Muhabbet kuşum geceleri nefes alamıyor!

Benny .M

iyikus.com Üyesi
1 bucuk yaşında erkek muhabbet kuşumun 1 yaşından sonra hapşırmaları ve geceleri ses çıkartarak nefes alması arttı. Bende gw markasının birkaç vitamini var bunlardan astım soğuk algınlığı için olanı kullanmaya başladım ama bir etkisini görmedim 1 haftada(tarihi 2027). Bugün de hapşırıp en son nefes nefese kaldı ve kustu biraz. Dışkısı koyu yeşil kıvrımlı ve beyazı da çok cıvık değil. İştahı yerinde kuşesi şiş fakat kilo verdi genelde sabahları neşesi yerinde konuşuyor benimle ve çok fazla kafesten salmamaya başladım nefes nefese kalıyor çünkü. Sabahları hiçbirşeyi yok konuşuyoruz sohbet ediyoruz oynuyoruz ne oluyorsa geceleri başlıyor sabaha kadar vik vik ses çıkartıyor uyuyamıyor sabaha hiçbirşeyi yok sanki. Sizden ricam bu çocuğun astımı mı var yoksa soğuk algınlığı solunum yolu enfeksiyonu mu ne kullanmalıyım bilmiyorum..(kafesi geçici olarak kullandığım kafes)

Ekli dosyalar

Kuşum her gece hapşırıp kusuyor sonra rahatlıyor ama gece boyu nefes alırken vik vik ötüyor o videodaki gibi her gece bugün tekrardan çeket atarım eğer tekrar krize girerse. Sabahları hiç şeyi yok çünkü

İşte o vik vik sesini ben duyamadım videolarda. İlk videoda bir tek ses çıkarıyor ama solunum sıkıntısı çeken bir kuşun çıkardığı sesler gibi değil. Kusmada varmış zaten ben sorunun solunumla alakalı olduğundan emin olamadım..

Sade suya ulaşamasın ama ona çok dikkat edin. İyotlu suyu içmek istemeyebilir tadı değiştiği ve alışık olmadığı için.
Eve gireli bi yarım saat oldu hocam hiç viklemedi yemini düne göre baya yemiş ve kana kana o suyu içiyor iyi sanırım. Hatta kendini temizlemeye başlamış bakıyor kendine yeniden Allah sizden razı olsun valla çok teşekkür ederim 🧿

İşte o vik vik sesini ben duyamadım videolarda. İlk videoda bir tek ses çıkarıyor ama solunum sıkıntısı çeken bir kuşun çıkardığı sesler gibi değil. Kusmada varmış zaten ben sorunun solunumla alakalı olduğundan emin olamadım..
Attığım 2. Videoda ağzı açık nefes alıyor ve kuyruğu atıyor ya o esnada vik vik ses çıkarıyordu ama duyulmamış birdaha tekrarlarsa ki umarım tekrarlamaz gece kalkar çekerim videosunu. Yardımınız için teşekkür ederim :)

Eve gireli bi yarım saat oldu hocam hiç viklemedi yemini düne göre baya yemiş ve kana kana o suyu içiyor iyi sanırım. Hatta kendini temizlemeye başlamış bakıyor kendine yeniden Allah sizden razı olsun valla çok teşekkür ederim 🧿
Kuşta muhtemelen iyot eksikliğine bağlı teoid büyümesi vardı. Yarın sabah tam suluğa 1 damla şeklinde katarak vermeye devam edin. 4 gün verin.

dürust olmak gerekirse iyot benim çok onemsediğim kullandığım bisey değildi, ancak son dönemde ön plana çiktı

izmir'deki Kuş Veterineri (kliniğin ismi böyle) kafeste sürekli iyot bloğu bulundurmasını öneriyor. kendisine çok guvenirim

dürust olmak gerekirse iyot benim çok onemsediğim kullandığım bisey değildi, ancak son dönemde ön plana çiktı

izmir'deki Kuş Veterineri (kliniğin ismi böyle) kafeste sürekli iyot bloğu bulundurmasını öneriyor. kendisine çok guvenirim
İyot genelde sümen altı yapılır önemsenmez ürünlerin %99 da bulunmaz ve eksikliği solunum yolu enfeksiyonu sanılır ve antibiyotik başlanır olmadı diğer etken madde vs derken kuş boğularak acı şekilde can verir.

bana güvenmiyor musunuz :) çook uzun süredir öneriyor ve kullanıyorum.

İyot genelde sümen altı yapılır önemsenmez ürünlerin %99 da bulunmaz ve eksikliği solunum yolu enfeksiyonu sanılır ve antibiyotik başlanır olmadı diğer etken madde vs derken kuş boğularak acı şekilde can verir.
Merhaba iyotta 3. Günüm 2 gün iyidi bugün böyle oldu

Geri