redstonedi
iyikus.com Üyesi
Kuşum 4 yaşında dişi. Daha önceleri uçarken ses çıkartıyordu uçuşunda problem yoktu. Bir süre önce geceleri sesler çıkarmaya başlayınca 3 tane veterinere ayrı ayrı götürdüm. Biri astım hastası olduğunu söyledi pek iyi bakmadı. Diğeri kuşlara bakmadığını söyledi bizde bir tavsiyeyle başka bir veterinere gittik. Ultrasonda inceledikten sonra göğsünde kist olduğunu yapılacak bir şey olmadığını belirttiler. Bir süre eski halinde kuş devam etti, rahatlaması için solunum yolu düzenleyici ilaçlar damlattık suyuna. Olabildiğince sıcak ve kafesini düzenli olarak temizledim. Fakat son günlerde akıllı yemlikte nefes alamıyormuş gibi bu şekil yatıyor. Ve bugün eskisi gibi ötmediğini hatta neredeyse hiç sesinin çıkmadığını fark ettim, sürekli uyuklar modda ve eski enerjisi olmasa da arada bir elimize geliyor. Kendine hiç dokundurtmazdı fakat şimdi dokundurtup kaşımamızı istiyor. Banyo yapmayı çok seviyordu fakat 2 aydır yapmak istemiyor. Korkuyorum ve elimden ne gelir bilmiyorum, rahatlaması için ilaç damlatmam dışında bunun çözümü yok mu?