Maşallah 8,5 yaş muhabbet kuşları için iyi bir yaş. Yaşlılık evresine girmiş diyebiliriz artık. Bu yüzden bakımına ekstra özen göstermek gerekiyor..
İlk gözüme çarpan kafesin oksitlenmesi oldu. Bu tarz pirinç yada galvaniz kaplamalı kafesleri bu yüzden önermiyorum yıllardır..
Eğer imkanınız varsa kafes değişimi yapın. Alttaki kafesi öneririm. Bir kaç senedir kullanıyorum. Güzel bir kafes..
Akyol Profesyonel Üretim Kafesi 50 LikÖLÇÜLER:
akyolkardesler.net
İnceleme konusu;
White Road 50'lik üretim kafesi incelemesi
Onun dışında kaliteli bir yem kullanmanızı öneririm. Ben garden mix tavsiye ediyorum. Diğer arkadaşlar başka yemlerde önerebilir..
Gardenmix Platin Yetişkin Muhabbet Kuşu Yemi 1 kg
akyolkardesler.net
Ve nekton s yada versele laga omnivit gibi kaliteli bir takviye kullanmanızı öneriyorum. Hem multivitamin hem mineral hemde aminoasit içerir. Normal zamanda haftada bir, tüy döneminde haftada iki defa düzenli kullanın..
Nekton S multivitamin ve Nekton Biotic Bird probiyotik İncelemesi
Versele Laga Omni-Vit, Muta-Vit, Ferti-Vit İncelemesi
Beslenmesinde yem dışında sebze meyve yeşillik vermeyide ihmal etmeyin. Suyunu en geç 2-3 günde bir tazeleyin mutlaka..
Bunların dışında kuşta ciddi bir sorun görmedim ben. Yinede halsizlik iştahsızlık kabarıklık sürekli uyuklama vb. hastalık belirtileri görürseniz yazın mutlaka..