Muhabbet kuşum sürekli uyuyor ve antibiyotik etki etmedi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ereenn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ereenn

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşum Maviş son 1-2 aydır kabarık duruyor ve uyuyor. Dışkısı genelde etrafına sarı/yeşil iz bırakıyor. Nadir ama bazen dışkısı su dökülür gibi çıkıyor , saydam, tamamen sıvı sonrasında da peçete de sarı iz bırakıyor. Yem yedikten sonra tüneğe çıkıp bir süre gagasını açıp kapatarak başını sağa sola çeviriyor ardından ise bol bol su içiyor. Yüz bölgesini de hep kaşımak istiyor , kafese ve tüneklere sürtüyor hatta bu yüzden birkaç hafta önce burnunun üstü yara olup kanadı. Bu hafta gittiğimiz veteriner 3 gün boyunca ağızdan 1-2 damla olacak şekilde florokinolon grubu bir antibiyotik tedavisi uyguladı ve ardından 5 gün multivitamin vermemizi söyledi. İlaç bitti ve vitaminin 3.günündeyiz ancak ne dışkısında ne de hareketlerinde bir düzelme olmadı. Yardımcı olabilecek var mı ?

Ekli dosyalar

• inde2x.jpg
    inde2x.jpg
    209.1 KB · Görüntüleme: 11
  • index3.jpg
    index3.jpg
    192.6 KB · Görüntüleme: 7
  • index4.jpg
    index4.jpg
    203.4 KB · Görüntüleme: 8
  • index.jpg
    index.jpg
    103.7 KB · Görüntüleme: 9
  • index5.jpg
    index5.jpg
    151 KB · Görüntüleme: 12
  • index6.jpg
    index6.jpg
    120.3 KB · Görüntüleme: 12
Öncelikle çok geçmiş olsun...Dışkılarınız iyi görünmüyor. Dışkı testi yapmadan mı bu ilacı verdi size?

Oyla 0
İlaçlar önerilebilir ve kullanabilirsiniz. Fakat zaten bu konufa yorgun olan bir kuşu daha fazla yorma durumu oluşur. Çünkü nokta atışının yapılması için dışkı testi şart. Bakteriyel ya da mantar kökenli bir problemin olduğu aşikar.

Sanırım burası dışkı testi yapıyor. 7/24 destek hattı da var. Arayın isterseniz

Oyla 0
Ezbere verilen antibiyotigin etki etme ihtimali maalesef ki çok düşük. Muhtemelen kusunuzda cift enfeksiyon var . Zaten uzun süreli ve yanlış antibiyotik kullanıldığından 2. Enfeksiyonun mantar enfeksiyonu olma ihtimali hayli yüksek.

Oyla 0
Yakın illerde (Adana ve Gaziantep) bulabildiğim 2 yere test yapıp yapmadıklarını yazdım ancak yarından önce cevap alamayacağım gibi. Yapmıyorlarsa ise bakmaya devam edeceğim ancak bulamazsam ne yapacağımı bilmiyorum. Önerilerinize ve yardımınıza açığım.

Oyla 0
Yakın illerde (Adana ve Gaziantep) bulabildiğim 2 yere test yapıp yapmadıklarını yazdım ancak yarından önce cevap alamayacağım gibi. Yapmıyorlarsa ise bakmaya devam edeceğim ancak bulamazsam ne yapacağımı bilmiyorum. Önerilerinize ve yardımınıza açığım.
Umarım bulursunuz,tahlil harici nokta atışı teşhis koymak çok zor maalesef.Uzak mesafeye de örnekler sağlıklı ulaşır mı bilemiyorum(İstanbul,İzmir gibi)

Oyla 0
o süreç 1 haftayı alır kuşun bekleyecek durumu yok. 1-2 aydır böyleyse ağır bakteriyel bir durum olmaması gerekir ama bence antibiyotik+antimantar+antiprotozoa gibi bir mix ilaç gerekiyor. daha tecrübeli arkadaşların da bakması lazım

Oyla 0
Bugün biraz az yemek yedi ve dışkısı çoğunlukla sıvı saydam bir şekilde kuruyunca peçetede sarı bir iz bırakıyor. Ara ara da hapşırıyor. Uyurken de kuyruğunun yukarı aşağı sallandığını gözlemledik.

Oyla 0
Burnunun üstünü yara yapıp 2-3 hafta önce kanattığını söylemiştim. O yüzden ,önden bakınca, sağ burnunu kan tıkamıştı. Veterinerin tavsiyesiyle yarayı ve çevresini yaklaşık 1 hafta batiqon ile kurutup hızlıca iyileştirmek için madecassol,fito sürmüştük , kaşınmasını durdurması içinse travazol kullanın demişti. En son 5 gün önce gittiğimiz veteriner de burnunun üstünü bir sıvı ile sildi ve nefesini açacağını söyledi.

Ekli dosyalar

• a1.jpg
    a1.jpg
    130.3 KB · Görüntüleme: 10
  • a12.jpg
    a12.jpg
    149.4 KB · Görüntüleme: 10
  • a13.jpg
    a13.jpg
    123.6 KB · Görüntüleme: 9
  • a14.jpg
    a14.jpg
    138.3 KB · Görüntüleme: 8
  • a17.jpg
    a17.jpg
    153.8 KB · Görüntüleme: 10
  • a15.jpg
    a15.jpg
    88.3 KB · Görüntüleme: 11
  • a16.jpg
    a16.jpg
    85.3 KB · Görüntüleme: 12
Oyla 0
veteriner bulamadığınız ve kuşun durumu ağır olduğu için kendi bilgim dahilinde görüşümü yazıyorum. eczaneden şimdilik aşağıda ilaçları alın ve gitmişken ince enjektör de alın, kullanımını buradan sorun. tecrübeli arkadaşlar antibiyotik gerekip gerekmediğine ayrıca bakarlar.

- flukonazol ya da nystatin etken maddeli şurup
- metronidazol etken maddeli serum

sokağa çıkma yasağında eczaneye gidilebiliyor

Son düzenleme:
Oyla 0
Bizi gittiğimiz veterinere yönlendiren veterinere sordum en son şöyle dedi .

Nistatin etken maddeli şurup şuan evde mevcut. Mikostatin 100.000 I.U./ml
Kullanımı nasıl olmalı ? Kaç damla kullanmalıyım ? Ağızdan mı suyuna mı ?
Metranidazol etken maddeli serumu nasıl kullanacağım ? Şuruplar ve tablet halde de var.

Ekli dosyalar

• x.jpg
    x.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 5
Oyla 0
Bizi gittiğimiz veterinere yönlendiren veterinere sordum en son şöyle dedi .

Nistatin etken maddeli şurup şuan evde mevcut. Mikostatin 100.000 I.U./ml
Kullanımı nasıl olmalı ? Kaç damla kullanmalıyım ? Ağızdan mı suyuna mı ?
Metranidazol etken maddeli serumu nasıl kullanacağım ? Şuruplar ve tablet halde de var.

metronidazol şurup hali suda çözünmüyor dibe çöküyor, o nedenle serum hali dedim. ağızdan damlatabilecekseniz flagyl şurup alabilirsiniz

Oyla 0
Flagyl şurup alabilirim. Nistatin şurup mevcut şuan ona başlayayım mı ? Ne kadar ve nasıl vereyim ?

Ekli dosyalar

• x.jpg
    x.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 3
Oyla -1
Geri