Muhabbet kuşu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Merve Ö
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merve Ö

iyikus.com Üyesi
Merhaba 8,5 yaşında erkek muhabbet kuşum iki-üç gün önce halsiz kabarık duruyordu ayakları da biraz soğuktu dışkısında bir sorun yoktu.Dünden beri biraz daha iyi canlı, çok yiyor ama dışkı olarak biraz azalma var normalde saatte 3-4 dışkılama yaparken 2 kere falan yapmaya başladı dışkısını da ekliyorum ek olarak

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kuşunuzun güncel videosunu paylaşın.
Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz. Hassas teraziniz varsa kuşu tartın kaç gram çıktığını buraya yazın.
Kuşta kusma falan var mı ?
Yemek yediğinden kesin emin misiniz? Hasta kuşlar yemek başında uzun uzun durabilirler ama yeterli beslenemezler veya hiç yemeyebilirler yemleri alıp alıp atabilirler.

Kuşunuzun güncel videosunu paylaşın.
Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz. Hassas teraziniz varsa kuşu tartın kaç gram çıktığını buraya yazın.
Kuşta kusma falan var mı ?
Yemek yediğinden kesin emin misiniz? Hasta kuşlar yemek başında uzun uzun durabilirler ama yeterli beslenemezler veya hiç yemeyebilirler yemleri alıp alıp atabilirler.
Dağıttığı da oluyor ama yiyiyor tek yemlikten kontrol ediyorum kilosu da 31 gram kusma da yok gozlemlemedim vitamin de veriyorum yedikten sonra ağzında yemi tekrar tekrar çeviriyor yediğinden eminim yani videoyu da ekliyorum.Kabizligimi var acaba sindirimine yardımcı olur diye ayriyeten sindirime yardımcı vitamin de vermeyi düşünüyorum ama emin değilim

Dağıttığı da oluyor ama yiyiyor tek yemlikten kontrol ediyorum kilosu da 31 gram kusma da yok gozlemlemedim vitamin de veriyorum yedikten sonra ağzında yemi tekrar tekrar çeviriyor yediğinden eminim yani videoyu da ekliyorum.Kabizligimi var acaba sindirimine yardımcı olur diye ayriyeten sindirime yardımcı vitamin de vermeyi düşünüyorum ama emin değilim
Kafes tabanın resmini eklermisiniz.
Ek olarak tüneklerin o kadar yukarıda durması kanburluğa sebebiyet verir.

Kafes tabanın resmini eklermisiniz.
Ek olarak tüneklerin o kadar yukarıda durması kanburluğa sebebiyet verir.
Öyle mi aslında kafesin tavanı yüksek biraz ama aslında teşekkür ederim bu arada kafesin tabanındaki temiz yemler dünden kalma dün bu şekilde çoğu yemi atmıştı yere

Ekli dosyalar

Öyle mi aslında kafesin tavanı yüksek biraz ama aslında teşekkür ederim bu arada kafesin tabanındaki temiz yemler dünden kalma dün bu şekilde çoğu yemi atmıştı yere

Dışkı sanki leke bırakıyor gibi. Kuşun kilosu da 31 grammış düşük ve şüpheli bir durum. Hasta olabilir. Kafes tabanına temiz beyaz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın. Bu arada kusma var mı kontrol edin takipte kalın. Vitamin olarak ne veriyorsunuz ne sıklıkla ne ölçüde?

Baştan beri aslında zayıf bir kuştu form olarak ama hiç ölçmemiştim bu zamana kadar peçete olayını ve kusmayı takip edeceğim vitamin de Zurich multivitamin haftada 1-2 kere soğuk havalarda normalde ama 3 gündür her gün veriyorum

Tüy dökümü kuşları yorar.
Takviye ve probiyotikler kullanmaya başlayınız.Gerwit ,BT amini Forte
Dışkıyıda sabah tekrar ekler misiniz

Maşallah 8,5 yaş muhabbet kuşları için iyi bir yaş. Yaşlılık evresine girmiş diyebiliriz artık. Bu yüzden bakımına ekstra özen göstermek gerekiyor..

