Merhaba kuşum gagasını birbirine vuruyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Deniz37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Deniz37

iyikus.com Üyesi
Gagasını birbirine çarptırıp ses çıkartıyor ve ağzını açıp dilini falan arada çıkarıyor ve öter gibi değil ötmeye çalışır gibi ses çıkartıyor yavru daha Bi şey olacak diye korkuyorum bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi

Oyla 0
Başka alt faktörler ile seyredebilen çok hafif bir solunum problemi başlangıcı var kuşunuzda. Çok ciddi boyutlara varmadan veteriner görse iyi olur. Kuyruğuna da yandan bakın 1 cm kadar aşağı yukarı salınımlı ise solunum sıkıntısı oluşuyor demektir. Hemen tedbir alınırsa sorun olmaz.
Hafif sindirim sorunları da başlamış olabilir ama dışkılarda böyle bir şey görmüyorum. Veteriner görene kadar başlangıçta basit premiks olan Avi-Ast'ı ılık temiz içme suyuna koyup (100 ml suluk 5-6 damla) 4-5 saatte bir tazesi ile değiştirin. Yavru olduğu için mama/yem kabına su koymanız bulmasını ve içmesini kolaylaştırır. Her değiştirmede temiz suya ilaç koyun. Suya aynı zamanda multivitamin / probiyotik koymanız da iyi olur. 3 gün bunu uygulayın ve çabuk toparlar iştahlı keyifli olursa ilk tedbirinizi almış olursunuz. Eğer hiç içme temayülü yok ise hazırladığınız sudan damlalık ise ağzına siz damlatın (2-3 damla sabah ve akşam yeterli olur)

İlk üşütme esnasında da kuşlar böyle yaparlar ama hemen kabarma ve halsizlik başlar. Ben kuşta bu durumu görmedim. Ortam ısısı sabit tutun ve esinti cereyan olmasın kesinlikle.

Oyla 0
Başka alt faktörler ile seyredebilen çok hafif bir solunum problemi başlangıcı var kuşunuzda. Çok ciddi boyutlara varmadan veteriner görse iyi olur. Kuyruğuna da yandan bakın 1 cm kadar aşağı yukarı salınımlı ise solunum sıkıntısı oluşuyor demektir. Hemen tedbir alınırsa sorun olmaz.
Hafif sindirim sorunları da başlamış olabilir ama dışkılarda böyle bir şey görmüyorum. Veteriner görene kadar başlangıçta basit premiks olan Avi-Ast'ı ılık temiz içme suyuna koyup (100 ml suluk 5-6 damla) 4-5 saatte bir tazesi ile değiştirin. Yavru olduğu için mama/yem kabına su koymanız bulmasını ve içmesini kolaylaştırır. Her değiştirmede temiz suya ilaç koyun. Suya aynı zamanda multivitamin / probiyotik koymanız da iyi olur. 3 gün bunu uygulayın ve çabuk toparlar iştahlı keyifli olursa ilk tedbirinizi almış olursunuz. Eğer hiç içme temayülü yok ise hazırladığınız sudan damlalık ise ağzına siz damlatın (2-3 damla sabah ve akşam yeterli olur)

İlk üşütme esnasında da kuşlar böyle yaparlar ama hemen kabarma ve halsizlik başlar. Ben kuşta bu durumu görmedim. Ortam ısısı sabit tutun ve esinti cereyan olmasın kesinlikle.
Katılıyorum kesinlikle.

Oyla 0

Dediklerinizi uyguluyorum teşekkür ederim

Oyla 0
avi-ast başlamış dün akşam. bu akşam burnu tıkalı. baloncuk oluşmuş. şu an ne yapabiliriz?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210518-213448_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20210518-213448_WhatsApp.jpg
    499.7 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_20210518-213438_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20210518-213438_WhatsApp.jpg
    471.3 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20210518-213707_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20210518-213707_WhatsApp.jpg
    554.4 KB · Görüntüleme: 20
Oyla 0
nacizane görüşüm, hastalık henüz alt solunum yolu ve sindirim sistemine inmemişken
veterinere danışmanız, bu aşamada tedavi çok daha hafif ilaçlarla yapılabilir.

