Çıkış şekliyle veya hala tüyde oluşundan kaynaklı olabilir. Bazen yamuk şekilde uzayabiliyor, bu büyük bir problem değil ve genelde müdahale gerektirmez.hocam peki fotoğrafta belirttiğim kısımlar normal mi
Çıkış şekliyle veya hala tüyde oluşundan kaynaklı olabilir. Bazen yamuk şekilde uzayabiliyor, bu büyük bir problem değil ve genelde müdahale gerektirmez.hocam peki fotoğrafta belirttiğim kısımlar normal mi
oilmix s(2 haftada bir kez), bt amin forte(2 günde bir kez), gervit w(haftada bir kez), entrobac probiyotik(3 günde bir kez) veriyorum hocam şu an elimde deve dikeni tohumu, keten tohumu ve sedochol var nasıl kullanmalıyımTüylerin şekilsiz çıkması beslenme yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Tüy sağlığı için protein, bazı yağ asitleri, biotin ve çinko en baş sırada önemlidir. Diğer vitamin ve minerallerde önemlidir tabi. Kuşlarınıza amino asit desteği, keten, kendir tohumu gibi yağlı ve protein içerikli tohumlar, probiyotik, multi vitamin ve multi mineral desteği vermeyi aksatmayın. Tüy değişiminde sık sık banyo yapması da önemlidir. Yaz kış kuşlar banyo yapmalıdır. Rüzgar değmediği sürece sorun olmayacaktır.
hocam sedocholu kaç saat kafeste tutayım? Ayrıca elimde iyot takviyesi de var bunu ne sıklıkla ne dozda vereyimSedochol haftada 1-2 verilebilir. Deve dikeni tohumu 1 kuş için günde 3-4 adet. Oilmix'i haftada 1 enterobac 2 günde bir. Sade su vermemeyi sorun etmeyin![]()
Elinizdeki takviyenin ismi veya fotoğrafı var mıAyrıca elimde iyot takviyesi de var bunu ne sıklıkla ne dozda vereyim
Aynen ne okduğunu bilmeden ne diyebiliriz kiElinizdeki takviyenin ismi veya fotoğrafı var mı
Aynen ne okduğunu bilmeden ne diyebiliriz ki
Bu ürün insan için üretildiğinden bir damlasındaki iyot dozu kuş için oldukça fazla. 1 damlada 150 μg iyot olduğı yazıyor, kuşlar için güvenli miktar ise 10-20 μg iyot. Bunu seyrelterek kullanabilirsiniz, 150 ml suya 1 damla damlatıp haftada bir kere verilebilir. Ancak toksisite riskini almayayım, doğal yollarla iyot ihtiyacını karşılayayım derseniz deniz yosunu içerikli ürünler verebilirsiniz. Örneğin spirulina, mama katkısı olarak kuşlara verilebilir.Bu ürün hocamYükleniyor...
hizliresim.com
hayır hocam kullanmadımHiç kullandınız mı
kuşlar için iyot bloğu öneriyor musunuz hocamBu ürün insan için üretildiğinden bir damlasındaki iyot dozu kuş için oldukça fazla. 1 damlada 150 μg iyot olduğı yazıyor, kuşlar için güvenli miktar ise 10-20 μg iyot. Bunu seyrelterek kullanabilirsiniz, 150 ml suya 1 damla damlatıp haftada bir kere verilebilir. Ancak toksisite riskini almayayım, doğal yollarla iyot ihtiyacını karşılayayım derseniz deniz yosunu içerikli ürünler verebilirsiniz. Örneğin spirulina, mama katkısı olarak kuşlara verilebilir.
Bir suluğa 1 damla şeklinde 2 haftada bir verin. Bloklara çok güvenmiyorum.kuşlar için iyot bloğu öneriyor musunuz hocam
@Selçuk YÜKSEL 'e katılıyorum. Teorik olarak iyot içerikli bloklar kuşlara verilebilir ancak üretilen blokların ne içeriği hakkında detaylı bilgi sahibi olabiliriz ne de temiz koşullarda üretildiğinden emin olabiliriz. Şahsen kullanmayı tercih etmiyorum.kuşlar için iyot bloğu öneriyor musunuz hocam
Teşekkür ederim hayır değil, benim de hoşuma gittiği için koymuştumiyot damlası
Onun dışında bloklara güven olmuyor.
@Nur Nevra
Profil resminiz kendi çiziminizmi çok güzelmiş![]()
daha uygun olacaktır kanımcakuşlar için iyot bloğu öneriyor musunuz hocam