Kızımın geçmişini çoğu hoca biliyor. Sık hastalanan bir kuş kendisi. Ama maşallah baya süredir çok iyiydi. Hiç sorun yaşamamıştık. Taa ki geçen haftaya kadar. Hiçbir şeyi yokken birden kabardı. Kuyruğu hafif atmaya başladı. Ara ara öğürmeye başladı. Bir kez kustu. Dışkılarının etrafı yemyeşildi. Fosforlu gibi. Bakteriyel enfeksiyon olduğunda da aynı böyle oluyordu dışkı ona güvenerek elimde olan enroflaksasini kullandım 5 gün. İlk 3 gün dışkı da kendi de toparlamaya başlamıştı ki 4. Gün her şey daha kötü kalktık.
Dışkı zaman zaman yine fosforlu yeşil boyamalı zaman zaman sulu değil ama garip yapış yapış kıvamlı oluyordu. Peçeteye alınca un gibi dağılıyordu.
Veterinerini aradım hemen randevu aldım götürdüm kızımı.
Perşembe günü istanbulvetteydim. Bir sürü tahlil rontgen vs derken maalesef megabakteri görüldü. Hemde az buz değil sınırın üzerinde. Aynı zamanda pankreasta da ileri derecede olmasa da sorunu var. Birçok şeyle bir arada uğraşıyormuş yavrum. O keyifsizliğine rağmen yemek yemeyi bırakmadı hiç. Yemek yiyip mütamediyen uyuyordu.
Bir çok ilaç verdiler. Görsele ekleyeceğim. 1hafta sonra haberleşelim telefonla 2 hafta sonra ampho ya ara vermeden kontrole gelin dediler.
11 mayısta ilaçlara başladık. Bugün dışkılar başladığımız güne göre baya iyi durumda. Genel halide. Kilosunu takipteyim 44 gram. Kilo kaybı yok. İştahı yerinde. Dışkılarda yem yok hiç olmadı o.
Ampho bu hastalığın en önemli ilacı sanırım. Yanında pankeras içinde bir ilaç kullanıyoruz şu an.
Umarım iyi olacak kızım. Bende o da çabalıyoruz başaracağız Allahın izniyle
Dışkılar bu gece ve gündüzden. Kızımın fotoğrafı da bugünden
Dışkı zaman zaman yine fosforlu yeşil boyamalı zaman zaman sulu değil ama garip yapış yapış kıvamlı oluyordu. Peçeteye alınca un gibi dağılıyordu.
Veterinerini aradım hemen randevu aldım götürdüm kızımı.
Perşembe günü istanbulvetteydim. Bir sürü tahlil rontgen vs derken maalesef megabakteri görüldü. Hemde az buz değil sınırın üzerinde. Aynı zamanda pankreasta da ileri derecede olmasa da sorunu var. Birçok şeyle bir arada uğraşıyormuş yavrum. O keyifsizliğine rağmen yemek yemeyi bırakmadı hiç. Yemek yiyip mütamediyen uyuyordu.
Bir çok ilaç verdiler. Görsele ekleyeceğim. 1hafta sonra haberleşelim telefonla 2 hafta sonra ampho ya ara vermeden kontrole gelin dediler.
11 mayısta ilaçlara başladık. Bugün dışkılar başladığımız güne göre baya iyi durumda. Genel halide. Kilosunu takipteyim 44 gram. Kilo kaybı yok. İştahı yerinde. Dışkılarda yem yok hiç olmadı o.
Ampho bu hastalığın en önemli ilacı sanırım. Yanında pankeras içinde bir ilaç kullanıyoruz şu an.
Umarım iyi olacak kızım. Bende o da çabalıyoruz başaracağız Allahın izniyle
Dışkılar bu gece ve gündüzden. Kızımın fotoğrafı da bugünden
Ekli dosyalar
Son düzenleme: