Muhabbet kuşum sürekli uyuyor ve antibiyotik etki etmedi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ereenn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ereenn

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşum Maviş son 1-2 aydır kabarık duruyor ve uyuyor. Dışkısı genelde etrafına sarı/yeşil iz bırakıyor. Nadir ama bazen dışkısı su dökülür gibi çıkıyor , saydam, tamamen sıvı sonrasında da peçete de sarı iz bırakıyor. Yem yedikten sonra tüneğe çıkıp bir süre gagasını açıp kapatarak başını sağa sola çeviriyor ardından ise bol bol su içiyor. Yüz bölgesini de hep kaşımak istiyor , kafese ve tüneklere sürtüyor hatta bu yüzden birkaç hafta önce burnunun üstü yara olup kanadı. Bu hafta gittiğimiz veteriner 3 gün boyunca ağızdan 1-2 damla olacak şekilde florokinolon grubu bir antibiyotik tedavisi uyguladı ve ardından 5 gün multivitamin vermemizi söyledi. İlaç bitti ve vitaminin 3.günündeyiz ancak ne dışkısında ne de hareketlerinde bir düzelme olmadı. Yardımcı olabilecek var mı ?

Ekli dosyalar

• inde2x.jpg
    inde2x.jpg
    209.1 KB · Görüntüleme: 11
  • index3.jpg
    index3.jpg
    192.6 KB · Görüntüleme: 7
  • index4.jpg
    index4.jpg
    203.4 KB · Görüntüleme: 8
  • index.jpg
    index.jpg
    103.7 KB · Görüntüleme: 9
  • index5.jpg
    index5.jpg
    151 KB · Görüntüleme: 12
  • index6.jpg
    index6.jpg
    120.3 KB · Görüntüleme: 12
sesi şimdi dinledim, hekimin paraziter durumdan kastı protozoa ise metronidazol kullanılır ki anladığım kadarıyla onu kastediyor. flagyl alınca kullanımını sorarsınız tekrar

mikostatini çalkalayıp orta boy 100 ml suluğa 8 damla ekleyin, suyu 12 saatte bir değiştirin. ilaç verirken damacana ya da market suyu kullanın

benim gördüğüm kuşun durumu endişe edilecek derecede kötü.

Oyla 0
ilaç tedavisine başlanacaksa eğer iyi beslendiğinden emin olunuz. Beslenme zayıf gerçekleşir ve üzerine bir de ilaç verilirse sonuç olumsuz olacaktır.

Oyla 0
Mikostatin doğru ilaç. 5-7 gün kullanıp durum güncellemesi yapın. Ayrıyetten hangi marka yem kullanıyorsunuz?

Oyla 0
Garden Mix kullanıyorum. Veteriner , Mikostatini ağızdan 2 damla olacak şekilde günlük kullanmamı söyledi ve öyle kullandık.

Oyla 0
Yanlış anlaşılmış , Mikostatin'e bugün başladım. Buradan yazılanlara bakıp veterinerede danıştım.

Oyla 0
Maviş saatlerdir ne bir şey yedi ne de su içti. Ne yapabilirim ? Ayrıca mikostatinden sonra da dışkının poposuna yapıştığını fark ettim.

Oyla 0
Maviş saatlerdir ne bir şey yedi ne de su içti. Ne yapabilirim ? Ayrıca mikostatinden sonra da dışkının poposuna yapıştığını fark ettim.
Mama yapın yedirmeye çalışın,en kötü ihtimalle elle besleyeceksiniz.Bu noktada beslenmesi çok önemli.

Oyla 0
Dışkısının biraz siyah olduğunu gözlemledik acaba 2 damla ağızdan verilen nikostatin ağır mı geldi ? Son yarım saattir başını bile gömmeden sadece gözlerini kapatarak uyumaya çalışıyor.

Oyla 0
Şırınga ile ağzının kenarına su koyduğumda içiyor. Biraz içirdikten sonra dışkısının sulu bir şekilde tekrar peçeteye düşütüğünü gördüm. Su içirmeye devam etsem mi ? Yada sıvı bir şeyler mi içirsem ? Mevye suyu gibi ? Çünkü hiç yemek yemiyor.

Oyla 0
Şırınga ile ağzının kenarına su koyduğumda içiyor. Biraz içirdikten sonra dışkısının sulu bir şekilde tekrar peçeteye düşütüğünü gördüm. Su içirmeye devam etsem mi ? Yada sıvı bir şeyler mi içirsem ? Mevye suyu gibi ? Çünkü hiç yemek yemiyor.
Elle besleme maması yapabilirsiniz. Bilgili arkadaşlar belki nasıl yapacağınızı anlatır.