Oyla 0
nacizane görüşüm, hastalık henüz alt solunum yolu ve sindirim sistemine inmemişken
veterinere danışmanız, bu aşamada tedavi çok daha hafif ilaçlarla yapılabilir.
Yarın veterinere götüreceğim. Takip ettiğim kadarıyla ağzını açıp kapama ve gagasını birbirine vurup çıt çıt sesi çıkarmıyor sadece derin derin nefes alıyor burun delikleri tıkalı şuanlık sorun bu

Oyla 0
Şuan içme suyunda avi-ast var yani suyu ilaçlı Bi kaç solunum, sorunuyla ilgili forda suyuna taze nane koymanın burun tıkanıklığına iyi geleceğini söylemişler avi_ast olan suya nane koymam işe yarar mı en azından bu gecelik

Oyla 0
Şuan içme suyunda avi-ast var yani suyu ilaçlı Bi kaç solunum, sorunuyla ilgili forda suyuna taze nane koymanın burun tıkanıklığına iyi geleceğini söylemişler avi_ast olan suya nane koymam işe yarar mı en azından bu gecelik
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Benim ilerlemiş solunum problemi olan bir kuşum mevcut. (Konumdan bakabilirsiniz.) Doğanay bey ile yaptığım görüşmede konu mesajlarını da okursanız aynı sonucu alacaksınız, suluğun içerisine bir iki adet taze nane koymanız nefesini rahatlatmasına yardımcı olacaktı, naçizane. Burun tıkanıklığını açmak için peçete ucunu kürdan şekline getirip minik minik bir kaç adet hazırlayın, kuşunuzun burnuna (derine giderseniz istenmeyen sonuçlar doğurabilir, dikkat ediniz) götürüp gözle görülür tıkanıklığı gidermeye çalışın. Bir makalede okuduğum kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım... Tekrar geçmiş olsun, iyi forumlar efendim.

Dipnot: bir kez kullandığınız peçeteyi bir daha kullanmayın, her denemede yenisi ile değişim yapın.

Son düzenleme:
Oyla 0
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Benim ilerlemiş solunum problemi olan bir kuşum mevcut. (Konumdan bakabilirsiniz.) Doğanay bey ile yaptığım görüşmede konu mesajlarını da okursanız aynı sonucu alacaksınız, suluğun içerisine bir iki adet taze nane koymanız nefesini rahatlatmasına yardımcı olacaktı, naçizane. Burun tıkanıklığını açmak için peçete ucunu kürdan şekline getirip minik minik bir kaç adet hazırlayın, kuşunuzun burnuna (derine giderseniz istenmeyen sonuçlar doğurabilir, dikkat ediniz) götürüp gözle görülür tıkanıklığı gidermeye çalışın. Bir makalede okuduğum kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım... Tekrar geçmiş olsun, iyi forumlar efendim.

Dipnot: bir kez kullandığınız peçeteyi bir daha kullanmayın, her denemede yenisi ile değişim yapın.
Teşekkür ederim cevabınız için ?

Oyla 0
veterinere gitmiş bugün. veteriner bu ilaçları vermiş.
5 gün enrocid - 0.5ml
Bro-mix - 1ml kuşların sularına 12 saatte 1 yenilenecek şekilde vermiş.
Fiproes vermiş birde 15-20 günde 1 damla

dozlar ve ilaçlar için ne düşünüyorsunuz

Son düzenleme:
Oyla 0
0.5 ml enrocid 10 damla yapar, bu da kabaca 80 damla baytril'e eşdeğerdir!!! baytril normalde 10-12 damla eklenir. (enrocid %20 , baytril %2.5 enrofloksasin içerir)

doz konusunda bir yanlış anlaşılma olabilir diye düşünüyorum...

Oyla 0
0.5 ml enrocid 10 damla yapar, bu da kabaca 80 damla baytril'e eşdeğerdir!!! baytril normalde 10-12 damla eklenir. (enrocid %20 , baytril %2.5 enrofloksasin içerir)

bir yanlış anlaşılma olabilir diye düşünüyorum...
kağıda yazıp vermiş... kaç damla kullanmamızı önerirsiniz 2 üründende

Oyla 0
hekim önerisi aslolandır ancak ben olsam enrocid'i tam dolu suluğa 3 damla eklerim. diğer ilacın içeriğini bilmiyorum maalesef, etken madde kısmının fotosunu görmek lazım
elinde şöyle bir damlalık varmış. 25 damlası 0.5ml geliyor.
Bro-mixin kutusunda yazanları da foto olarak ekledim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210519-173323_Gallery.jpg
    Screenshot_20210519-173323_Gallery.jpg
    549.2 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20210519-173305_Gallery.jpg
    Screenshot_20210519-173305_Gallery.jpg
    528.3 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_20210519-173259_Gallery.jpg
    Screenshot_20210519-173259_Gallery.jpg
    604.7 KB · Görüntüleme: 20
Oyla 0
Geri