Muhabbet kuşum 1 seneden fazla kendini yoluyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cnscns
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cnscns

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşum sürekli kanat altı tüğlerini yoluyor yenisi çıkıyor onuda yoluyor strese girdi diye düşündüm sürekli oynadım dışarı çıkardım sürekli ama bir türkü geçmedi bir sene önce veteriner bir sprey verdi yine geçmedi fotoğraflarına bakar mısınız lütfen 🙏 🥺

Ekli dosyalar

• IMG_7239.jpeg
    IMG_7239.jpeg
    108.2 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_7235.jpeg
    IMG_7235.jpeg
    118.2 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_7233.jpeg
    IMG_7233.jpeg
    103.3 KB · Görüntüleme: 13
Tüy kökü sağlıklı gelişim göstermemiş. Bu sebeple çekme ihtiyacı duyuyor muhtemelen. Bu her zaman stres kaynaklı olmuyor. :(

En başta endse damlası denemek gerek. Ayrıca kuşa çinko ve bt amin forte gibi b kompleks ve amino asit içerikli bir ürün desteği verin mutlaka. Tüyün olduğu bölgeye antibiyotik krem sürülebilir. Ayrıca deriyi nemlendirme amaçlı omega 3 desteği verilmesi fayda sağlayacaktır. Ara ara banyo yapmasına da imkan tanıyın.

Bazıları taze oluyor özellikle küçükler kanat tüğü kurumuş olabilir bazen kanatıyor

temel tavsiyeler verilmiş zaten, ozellikle kaliteli bi multimineral takviyesi bence onemli. şahsen depovit-amin kullaniyorum, (gagataşı, kum, mineral blok vs yeterli olmaz)

bunlarin dışında 1-2 kez göztaşı banyosunu mutlaka deneyiniz, internette videoları var

En başta endse damlası denemek gerek. Ayrıca kuşa çinko ve bt amin forte gibi b kompleks ve amino asit içerikli bir ürün desteği verin mutlaka. Tüyün olduğu bölgeye antibiyotik krem sürülebilir. Ayrıca deriyi nemlendirme amaçlı omega 3 desteği verilmesi fayda sağlayacaktır. Ara ara banyo yapmasına da imkan tanıyın.
Ense damlası nedir nerden bulabilirim

facebook gruplar değil tüm veterinerlerde ivermectin etken maddeli ürünler bulunabilir. Vilmectin, stronghold gibi. Ancak kullanımı konusunda dikkatli olunması gerekiyor, alındığında ürüne göre yorum yapalım olur mu?

facebook gruplar değil tüm veterinerlerde ivermectin etken maddeli ürünler bulunabilir. Vilmectin, stronghold gibi. Ancak kullanımı konusunda dikkatli olunması gerekiyor, alındığında ürüne göre yorum yapalım olur mu?
Hocam adı ivermektin mi
Vilmectin mi

Hocam bide kuşumun kendini yolmasını engeller mi yanında bi dişi kuşta var onun kanat altı tüpleri iyi durumda ama sarı erkek kuşum hep yoluyor

Muhabbet kuşum sürekli kanat altı tüğlerini yoluyor yenisi çıkıyor onuda yoluyor strese girdi diye düşündüm sürekli oynadım dışarı çıkardım sürekli ama bir türkü geçmedi bir sene önce veteriner bir sprey verdi yine geçmedi fotoğraflarına bakar mısınız lütfen 🙏 🥺
Merhaba geçmiş olsun🙏🏻, kuşunuzda büyük ihtimalle parazit var, canlı akar dediğimiz parazit türü.
Eczaneden Rif ampül alın kırın ve dökün yaraya.
Sabah öğlen akşam sürün.
Parazit ilerledikçe tüy kökü deri içi yayılır
Rif kurtarır reçetesiz verenler var
Kendim de kullandım çok iyi geldi
Forpusum yakalandı, başka bir forumdan duydum zararı yokmuş.🙏🏻 Umarım iyi gelir.

Vilmectin. İvermectin içerdiği etken maddenin adı

Öneren forum, sayfa vs hiç önemi yok ancak rif kullanımı özellikle karaciğer üzerinde toksik etkilere sahiptir. Ayrıca rif kombinasyon bir uygulama gerektirir. Doğrudan kullanımı çok hızlı direnç geliştirmesini sağlayabilir. Bu nedenle farklı etkenlerle eşleştirilmeli. Örneğin bakteriyel bir enfeksiyonla mücadele ediliyorsa Rif + Enrofloxacin iyi bir birleşim sağlar.

Rifampisin bir antibiyotiktir, yani bakterileri hedef alır bu nedenle akarlarla doğrudan bir ilişkisi söz konusu değil. Akarlar, ektoparazittir yani küçük parazit hayvancıklardır, bakteri değildir.

Sadece ikincil bakteriyel enfeksiyon varsa (örneğin tüy diplerinde bakteri çoğalması veya deri enfeksiyonu), Rifampisin etken maddeli bir ürün bu bakterileri baskılayabilir ve iyileşmeyi kolaylaştırabilir. Çoğu zaman başta belirttiğim gibi tek başına yetersiz kalır. Yani akarları öldürmez ama akarların yol açtığı ikincil enfeksiyonları tedavi edebilir.

Son düzenleme:
Vilmectin. İvermectin içerdiği etken maddenin adı

Öneren forum, sayfa vs hiç önemi yok ancak rif kullanımı özellikle karaciğer üzerinde toksik etkilere sahiptir. Ayrıca rif kombinasyon bir uygulama gerektirir. Doğrudan kullanımı çok hızlı direnç geliştirmesini sağlayabilir. Bu nedenle farklı etkenlerle eşleştirilmeli. Örneğin bakteriyel bir enfeksiyonla mücadele ediliyorsa Rif + Enrofloxacin iyi bir birleşim sağlar.

Rifampisin bir antibiyotiktir, yani bakterileri hedef alır bu nedenle akarlarla doğrudan bir ilişkisi söz konusu değil. Akarlar, ektoparazittir yani küçük parazit hayvancıklardır, bakteri değildir.

Sadece ikincil bakteriyel enfeksiyon varsa (örneğin tüy diplerinde bakteri çoğalması veya deri enfeksiyonu), Rifampisin etken maddeli bir ürün bu bakterileri baskılayabilir ve iyileşmeyi kolaylaştırabilir. Çoğu zaman başta belirttiğim gibi tek başına yetersiz kalır. Yani akarları öldürmez ama akarların yol açtığı ikincil enfeksiyonları tedavi edebilir.
Alıcam hocam nasıl kullanılıyor

Merhaba geçmiş olsun🙏🏻, kuşunuzda büyük ihtimalle parazit var, canlı akar dediğimiz parazit türü.
Eczaneden Rif ampül alın kırın ve dökün yaraya.
Sabah öğlen akşam sürün.
Parazit ilerledikçe tüy kökü deri içi yayılır
Rif kurtarır reçetesiz verenler var
Kendim de kullandım çok iyi geldi
Forpusum yakalandı, başka bir forumdan duydum zararı yokmuş.🙏🏻 Umarım iyi gelir.
Hurafe maalesef.
Doğanay hocanın da dediği gibi rif ampul antibiyotiktir,antiparazit bir ilaç değildir.
Bakteri başka parazit başkadır.

Zimec de olur. Kullanabilirsiniz yukarıda yazılan dozajda.
Bu arada ilaç sonrası banyo yaptırmayın ki ilacın etkisi gitmesin. Parazit damlası sonrası kuş birkaç saat veya gün huysuzlanabilir kaşınabilir normaldir geçicidir. Endişelenmeyin.

Geri