İlk gözüme çarpan kafesin oksitlenmesi oldu. Bu tarz pirinç yada galvaniz kaplamalı kafesleri bu yüzden önermiyorum yıllardır..

Eğer imkanınız varsa kafes değişimi yapın. Alttaki kafesi öneririm. Bir kaç senedir kullanıyorum. Güzel bir kafes..

İnceleme konusu;
White Road 50'lik üretim kafesi incelemesi

Onun dışında kaliteli bir yem kullanmanızı öneririm. Ben garden mix tavsiye ediyorum. Diğer arkadaşlar başka yemlerde önerebilir..

Ve nekton s yada versele laga omnivit gibi kaliteli bir takviye kullanmanızı öneriyorum. Hem multivitamin hem mineral hemde aminoasit içerir. Normal zamanda haftada bir, tüy döneminde haftada iki defa düzenli kullanın..

Nekton S multivitamin ve Nekton Biotic Bird probiyotik İncelemesi

Versele Laga Omni-Vit, Muta-Vit, Ferti-Vit İncelemesi

Beslenmesinde yem dışında sebze meyve yeşillik vermeyide ihmal etmeyin. Suyunu en geç 2-3 günde bir tazeleyin mutlaka..

Bunların dışında kuşta ciddi bir sorun görmedim ben. Yinede halsizlik iştahsızlık kabarıklık sürekli uyuklama vb. hastalık belirtileri görürseniz yazın mutlaka..

Maşallah 8,5 yaş muhabbet kuşları için iyi bir yaş. Yaşlılık evresine girmiş diyebiliriz artık. Bu yüzden bakımına ekstra özen göstermek gerekiyor..

İlk gözüme çarpan kafesin oksitlenmesi oldu. Bu tarz pirinç yada galvaniz kaplamalı kafesleri bu yüzden önermiyorum yıllardır..

Eğer imkanınız varsa kafes değişimi yapın. Alttaki kafesi öneririm. Bir kaç senedir kullanıyorum. Güzel bir kafes..

İnceleme konusu;
White Road 50'lik üretim kafesi incelemesi

Onun dışında kaliteli bir yem kullanmanızı öneririm. Ben garden mix tavsiye ediyorum. Diğer arkadaşlar başka yemlerde önerebilir..

Ve nekton s yada versele laga omnivit gibi kaliteli bir takviye kullanmanızı öneriyorum. Hem multivitamin hem mineral hemde aminoasit içerir. Normal zamanda haftada bir, tüy döneminde haftada iki defa düzenli kullanın..

Nekton S multivitamin ve Nekton Biotic Bird probiyotik İncelemesi

Versele Laga Omni-Vit, Muta-Vit, Ferti-Vit İncelemesi

Beslenmesinde yem dışında sebze meyve yeşillik vermeyide ihmal etmeyin. Suyunu en geç 2-3 günde bir tazeleyin mutlaka..

Bunların dışında kuşta ciddi bir sorun görmedim ben. Yinede halsizlik iştahsızlık kabarıklık sürekli uyuklama vb. hastalık belirtileri görürseniz yazın mutlaka..
Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım mutlaka sadece bir şey soracağım yeterli su icmedigini farkettigim için şırınga ile su veriyorum bir sıkıntı olur mu acaba ?Bir de daha uygun fiyatlı önerebielceginiz kafes varsa söylerseniz çok sevinirim

Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım mutlaka sadece bir şey soracağım yeterli su icmedigini farkettigim için şırınga ile su veriyorum bir sıkıntı olur mu acaba ?Bir de daha uygun fiyatlı önerebielceginiz kafes varsa söylerseniz çok sevinirim

Çifthane salma kafes alabilirsiniz. Trendyol,n11 gibi sitelere bakabilirsiniz daha uygun fiyatlı oluyor.

Biraz riskli olabilir nefes borusuna kaçabilir. Bence bırakın kendi içtiği kadar içsin. Ek olarak salatalık gibi sulu besinleri verebilirsiniz..

Geri