Muhabbet kuşu anormal dışkı

DraGOnWaRioR

iyikus.com Üyesi
Merhabalar muhabbet kuşum son günlerde etrafa çok sıvı yayan dışkılar yapmaya başladı bu gün (2. fotoğraf )dışkısının etrafını ağ sarmış gibi dışkı yapmaya başladı sürekli tüy kabartıp uyku halinde hastalığı nedir?

Ekli dosyalar

• 20230420_002356.jpg
    20230420_002356.jpg
    258.5 KB · Görüntüleme: 10
  • 20230424_003542.jpg
    20230424_003542.jpg
    322.7 KB · Görüntüleme: 10
Evet yakın zamanda temin edicem teşekkür ederim ☺️
Hocam iyi günler 2. kuşun dışkıları bu şekilde dışkısında yem kabuğu vardı ve videoda görünen ilk kuşunda bu gün kusmaya çalıştığını gördüm daha önceden de 2. kuş kusmaya çalışıyordu fakat ağzından herhangi bir yem çıkmıyordu

Ekli dosyalar

• 20230425_190154.jpg
    20230425_190154.jpg
    205.4 KB · Görüntüleme: 3
  • 20230425_190101.jpg
    20230425_190101.jpg
    207.3 KB · Görüntüleme: 3
Hocam iyi günler 2. kuşun dışkıları bu şekilde dışkısında yem kabuğu vardı ve videoda görünen ilk kuşunda bu gün kusmaya çalıştığını gördüm daha önceden de 2. kuş kusmaya çalışıyordu fakat ağzından herhangi bir yem çıkmıyordu
İki kuşa da iç parazit ilacı ugladiydasaniz
İlaç bitsin öyle bakalım tekrardan
Sindirim problemi yaşıyor gibi
Az yem verin yarın son sanırım
Bitince yazın vitamin takviyesi yapılacak
Entrobac ve gerwit bulunuyor mu sizde

İki kuşa da iç parazit ilacı ugladiydasaniz
İlaç bitsin öyle bakalım tekrardan
Sindirim problemi yaşıyor gibi
Az yem verin yarın son sanırım
Bitince yazın vitamin takviyesi yapılacak
Entrobac ve gerwit bulunuyor mu sizde
bu gün önceki günlere göre iştahlılardı, evet dediğiniz probiyotik ve multivitamin var bende ilaçtan önce de 1 er gün vermiştim ilaçtan sonra probiyotikle vitamini tek sulukta karıştırıp verebilir miyim

bu gün önceki günlere göre iştahlılardı, evet dediğiniz probiyotik ve multivitamin var bende ilaçtan önce de 1 er gün vermiştim ilaçtan sonra probiyotikle vitamini tek sulukta karıştırıp verebilir miyim
Hayır tek sulukta kesinlikle olmaz iç parazit bitsin sonrasında entrobac verin bir tam Suluga bir mercimek tanesi Kadar akşam saatlerinde taze su ile değiştirin en fazla 8@10 kadar kalsın önlerinde gerwit i daha sonra verirsiniz gelişmeleri yazın yardımcı oluruz

Hayır tek sulukta kesinlikle olmaz iç parazit bitsin sonrasında entrobac verin bir tam Suluga bir mercimek tanesi Kadar akşam saatlerinde taze su ile değiştirin en fazla 8@10 kadar kalsın önlerinde gerwit i daha sonra verirsiniz gelişmeleri yazın yardımcı oluruz
sağ olun ipek hocam dışkılarını düzenli çekeceğim bu süreçte

bazen canlanıyor ama şu an böyle ve iki kuşta da gördüğüm sadece kafalarını silkeleme hareketi var hiç bir sebep yokken vücutları sabit bir şekilde kafalarını silkeliyorlar. hastalıkla bağlantısı olabilir mi önceden gördüğüm bir hareket değildi

bazen canlanıyor ama şu an böyle ve iki kuşta da gördüğüm sadece kafalarını silkeleme hareketi var hiç bir sebep yokken vücutları sabit bir şekilde kafalarını silkeliyorlar. hastalıkla bağlantısı olabilir mi önceden gördüğüm bir hareket değildi

Dışkılar toparlanmış daha iyi gözüküyor
Hangi yemi kullanıyorsunuz yem kusuyorlar mi? İlacın tadını sevmedikleri için yapıyor olabilirler ilaç süresi bitti değil mi ?

