Öncelikle merhaba.
Bugün 4 buçukta İstanbulvete gittik. Saat 7 de çıktık.
Çok güzel ilgilendiler sağolsunlar. Tek tek kalem kalem her şeyini değerlendirdiler.
Genel hali, kas durumu çok iyi bulundu. Kilosu iyi, herhangi bir kas kaybı yok dendi.
Vücut ısısı hafif yüksek çıktı. Ama bu vücut sıcaklığı kuşun kendi fizyolojik normali de olabilir dediler.
2 buçuk saat ordaydık. İdrar ve dışkı tahlili yaptılar. Rontgen çektiler. Tahmin edildiği gibi böbrek korteksinde hafif belirginleşme çıktı. Korteks normalden biraz daha belirgin bu da daha fazla su içmesini ve sulu dışkılamasını açıklıyormuş.
İdrarında çok hafif kan varmış bu da bu böbrekteki durumla ilgili olabilirmiş.
Dışkıda kan yok ama çok az sayıda kokdiyoz yumurtası ( böyle dedi sanırım) görmüşler. Bunun için antibiyotik verdiler. Sekansta yaptırdığım tahlilleri de götürmüştüm onlara baktılar ilaç için.
Karaciğer ve kalp gayet iyi durumdaymış.
Şeker iyi çıkmış. Ki bunu çok önemsiyorlar. Bu böbrek korteksindeki hafif belirginleşmeyle birlikte şeker de çıksaymış tablo iyi diyemezdim ama şu an diyebiliyorum dedi.
Hanımefendinin yumurtalığı normalden büyük çıktı. Seksüel hareketlerini kontrol etmelisiniz dedi. Kur yaptığı eşyalar varsa çıkarmalısınız, eşi yoksa eş almayı “düşünmemelisiniz” dedi.
Bunun içinde bir ilaç verdi.
Hem böbreği hem bu durumu kontrol edicez 1 ay sonra dedi. Eğer o kontrolde bu kullandığımız ilaç yeterli gelmediyse hormon ilacı kullanacakmışız.
Pelet yeme geçiş yapmamızı, bu geçiş kolay olmasa bile pes etmeden gerekirse 1 sene içine yayarak alıştırmamızı istediler.
Bir beslenme listesi verdiler.
İdrardaki hafif kandan dolayı sıvı alımını arttırıcaz dediler. Orda deri altından bir serum uyguladılar. (Öyle dakikalarca süren bir işlem değil, tek seferde verdibitti birkaç saniyede)
Eczaneden ge-oral alıp uygulamamızı söylediler. Bu 5 gün boyunca (yanlış hatırlamıyorsam, kağıt yanımda değil bakınca daha net yazabilirim) her gün şasenin çeyreğini her gün karıştırıp verin dediler. Sonrasında haftada 2-3 gün.
Sıvı alımını arttırıp bir nevi yıkama yapıcaz dediler.
Elimde elektrolit var dedim ama ısrarla onlardansa ge oral kullanın dediler.
Birde önemli olabilecek şu var. Maya çıkmış ama ciddiye alınacak boyutta değil. Galeta ya da ekmek kemiriyor mu diye sordular. Cevabımız evet ??

Daha dün akşam bizim galetalarımıza saldırmıştı.
Onları asla vermiyorsunuz dedi. Bir ilaç söyledi m ile başlayan hatta tadı kötüdür dedi ama şu an onu vermicem. Organik elma sirkesi bulun ve bir çay kaşığına suyla seyreltip içirin dedi. Ama bu uygulamaların olduğu kağıt şu an yanımda değil. Ekleyemiyorum şimdi.