Mega Bakteri ve Kandidiyaz Hakkında

Murat S.

Forum Sakini
Mega bakteri ve kandidiyaz hastası kuşlarınızı iyileştirebilen oldumu ? Olduysa ne gibi yöntemler kullandınız ? Mikostatin ve Triflucan gibi ilaçlar etkili oldumu ? Amfoterisin-B isimli ilaç megabakteri ve kandidiyaz gibi hastalıkları tamamen geçiriyormu yoksa yanında ekstra birşey'mi kullanılması gerekiyor ? Tekrarlama riski varmı ? Tedavi süreniz ne kadar sürdü ?
Bu gibi sorulara cevap arıyorum.Bazı arkadaşlarımız sorularımdan sıkılmış olabilir,bıkmış olabilir fakat sonuçta bende bir canı kurtarmaya çalışıyorum eğer başarılı olursam başka canların tedavi olmasına hastalıklardan kurtulmasına benim üzerimden vesile olmuş olacaksınız.Bu yüzden bu konudaki deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Bir defa megabacter ile kandida benzer semptomlar gösterir. Candidayı megabacter sanıp filan ilaçla kurtardım sanıp yanlış yönlendirenler çıkabilir. Yorum yapacakların test sonucu megabacter olduğundan emin olduktan sonra izledikleri yolu söylemeliler. Yoksa kuşum kurumaya girmişti şöyle yaptım da iyileşti diyenlere itibar edilmemelidir.

Bir defa megabacter ile kandida benzer semptomlar gösterir. Candidayı megabacter sanıp filan ilaçla kurtardım sanıp yanlış yönlendirenler çıkabilir. Yorum yapacakların test sonucu megabacter olduğundan emin olduktan sonra izledikleri yolu söylemeliler. Yoksa kuşum kurumaya girmişti şöyle yaptım da iyileşti diyenlere itibar edilmemelidir.
Çok araştırdım,En iyisi kombi mix-med tollyamin forte-amfoterisin karışımlı 5 günlük kür ardından probiyotik diyorlar.Semptomlar devam ederse megabakteri diyorlar.Sonra geriye 20 gün kadar uzun süre amfoterisin kullanmak kalıyor.

Güzel bir soru olmuş güzel cevaplarda verilmiş.
Sonuçta kendiniz sorup kendiniz bilgi ediniyorsunuz hatta başkalarınıda .🎀🌼
Zaten forum amacı bilgi edinmek,öğrenmek.yani mesala ben sorulan sorulardan bilgi amaçlı ise sıkılmam.🙂

Evet dışkı analizinde megabakteri görünmesi üzerine veteriner kontrolünde benim kızım amfoterisin kullanmıştı ne olur nolmaz diye erkek kuşta tedavi aldı bulaşıcı olursa diye ama kaç gün kullandığımı dozu falan hatırlamıyorum 1 buçuk sene geçmiştir. O zamandan tekrarlamadı şimdi tekrar olur mu evet olabilir bende o yüzden üstüne titriyor gibiyim.Onun öncesi triflucan da kullanmıştık triflucan sadece dışkıyı toparlamıştı. Triflucan kursak mantarında iyi geliyormuş sanırsam

Şimdi hatırladım 20 gündü tedavi

Son düzenleme:
Evet dışkı analizinde megabakteri görünmesi üzerine veteriner kontrolünde benim kızım amfoterisin kullanmıştı ne olur nolmaz diye erkek kuşta tedavi aldı bulaşıcı olursa diye ama kaç gün kullandığımı dozu falan hatırlamıyorum 1 buçuk sene geçmiştir. O zamandan tekrarlamadı şimdi tekrar olur mu evet olabilir bende o yüzden üstüne titriyor gibiyim.Onun öncesi triflucan da kullanmıştık triflucan sadece dışkıyı toparlamıştı. Triflucan kursak mantarında iyi geliyormuş sanırsam

Şimdi hatırladım 20 gündü tedavi
Geçmiş olsun.
Kullandığınız 20 Günlük tedavi tollisan ürünümü ? Yoksa eczane ürünü bir amfoterisin'mi ? 20 günlük tedavide yanında med tollyamin kullandınızmı ?

Geçmiş olsun.
Kullandığınız 20 Günlük tedavi tollisan ürünümü ? Yoksa eczane ürünü bir amfoterisin'mi ? 20 günlük tedavide yanında med tollyamin kullandınızmı ?
Yok sadece amfoterisin
Hiç bilmiyorum:/ tollisan büyük ihtimalle şisesi turuncuydu veteriner sipariş edip kendisi vermişti plastik şişeye koyup .Eczane ürünü nedir

Vet-Schroeder Tollisan markası da Ampotericin B satıyor. Kendi sitesinde 13,00€ diyor fiyat 20 ml için.

Vet-Schroeder Tollisan markası da Ampotericin B satıyor. Kendi sitesinde 13,00€ diyor fiyat 20 ml için.