Oyla 0
Deneyebilirim ama gagasını dahi açmıyor. Ben alt ve üst gagasının birleşim yerine suyu koyunca içiyor. Gagasını kendim açıp mı vermem gerekir ?

Oyla 0
Mikostatin , ağızdan 2 damla , ağır etki ettiği için devam etmedik. Kendini toparlaması birkaç gün sürdü o arada da veteriner tetrasiklin antibiyotik ve bağırsak düzenleyici kullandırttı. Şuan kendi yemek yiyip su içiyor ama uyku durumu devam ediyor. Dışkısı büyüklük olarak düzeldi gibi ama hâlâ etrafına sarı/yeşil iz bırakıyor ve orta beyaz kısmı sulu/sıvımsı. Mavişi elimize aldığımızda hafiflemiş gibi geldi. Göğüs kemiğini elimizle kontrol edince belirginleştiğini fark ettik. Sizce ne yapmalıyız ? ( Triflucan şurup ve Flagly şurup kullanmalı mıyız ?)

Ekli dosyalar

• IMG-20210124-WA0000.jpeg
    IMG-20210124-WA0000.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG-20210124-WA0001.jpeg
    IMG-20210124-WA0001.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG-20210126-WA0006.jpeg
    IMG-20210126-WA0006.jpeg
    928.2 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG-20210126-WA0008.jpeg
    IMG-20210126-WA0008.jpeg
    609.6 KB · Görüntüleme: 15
Oyla 0
Dışkısında sindirilmemiş yem de gözlemlemeye başladım. Şu noktada ne yapmalıyım bilmiyorum.

Oyla 0
Özet: İlk konuştuğumuz veterinerin verdiği florokinolondan sonra pek bir gelişme görememiştik. Daha sonra ise biz , tek sefer ağızdan 2 damla Mikostatin verdik ancak durumu ağırlaştırdığı için bir daha vermedik. 1-2 gün sonra görüştüğümüz bir diğer veteriner yaklaşık 7 gün tetrasiklin antibiyotik (suyuna katılacak şekilde) ve 7 günün son 3 günü de kendisinin verdiği bağırsak düzenleyici bir sıvıyı antibiyotikle beraber suyuna katarak vermemizi söyledi. Bunların faydasını gördük çünkü Maviş artık kendi yemek yiyor , su içiyor ve daha enerjik. Dışkısı ise ishalimsi değil. Ama uyumaları ve kafese yüzünü sürterek kaşınması hala biraz var. Şimdi ise son 2 gündür gözlemlediğim üzere dışkısında sindirilmemiş yemler var ve bazen kusma olabiliyor. Verebileceğiniz tavsiye var mıdır ? Her ne kadar en son götürdüğüm veterinerin veridiği ilaçlar bir miktar iyi gelse de kendileri kuşlar üzerinde aşırı bilgili değil ama yine de durumu onlara da yazdım. Çevremde de kuşlar hakkında iyi bilgili bir veteriner bulamıyorum. O yüzden size de durumu yazıyorum.

Son düzenleme:
Oyla 0
Megabakteri durumi söz konusu olabilir. Dışkıda yem gozlemledigimizde akla gelen ilk şeylerden biri. Sebebi ise taşlık görevini daima kusursuz ve iyi yapiyor. Yıkıcı etkiye sahip rahatsizliklarda yem gözlemleniyor.

Oyla 0
Peki ne yapabilirim ? Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Özet: İlk konuştuğumuz veterinerin verdiği florokinolondan sonra pek bir gelişme görememiştik. Daha sonra ise biz , tek sefer ağızdan 2 damla Mikostatin verdik ancak durumu ağırlaştırdığı için bir daha vermedik. 1-2 gün sonra görüştüğümüz bir diğer veteriner yaklaşık 7 gün tetrasiklin antibiyotik (suyuna katılacak şekilde) ve 7 günün son 3 günü de kendisinin verdiği bağırsak düzenleyici bir sıvıyı antibiyotikle beraber suyuna katarak vermemizi söyledi. Bunların faydasını gördük çünkü Maviş artık kendi yemek yiyor , su içiyor ve daha enerjik. Dışkısı ise ishalimsi değil. Ama uyumaları ve kafese yüzünü sürterek kaşınması hala biraz var. Şimdi ise son 2 gündür gözlemlediğim üzere dışkısında sindirilmemiş yemler var ve bazen kusma olabiliyor. Verebileceğiniz tavsiye var mıdır ? Her ne kadar en son götürdüğüm veterinerin veridiği ilaçlar bir miktar iyi gelse de kendileri kuşlar üzerinde aşırı bilgili değil ama yine de durumu onlara da yazdım. Çevremde de kuşlar hakkında iyi bilgili bir veteriner bulamıyorum. O yüzden size de durumu yazıyorum.

Oyla 0
Geri