Muhabbet kuşum sallabaş gibi atak geçiriyor

Nergiz in

iyikus.com Üyesi
Dün gece 3 te kafesinde düşen muhabbet kuşumun ayaklarının tutmadığını farkettim ve hiçbir şey yiyip içmiyordu. Kısmi felç olacağını düşünüp tavsiyeler üzerine ayaklarına vazelinle masaj yaptım sonrasında biraz yürüdü ve uçtu fakat dengesini kaybedip duvara çarptı. Bundan bir saat sonra yüksek sesli çığlıklarla atak geçirmeye başladı. Vücudunu kendi kontrol etmiyor gibiydi ve ara ara başı bağımsız bir şekilde ters dönüyor. Sabah veterinere götürdüm fakat bir şey yapamayacaklarını söyledi ve sadece vitamin verdi. Su ve yoğurtla beslemeye çalışıyorum. Ne yapmam gerekiyor acaba ? Şuan 7 saattir aynı ve artık yorgun düştüğü için atakları sessiz hıçkırık gibi oldu hala başı ara ara ters dönüyor

İlk yapılacak müdahale ağzına 1 damla B kompleks vitamini ve magnezyum içerikli bir damla damlatmak. Veterinerden sulphamezhatine alınıp ardından bir damla da ondan damlatmak olur. Sonrasında en az 5 gün her gün sabah akşam birer damla sulpha damlatmak suyuna da B vitamini ve magnezyum katmak olmalı. Probiyotik yoksa ondan da edinin mutlaka. Evde Bt amin forte tarzı bir premiks var mı varsa o yeterli gelir aslında. Hem B hem magnezyum içerir.

Son düzenleme:
İlk yapılacak müdahale ağzına 1 damla B kompleks vitamini ve magnezyum içerikli bir damla damlatmak. Veterinerden sulphamezhatine alınıp ardından bir damla da ondan damlatmak olur. Sonrasında en az 5 gün her gün sabah akşam birer damla sulpha damlatmak suyuna da B vitamini ve magnezyum katmak olmalı. Probiyotik yoksa ondan da edinin mutlaka. Evde Bt amin forte tarzı bir premiks var mı varsa o yeterli gelir aslında. Hem B hem magnezyum içerir.
Biyo anisol çözelti kullandık suyuna karıştırıp doğru mu acaba

acil olarak herhangi bir veteriner kliniginden enrofloksasin etken maddeli antibiyotik alıp, bugün kullanmaya başlamaniz lazım

ilave olarak , eczaneden amoksisilin etken maddeli antibiyotik alinacak. (acil olan enrofloksasin)

onemli not : antibiyotik verdiginiz müddetçe kafesteki tüm mineral ve kalsiyum iceren urunler çikarılir. kuşa magnezyum vs verilmez, bunlar antibiyotiğin etkisini azaltır, ilaçlarin prospektüsünde de yazar

Sulphamezathine fazla etki etmez. Daha güçlü antibiyotik kullanmanız lazım. Eczaneden bactrim şurup yada augmentin şurup alın. Sabah akşam ağzına bir damla damlatın (damlalıkta alın eczaneden).

Eğer çevrenizde şırıngayla kursaktan besleme yapabilecek biri varsa mutlaka günde 2-3 sefer kursaktan mama verilmesi lazım. Sabahki ve akşamki mamanın içerisinede ilaçtan bir damla eklensin.

En kötü yumurta haşlayıp sarısını ılık suyla sulandırın. İçerisine varsa mısır unu ekleyin birazda vitamindende ekleyin. Ve çay kaşığı ile günde 3-4 sefer yedirmeye çalışın. İlacıda damlalıkla ağzına damlatın içirin..

Bunlara rağmen kuş kurtulamayabilir durumu kötü görünüyor. Ama siz elinizden geleni yapın mutlaka...

Merhaba kuşum iyileşmeye başladı sadece denge sorunu oluyor biraz bu normal mi ? Ve bugün 6. Gün antibiyotiği bırakmalı mıyız artık?

Antibiyotiği nasıl kullandınız ? Bugün tüm kafes ve ekipmanları dezenfekte edin. Probiyotik desteğini ihmal etmeyin. Probiyotikli suya muktivitamin de katın 3 gün kadar. Bir süre B kompleks vitamini verilmeli kuşa. Ve magnezyum. Elinizde hangi vitaminler var ?

Antibiyotiği nasıl kullandınız ? Bugün tüm kafes ve ekipmanları dezenfekte edin. Probiyotik desteğini ihmal etmeyin. Probiyotikli suya muktivitamin de katın 3 gün kadar. Bir süre B kompleks vitamini verilmeli kuşa. Ve magnezyum. Elinizde hangi vitaminler var ?
5 gün sabah akşam şeklinde kullandım probiyotik kullanmadım vitamin damlattım bide suyuna biyo anisol çözelti diye bunu verdiler birde dün iyiyidi bugün yine uyku halinde kafasını sırtına gömüp uyuyor normal bi durum mu ?

Geri