Şuan med tollyamin forte ile birlikte kullanıyorum.Tedavide 4. Günüm.Fiyk viyk sesi kullanmaya başladığım ilk gün daha kesildi sabit durunca çıt çıt ses çıkarıyordu hepsi geçti.Ama bazen kusması oluyor,çok şiddetli kusuyor birşey olmamış gibi oyun oynamaya yem yemeye devam ediyor.Problem solunumda zannedip hayvana günlerce cortair vermişim,buda ağızda pamukçuk bir nevi mantar hastalığı yaratıyor zaten.Benim anlamadığım tollisanın ürünleri neden zor bulunur oldu ? Eskiden bu ürünleri bulmakta hiç sıkıntı yaşanmıyordu.

Aslında fungizone de ampho etken maddeli piyasada bulunuyor mu bilmiyorum
Ben eczaneye sordum varda depoya getirtmemiz lazım dedi 50mg fungizone fiyatı 4.195 liraymış.Tollisanın amphotericininde her 1 ml'de 10mg amfoterisin varmış,şişede 20ml amfoterisin olduğuna göre tollisanın bir amfoterisin şişesinde 200mg amfoterisin var olduğu hakkında bir yazı okudum buda fungizondan daha fazla amfoterisin içermesi demek,nasıl oluyorda fungizone bu kadar pahalı oluyor anlamadım,diğer kuş forumlarında,bu bilgiyi bizzat tollisana sormuş,ağızdan verilmeyecek yeme karıştırılmayacak suluğa katılacak denmiş.İllede 1 litre suya 1 ml diyorlarmış.

Son düzenleme:
Ben eczaneye sordum varda depoya getirtmemiz lazım dedi 50mg fungizone fiyatı 4.195 liraymış.Tollisanın amphotericininde her 1 ml'de 10mg amfoterisin varmış,şişede 20ml amfoterisin olduğuna göre tollisanın bir amfoterisin şişesinde 200mg amfoterisin var olduğu hakkında bir yazı okudum buda fungizondan daha fazla amfoterisin içermesi demek,nasıl oluyorda fungizone bu kadar pahalı oluyor anlamadım,diğer kuş forumlarında,bu bilgiyi bizzat tollisana sormuş,ağızdan verilmeyecek yeme karıştırılmayacak suluğa katılacak denmiş.İllede 1 litre suya 1 ml diyorlarmış.Çabuk bitsinde tekrar alsınlar diye yapıyorlar heralde,satış politikası.
1 litreye 1 ml doz ile 50 cc ye 1 damla aynı dozdur. Arada hiç fark yoktur ama hiç.

Veterinerimizden, yurtdışından getirtmişti. Buzdolabında saklıyorum ama birkaç ay olmuştu , kullanılıp kullanılmayacağını sorup öğreneyim, kullanılmasında sorun olmayacaksa birinin işine yararsa veririz

Veterinerimizden, yurtdışından getirtmişti. Buzdolabında saklıyorum ama birkaç ay olmuştu , kullanılıp kullanılmayacağını sorup öğreneyim, kullanılmasında sorun olmayacaksa birinin işine yararsa veririz
Benim ihtiyacım yok ama ihtiyaç duyan olursa size yönlendiririm. Forumda aktifseniz.

Şuan med tollyamin forte ile birlikte kullanıyorum.Tedavide 4. Günüm.Fiyk viyk sesi kullanmaya başladığım ilk gün daha kesildi sabit durunca çıt çıt ses çıkarıyordu hepsi geçti.Ama bazen kusması oluyor,çok şiddetli kusuyor birşey olmamış gibi oyun oynamaya yem yemeye devam ediyor.Problem solunumda zannedip hayvana günlerce cortair vermişim,buda ağızda pamukçuk bir nevi mantar hastalığı yaratıyor zaten.Benim anlamadığım tollisanın ürünleri neden zor bulunur oldu ? Eskiden bu ürünleri bulmakta hiç sıkıntı yaşanmıyordu.
Bizde o tür biz ses olmuyordu solunum rahatsızlığı gibi bence sizin ama bizim veterinerin demesine göre megabakteri her kuşta farklı belirti verirmiş bazıları hiç yemek yemiyor mesela benim ki haddinden fazla yerdi. Bazı kuşlar kusar bazıları kusmaz falan demişti çok şaşırmıştım o yüzden bence sizin dışkı tahlili yaptırmanız lazım.

Bu arada evet tollisan kullanmışız veteriner oradan bir miktar vermişti bize şişeyi görünce hatırladım

Tollısan ürünleri için üreticiyle mail yoluyla iletişim kurmuştum ben ağustos ayında , o zaman için sadece insan kullanımına yönelik ürünler ürettiklerini öbürlerine ara verdiklerini söylediler , ekim ayı itibariyle tekrar iletişime geçebileceğimi söylediler fakat gerek kalmadığı için ben tekrar yazışmadım. Temin zorluğu bu yüzden olabilir. Hatta biz yurtdışından getirtecektik fakat orada da veterinerler buradan yazılan reçeteyi kabul etmiyorlar

Geri