Muhabbet kuşum ayak tabanına kusuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sevgii21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sevgii21

iyikus.com Üyesi
Mrblar tek ve erkek muhabbet kuşum 11 gündür kuşum ayak tabanına kusuyor başta soyulmuş yem kusuyordu bu 6 gündür yem değilde sarı ve akıntı seklinde kusuyor ve ishalide var vede çok su içiyor fazlalığını svuruyor etrafa normlde konuşuyordu ama bu sıkıntıdan bu yana knşmuyorda çok şükür halsi falanda dgl neden olblr eskiden bizden oynuyordu öpücük veriyordu şuan oda yok vetrinere götürdüm havadn kynklı dendi ayağa kusmayla hava ne alaka anlmdm20230417_084955.jpgIMG-20230415-WA0008.jpg

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230417-212753_Chrome.jpg
    Screenshot_20230417-212753_Chrome.jpg
    110.5 KB · Görüntüleme: 3
Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Kuşunuzun kısa bir videosunu paylaşırsınız başka bir sıkıntısı varmı
Sıvı şekilde kusuyor demişsiniz salyali mi ve kokulu mu?

Hastalık boyutunda ise ilaç kullanmak gerekiyor. Nadiren eş talebi olan kuşlar bu davranışı çok yapıyor. Bana kalırsa kursak sorunları öncelikle elenmeli ve duruma bakılmalı. Yeni yem de almayı ihmal etmeyiniz. Böyle durumlarda yem değişimi sağlıklı olacaktır.
Eczaneden triflucan (şurup) veya mikostatin, flagy gibi ilaçlardan herhangi birini temin ediniz. Bir de reçeteyle satılan bactrim bulmayı deneyiniz. Veterinerden baytril de alınabilir bactrim yerine

Hastalık boyutunda ise ilaç kullanmak gerekiyor. Nadiren eş talebi olan kuşlar bu davranışı çok yapıyor. Bana kalırsa kursak sorunları öncelikle elenmeli ve duruma bakılmalı. Yeni yem de almayı ihmal etmeyiniz. Böyle durumlarda yem değişimi sağlıklı olacaktır.
Eczaneden triflucan (şurup) veya mikostatin, flagy gibi ilaçlardan herhangi birini temin ediniz. Bir de reçeteyle satılan bactrim bulmayı deneyiniz. Veterinerden baytril de alınabilir bactrim yerine
Dışkısı düzeldi ama yağa kusması bitmedi ne yazıkkı tuyde kabarma vs yok dışarı çıkrdığımda hiç durmuyor sürekli oraya buraya konuyor

Birde veterinerlik verdiklerini kulanmıyımmı bir verin çeşidi verdi bitene kadr kulan dedi birde antibiyotik verdi 5 gün kullan dedi

Çok şükür kursakta şişlikte yok dışkısı aşırı su içmekten kaynaklı sıkıntılıydı aşırıya kaçmasın diye suyu fazla içmesine engel oldum

LÜTFEN KUŞUN SU İÇMESİNİ ENGELLEMEYİNİZ

kuşun minimum 15 saniye sesli ve net videosunu youtube , streamable.com ya da google hesabınız üzerinden paylaşınız

kafes tabanindaki dışkıların NET fotosunu paylaşınız

veterinerin verdiği ilaçların isimlerini de yazabilirmisiniz?

hepsini tek seferde yanıtlarsaniz sevinirim
Su içmesine engel olduğum için yeri kurudur yoksa normlde dibi hep ıslk su içiyor ve fazlalığı svuruyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230421-112453_Gallery.jpg
    Screenshot_20230421-112453_Gallery.jpg
    498.7 KB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_20230421-112320_Gallery.jpg
    Screenshot_20230421-112320_Gallery.jpg
    486.6 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_20230421-112315_Gallery.jpg
    Screenshot_20230421-112315_Gallery.jpg
    483.4 KB · Görüntüleme: 5
  • Screenshot_20230421-112256_Gallery.jpg
    Screenshot_20230421-112256_Gallery.jpg
    255 KB · Görüntüleme: 6
Bu durum başta dediğim gibi birden fazla nedenle yapiyor olabilir. Öncelikle yemi degistiriniz ve akabinde eczaneden triflucan, mikoststin veya flagy alınız

Bu durum başta dediğim gibi birden fazla nedenle yapiyor olabilir. Öncelikle yemi degistiriniz ve akabinde eczaneden triflucan, mikoststin veya flagy alınız
Triflucan şurubu dünden bu yana kadar kulanıyorum kuşum bitgin olmaya başladı normlmi

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230425-142048_Gallery.jpg
    Screenshot_20230425-142048_Gallery.jpg
    347.1 KB · Görüntüleme: 5
Geri