Hafif bir sorunu var bence. Sulphamazethine kullanınız veya bactrim
evet bende öyle düşünüyorum solunum hastalığı belirtileri de göstermişti doksislin etkenli ilaç kullanacaktım fakat tekrar bakınca benimde aklıma farklı bir şey olabileceği geldi o yüzden bu konuyu açtım sulphamezathine kullanacağım sanırım. 5 gün kadar beklemem yeterli olur mu

Hocam belirtilet
Hafif bir sorunu var bence. Sulphamazethine kullanınız veya bactrim
Hocam belirtilere göre kursak mantarı olabilir. Kuşun kondisyonu ve kabarık durması normal değil. Kusma hareketleri. Solunum rahatsızlıkları kursak mantarı bir çok kuşda bulunmaktadır. Anlaşılması zor bir hastalık.

evet bende öyle düşünüyorum solunum hastalığı belirtileri de göstermişti doksislin etkenli ilaç kullanacaktım fakat tekrar bakınca benimde aklıma farklı bir şey olabileceği geldi o yüzden bu konuyu açtım sulphamezathine kullanacağım sanırım. 5 gün kadar beklemem yeterli olur mu
Kuşunuza çok fazla ilaç yüklesi yapıyorsunuz bu şekilde iyileşmesi ve toparlaması çok zor. Solunum rahatsızlığı varsa oksijen desteği almanız gerekir. Ve odayı havalandırın nemli ortamdan kuşunuzu uzak tutunuz. Ben solunum yolu rahatsızlığı olduğunu düşünmuyorum. Kuşunuzun dışkısındaki yem taneleri için grit kumu alınız. Kuşunuzda kusma eğilimi, dışkısında yemler, kondisyon bozukluğu, yeme ve içmede iştahsızlık belirtileri ve genel durumunun sessizleşmesi bir çok hastalık belirtileri ile özdeşir. Kuşunuz kursak mantarı belirtileri de taşıyor. Veteriner hekime gitme imkanınız varsa yada iyi bir veteriner hekim kuşunuzu gösteriniz. Fazla ilaç kullanımından kaçınınız yada ilaçlarınızı saatli olarak haftalık bir çizelge oluşturarak veriniz benim kuşlarım hassas olduğu için bu kadar ilaç vermekden çok korkarım saatli ve aylık çizelgeler yaparım her ay. Umarım kuşunuz iyileşir ve neşelenir.

Evet birden çok sorun olabilir ancak en sağlıklı deneme yanilma diskiya ve belirtilere göre yapabiliyoruz. Kursak sorunu ise en sık gozlemlenen sorunlardan 😔

Hocam belirtilet

Hocam belirtilere göre kursak mantarı olabilir. Kuşun kondisyonu ve kabarık durması normal değil. Kusma hareketleri. Solunum rahatsızlıkları kursak mantarı bir çok kuşda bulunmaktadır. Anlaşılması zor bir hastalık.
haklısınız ama geç kalmak istemiyorum ağzında vs koku yok birinin kemiği daha belirgin gibi ama emin değilim diğeri zaten kilolu anlaşılmıyor yine de sizin tavsiyeniz nedir

Yeterli temiz havanın olmayışı, stres durumları, sindirimi rahatlatma, solunum problemleri gibi bir çok neden bu davranışı sergiletir. Teli tutuşunu da düşünerek yorum yapacak olsam sindirim sorunu yaşıyor derdim.

Son düzenleme:
Yetersiz temiz havanın olmayışı, stres durumları, sindirimi rahatlatma, solunum problemleri gibi bir çok neden bu davranışı sergiletir. Teli tutuşunu da düşünerek yorum yapacak olsam sindirim sorunu yaşıyor derdim.
ne verebilirim bu gün kuş kömürü koydum yemlerine, grit kum var ama yemiyor ve kumu şu an kafesten çıkardım

Hocam bu arada ayaklarında mantar olabilir mi daha önceden terramiycn kullanmıştım geçmemişti normal mi böyle olması? Belki ayağından bulaşmıştır hastalık

Geri