Muhabbet kuşum geceleri nefes alamıyor!

Benny .M

iyikus.com Üyesi
1 bucuk yaşında erkek muhabbet kuşumun 1 yaşından sonra hapşırmaları ve geceleri ses çıkartarak nefes alması arttı. Bende gw markasının birkaç vitamini var bunlardan astım soğuk algınlığı için olanı kullanmaya başladım ama bir etkisini görmedim 1 haftada(tarihi 2027). Bugün de hapşırıp en son nefes nefese kaldı ve kustu biraz. Dışkısı koyu yeşil kıvrımlı ve beyazı da çok cıvık değil. İştahı yerinde kuşesi şiş fakat kilo verdi genelde sabahları neşesi yerinde konuşuyor benimle ve çok fazla kafesten salmamaya başladım nefes nefese kalıyor çünkü. Sabahları hiçbirşeyi yok konuşuyoruz sohbet ediyoruz oynuyoruz ne oluyorsa geceleri başlıyor sabaha kadar vik vik ses çıkartıyor uyuyamıyor sabaha hiçbirşeyi yok sanki. Sizden ricam bu çocuğun astımı mı var yoksa soğuk algınlığı solunum yolu enfeksiyonu mu ne kullanmalıyım bilmiyorum..(kafesi geçici olarak kullandığım kafes)

Ekli dosyalar

protozoal ya da mantarla ilgili bir durum olabilir. 6 aydır devam ediyorsa bakteriyel emfemsiyon ihtimali düsüktür

ancak 1-2 dışkinin fotosu yeterli degil, kafes tabanin dıskilar gozukecek şekilde net fotosunu atarsaniz daha iyi olur, kafesin pis olması onemli değil oldugu gibi gorelim

mümkünse tünekte duruşundan isteyeceğim videoyu bende. Bu seviye hıçkırmalar solunum yolu problemine işaret edebileceği gibi altta başka ciddi problemleri de yansıtabilir. Veteriner kontrolünü aksatmamanızı öneririm öncelikle. Kritik görünüyor şu hali :(

6 ay değil son 2 haftadır kötü ondan önce arada bi normal hapşırıyordu kafesi atacağım eve gittiğimde şuanda malesef ki yavrumun yanında değilim
protozoal ya da mantarla ilgili bir durum olabilir. 6 aydır devam ediyorsa bakteriyel emfemsiyon ihtimali düsüktür

ancak 1-2 dışkinin fotosu yeterli degil, kafes tabanin dıskilar gozukecek şekilde net fotosunu atarsaniz daha iyi olur, kafesin pis olması onemli değil oldugu gibi gorelim

Bende daha uzun bir videosunu isteyeceğim. YouTube a yükleyip linkini atabilirsiniz.
En kısa sürede yükleyip atacağım
mümkünse tünekte duruşundan isteyeceğim videoyu bende. Bu seviye hıçkırmalar solunum yolu problemine işaret edebileceği gibi altta başka ciddi problemleri de yansıtabilir. Veteriner kontrolünü aksatmamanızı öneririm öncelikle. Kritik görünüyor şu hali :(
Malesef yakınımda kanatlı veterineri bulunmuyor ve buradaki 2 3 veterinerin hiçbiri de kuşlardan anlamıyor daha önce verdiği ilaçlar öldürmüştü yavrumu. Tünekte videosunu da yükleyeceğim

Hocam herhangi bir marka olur amaç iyot takviyesi yapmak hızlı olın hayvan nefes alamıyor
Malesef bulamadım eczanede nereden bulacağım kafayı yiyeceğim bu saat oldu hayvan hala aynı arada bi duruyor sonra devam. Şimdi uzun tünekte videosunu ve dışı fotosu koyacağım nolur bakın ölmesin yavrum dayanamam. Videoda bu şekilde ağzı hafif Aralık nefes alıyor ve ufaktan ötüyor şuanda. Sabahları sanki hiçbiri şeyi yok gibi bıcır bıcır of.

Sabahları bu şekilde Watch unnamed | Streamable

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ben iyot kullanmadigim icin dozu bilmiyorum selcuk görunce yazar

ancak video ve dıskilara gore, bence şu an için çok endiselenecek bir durum yok

yine de iyot sonrası doksisiklin etken maddeli antibiyotik kullanabilirsiniz

Şimdi suluğu alın. 3 saat susadıktan sonra Yarım suluğa 1 damla iyot katarak verin yarın sabah tazeleyin. Yarın akşama kadar düzelme olmazsa antibiyotik kullanmak gerekecek. İyotu şimdiye kadar çoktan vermiş olmanız gerekirdi ben size çok hızlı olun demiştim.

Sade suya ulaşamasın ama ona çok dikkat edin. İyotlu suyu içmek istemeyebilir tadı değiştiği ve alışık olmadığı için.
Ben size yazdıktan sonra evden çıkmadan sonra tam suluğa 1 damla damlatıp koydum akşam döneceğim eve herhalde içer daha önce vitaminlerde tadının değişmesinde sıkıntı yaşamadım içiyor. Haklısınız hızlı olamadım belki de ama umarm işe yarar antibiyotik kullanmak istemiyorum ağır geliyor genelde kuşlara. Kaç gün devam ettireyim iyotu işe yararsa. Ayrıca elime ulaştığı gibi 20damlaya 1 damla olacak şekilde katıp ağzına 1 damla verdim. Bi sıkıntı yaşamadık bakalım hayırlısı

Malesef bulamadım eczanede nereden bulacağım kafayı yiyeceğim bu saat oldu hayvan hala aynı arada bi duruyor sonra devam. Şimdi uzun tünekte videosunu ve dışı fotosu koyacağım nolur bakın ölmesin yavrum dayanamam. Videoda bu şekilde ağzı hafif Aralık nefes alıyor ve ufaktan ötüyor şuanda. Sabahları sanki hiçbiri şeyi yok gibi bıcır bıcır of.

Sabahları bu şekilde Watch unnamed | Streamable

Gayet rahat nefes alıyor bir sorun görünmüyor..

Geri