Muhabbet Kuşu Gagada Koku

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yenim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yenim

Forum Sakini
Merhaba,

Muhabbet kuşumda gagasında ve dışkısında koku olduğunu fark ettim. Kursak mantarından şüpheleniyorum. Sanırım mantar olunca gagasının içinde peynirimsi beyaz bir doku oluyormuş. Böyle bir şey yoksa yine de kursak mantarı olmuş olabilir mi?

Bu koku ceresinden geliyor olabilir mi? Ve eğer mantar varsa, dışkısında koku olarak belirti gösterir mi?

Dışkısı:
IMG-20230314-225408.jpg

Hem mantar hem de bakteriyel problemlerde koku gelebilir. Dışkıda da aynı durum varsa öncelikle buna yönelik gitmekte fayda var. Bactrim ve ya baytril hiç biri yoksa sulphamazethine sorunu genelde çözer. Bu ilaçlardan birinin kullanımından sonra mantarlar için de bir ilaç gerekecek

Hem mantar hem de bakteriyel problemlerde koku gelebilir. Dışkıda da aynı durum varsa öncelikle buna yönelik gitmekte fayda var. Bactrim ve ya baytril hiç biri yoksa sulphamazethine sorunu genelde çözer. Bu ilaçlardan birinin kullanımından sonra mantarlar için de bir ilaç gerekecek
Hocam koku varsa kesin sorun vardır mı diyorsunuz? Biraz bekleyeyim mi düzelme oluyor mu diye yoksa hemen mi başlamalıyım?

Koku çok yoğun gelmiyor gagasından, iyice yaklaşıp derin nefes alınca geliyor.

Koku ilerlemiş durumlarda oluyor genelde. Gaga çevresi kurumuş gıda vs olmadığına bir bakın hocam. Temizleme sonrası geçmez ise ilaç başlanmalı

Koku ilerlemiş durumlarda oluyor genelde. Gaga çevresi kurumuş gıda vs olmadığına bir bakın hocam. Temizleme sonrası geçmez ise ilaç başlanmalı
IMG-20230315-193617.jpg

Yemek artığı filan yok hocam. Dışkıları da çok kötü sayılmaz aslında. Hafif bir iz bırakıyor ama form olarak düzgün sayılır. Bakteriyel bir sorun olsa dışkısı da çok kötü olmaz mıydı?

Mantar mı bakteri mi olduğunu nasıl anlayacağız? Var mı bir yöntem? Tahmini mi gideceğiz?

IMG-20230315-193617.jpg

Yemek artığı filan yok hocam. Dışkıları da çok kötü sayılmaz aslında. Hafif bir iz bırakıyor ama form olarak düzgün sayılır. Bakteriyel bir sorun olsa dışkısı da çok kötü olmaz mıydı?

Mantar mı bakteri mi olduğunu nasıl anlayacağız? Var mı bir yöntem? Tahmini mi gideceğiz?
bazen sadece koku bile belirtisi olabiliyor hocam. Koku var dediğiniz için bunu dedim. 2 gün probiyotikli bir tekrar kontrol edin olur mu? Geçmez ise ilaç şart

bazen sadece koku bile belirtisi olabiliyor hocam. Koku var dediğiniz için bunu dedim. 2 gün probiyotikli bir tekrar kontrol edin olur mu? Geçmez ise ilaç şart
Hocam ben bundan 3-4 gün önce bağırsak güçlendirici vermiştim. Onu uzun süre kullanmamıştım, ondan kaynaklı olabilir mi?

Probiyotik bozuldu sanırım hocam çünkü ondan koku geliyor toz olmasına rağmen. Yeni probiyotik bakacağım.

Hocam ben bundan 3-4 gün önce bağırsak güçlendirici vermiştim. Onu uzun süre kullanmamıştım, ondan kaynaklı olabilir mi?

Probiyotik bozuldu sanırım hocam çünkü ondan koku geliyor toz olmasına rağmen. Yeni probiyotik bakacağım.
Toz probiyotiğin kendi kokusu zaten çok kötü kokar ama tabii skt geçmiş ise yenisini almanızda fayda var

@Doğanay Y.

Hocam ağzındaki koku azaldı bayağı, eğer bir sorun yoksa tamamen gitmesi gerekiyor kokunun, değil mi? Yoksa çok az olsa kabul edilebilir mi? Hiç mi koku olmaması lazım?

Gaga ucundaki, çevresindeki beyazlıklar normal mi?

IMG-20230321-122920.jpg

Evet uzayan gaga başka beyazımsı, kremsi renk oluyor sonra doğal rengine dönüyor. Koku neredeyse hiç olmamalı. Kür maiyetinde 3 günlük triflucan veya mikostatin gibi bir ürün kullanmanızı öneririm hocam.

Evet uzayan gaga başka beyazımsı, kremsi renk oluyor sonra doğal rengine dönüyor. Koku neredeyse hiç olmamalı. Kür maiyetinde 3 günlük triflucan veya mikostatin gibi bir ürün kullanmanızı öneririm hocam.
Sadece 3 gün kullanıp başka bir şey kullanmıyorum değil mi? Probiyotikten de şüphelendiğim için onu kullanmak istemiyorum. Çünkü onu kullanmayınca koku %80 gitti.

Probiyotik bakayım ben.

Mikostatin vardı, 6-7 ay önce açtım sanırım. Onu kullansam olur mu? 100ml suya kaç damla olacaktı?

Sadece 3 gün kullanıp başka bir şey kullanmıyorum değil mi? Probiyotikten de şüphelendiğim için onu kullanmak istemiyorum. Çünkü onu kullanmayınca koku %80 gitti.

Probiyotik bakayım ben.

Mikostatin vardı, 6-7 ay önce açtım sanırım. Onu kullansam olur mu? 100ml suya kaç damla olacaktı?
olur hocam. 7-8 damla kullanmalısınız

olur hocam. 7-8 damla kullanmalısınız
Hocam dışkısı düzelmişti büyük oranla, koku da çok çok azdı, geçer dedim ama hem kusmaya başladı hem de yine koku arttı. Dışkı formu düzgün ama bir sorun olduğu kesin.

6-7 ay önce açılmış Mikostatin kullanabilirsiniz demiştiniz ama bazı yerlerde açıldıktan 20 gün sonraya kadar kullanılır filan yazmışlar o yüzden sıfır alıp kullanacağım.

Onda da geçmezse teste gönderirim artık.

7-8 damla sabah kaçta koyup kaçta alıyoruz hocam? Kaç saat kalıyor yani? Yeniliyor muyuz gün içinde?

Hocam bu probiyotiklerden hangisi iyidir?

Hocam bu probiyotiklerden hangisi iyidir?

Sadece bu markalar mi olacak hocam

Marka sorunu yok her marka olabilir ama bölünmemiş arıyorum hocam eskiden aldığım bölünmüş ürün hemen bozuldu o günden beri uzak duruyorum.

Hocam bir de Mikostatin verirken kalsiyum kaynaklarını çıkarıyor muyuz gaga taşı, kum vs?
Evet hocam çıkartılabilir. Linklerde ki üç ürünü de kullanmadim ama forumda depovit probiyotik kullanan vardi sanırım

Geri