Muhabbet kuşu anormal dışkı

DraGOnWaRioR

iyikus.com Üyesi
Merhabalar muhabbet kuşum son günlerde etrafa çok sıvı yayan dışkılar yapmaya başladı bu gün (2. fotoğraf )dışkısının etrafını ağ sarmış gibi dışkı yapmaya başladı sürekli tüy kabartıp uyku halinde hastalığı nedir?

Ekli dosyalar

• 20230420_002356.jpg
    20230420_002356.jpg
    258.5 KB · Görüntüleme: 10
  • 20230424_003542.jpg
    20230424_003542.jpg
    322.7 KB · Görüntüleme: 10
Ayakları sağlıklı görünüyor. Altını görmek lazım asıl :) Genelde iç yaralanmalar olabiliyor mantardan daha sık

Ayakları sağlıklı görünüyor. Altını görmek lazım asıl :) Genelde iç yaralanmalar olabiliyor mantardan daha sık
kameradan anlaşılmıyor ama ayak tabanlarında nasr benzeri aşınmalar var kırmızı tonlarında. hocam bir de dışkısı aynı şekilde idrarı fazla geliyor okuduğum makalelerde bağırsak enfeksiyonuna/kursak mantarına işaret ediyor

Son düzenleme:
(Fotoğraf alıntıdır) kuşun göğüsüne üfleyip baktım kemiği bu şekilde daha ince yinede belirgin haldeydi bırakınca da kusma hareketi yaptı yine ağzından bir şey çıkmadı şimdi ne tedavisi uygulamalıyım

Ekli dosyalar

• images (47).jpeg
    images (47).jpeg
    25.6 KB · Görüntüleme: 7
haklısınız ama geç kalmak istemiyorum ağzında vs koku yok birinin kemiği daha belirgin gibi ama emin değilim diğeri zaten kilolu anlaşılmıyor yine de sizin tavsiyeniz nedir
Kuş yemek yemiyorsa kemiği sıvreleşebilir. Havuç ve yumurta maması verin. Yem yemiyorsa şuan benim kuşum yem yemiyor bu tarifi veriyorum. Birde yulaf sadece ikisini yiyor. Solunum yolu rahatsızlığı ise nibulizatör deneyin. Krem viksle.

Kuş yemek yemiyorsa kemiği sıvreleşebilir. Havuç ve yumurta maması verin. Yem yemiyorsa şuan benim kuşum yem yemiyor bu tarifi veriyorum. Birde yulaf sadece ikisini yiyor. Solunum yolu rahatsızlığı ise nibulizatör deneyin. Krem viksle.
peki kursak mantarına önlem amaçlı tedavisi nasıl olmalı ne verilebilir doğal yollarla ve ilaçlarla.

peki kursak mantarına önlem amaçlı tedavisi nasıl olmalı ne verilebilir doğal yollarla ve ilaçlarla.
Hocam ayda 5 gün boyunca mikostatin veriyorum ben örneğin 20-25 günleri arası ardından 3 gün probiyotik sonraki gün vitamin. 3 damla olarka suluklara uyguluyorsunuz. Hatta şuan kuşlarım mikostatin alıyor 3 günleri. Ama ben geceleri mikostatini çekip 1 gün probiyotik 1 gün vitamin veriyorum sabahları mikostatin. Kuşlarımın genel beslenme düzenini engellemek için bu şekilde uyguluyorum.

Doğal yollarla herhangi bir ilaç mantar türevli hastalıklara iyi gelmez bu bir mega bakteridir. Ve bir çok türevi vardır. Ve tekrarlanabilir tekrar yakalanabilir. Kafesinizi sürekli temiz tutun kuslarınızı temiz ve havadar bir ortamda bakın. Nem oranı %30-40 üstünde olmasın, kafesdeki gaga taşı yada mineral bloklara kaka yaptıysa atın yenisini alın.

bu gün dışkıları bu şekildeydi

Geri