamaya. Azar azar katıp yetecek şekilde ayarlayın. Yok eğer bir defa yapayım sonraki günler de servis edeyim buzdolabında saklarım derseniz kuşlar yemezler. İçinde en ufak bir şeyin tadı kıvamı değişsin kuşlar anlıyor. Bu aslında size de ciddi bir ipucu oluyor. Mamayı taze yapıp günlük vermek en güzeli.