Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Hocam bir de şöyle yapmak mantıklı olur mu sabah saatlerinde tam dolu suluğa 8 damla flagyl versem akşam 6 da geri çekip tam suluğa 8 damla trifulcan koysam 1 hafta boyunca bunu tekrar etsem dönüşümlü olarak
Hayır mantıklı olmaz. Hatta tedaviyi sekteye uğratır. Flagyle katılmış suyu içnez triflucanlı suyu bekler hayvan. Siz dediğim gibi yapın. İkisi birlikte hatta bt amin de ek olarak ekleyebilirsiniz. Sabah ve saat 16 civarı taze hazırlayın suyu.

Hayır mantıklı olmaz. Hatta tedaviyi sekteye uğratır. Flagyle katılmış suyu içnez triflucanlı suyu bekler hayvan. Siz dediğim gibi yapın. İkisi birlikte hatta bt amin de ek olarak ekleyebilirsiniz. Sabah ve saat 16 civarı taze hazırlayın suyu.
Tamam hocam kuşlarımın 2 sine triflucan veriyorum diğerine enrocure veriyorum ℅10 luk ve 1 ml şırınganın en altı 0.1 kadar çekiyorum o 2 damla ediyormuş

Siz flagyl verin demediniz onu bir videodan gördüm o yüzden söyledim vermeli miyim

Hocam siz flagyle kullanmaya karar vermişsiniz sadece onay bekliyorsunuz. Onay verdim gitti başlayın bari.
Yok hayır hocam siz her şeyin doğrusunu daha iyi bilirsiniz youtube dan başka sitelerden sürekli araştırıyorum bu tarz kürler var en iyi çözüm hangisi olur ya da bu kadar fazla ilaç aynı anda kullanmak zarar verir o yüzden size danışıyorum.
Kabarık duran ve kuyruğu sallanan kuşuma enrocure tedavisi uyguluyorum dediğiniz gibi yarın 5. günü olacak ama bir düzelme yok yemesi dışkısı iyi ama bu belirtileri devam ediyor diğer iki kuşuma da yeni triflucan başladım andozolu edinemedim bir türlü onu almayı bekledim bi de andazol nasıl kullanmak lazım onu anlatır mısınız hocam 🌸

Yok hayır hocam siz her şeyin doğrusunu daha iyi bilirsiniz youtube dan başka sitelerden sürekli araştırıyorum bu tarz kürler var en iyi çözüm hangisi olur ya da bu kadar fazla ilaç aynı anda kullanmak zarar verir o yüzden size danışıyorum.
Kabarık duran ve kuyruğu sallanan kuşuma enrocure tedavisi uyguluyorum dediğiniz gibi yarın 5. günü olacak ama bir düzelme yok yemesi dışkısı iyi ama bu belirtileri devam ediyor diğer iki kuşuma da yeni triflucan başladım andozolu edinemedim bir türlü onu almayı bekledim bi de andazol nasıl kullanmak lazım onu anlatır mısınız hocam 🌸
Yemesi içmesi eskiye göre mi iyi ? Uoksa ilaçtan sonra mı düzelmeye başladı? Andazolu akşamdam suyu alın sabah 10 gibi 50 ml suya ( orta boy yarım suluk ) 4 damla katarak verin. Gün boyu içsin. Ertesi gün triflucana devam..

Yemesi içmesi eskiye göre mi iyi ? Uoksa ilaçtan sonra mı düzelmeye başladı? Andazolu akşamdam suyu alın sabah 10 gibi 50 ml suya ( orta boy yarım suluk ) 4 damla katarak verin. Gün boyu içsin. Ertesi gün triflucana devam..
Teşekkür ederim yemesi içmesi hep aynı sabit genel durumu da sabit halsiz duruş ve kuyruk hareketi devam ediyor yemesi içmesi önceden de aynıydı şimdi de aynı

Tekrar video paylaşın ve enrocure yerine elinizde varsa triflucan ve flagyle başlayın. Yoksa tollisan matka combimix sipariş etmenizi tavsiye ederim.
Birde kuşların öyküsünü ve tedavi sürecindeki gelişmeleri ince ayrıntılarına kadar bilmemiz çok önemli. Dolayısıyla gelişmeleri detay atlamadan yazın ileriki süreçte.

Tekrar video paylaşın ve enrocure yerine elinizde varsa triflucan ve flagyle başlayın. Yoksa tollisan matka combimix sipariş etmenizi tavsiye ederim.
Birde kuşların öyküsünü ve tedavi sürecindeki gelişmeleri ince ayrıntılarına kadar bilmemiz çok önemli. Dolayısıyla gelişmeleri detay atlamadan yazın ileriki süreçte.
Elimde triflucan var yarın flagyl ı temin ederim. Enrocure kullandığım kuşa direk mi başlayım yoksa dinlendireyim mi probiyotik vitamin vereyim mi

En büyük kuşum 6 yaşında erkek yem yerken ve yedikten sonra gaga açma kapama hareketi yapıyor ve bazen yutkunuyor yemi zor sindiriyor gibi yem seçiyor 1 er 1 er yem yiyiyor dışkısını atmıştım sulu yeşil dışkısı kursağı diğer kuşlarıma göre daha şiş duruyor ara sıra hapşuruyor esnerken esnemenin ardından öğürme hareketi yapıyor
Diğer kuşum 1 yaşında erkek dışkısı yemesi içmesi normal sadece hapşuruyor ve çok uçunca yorulunca vik vik sesi çıkarıyor ve bazen esnerken öğürür gibi yapıyor
Diğer kuşum dişi 6 aylık küçüklüğünden beri hep halsiz duruyor diğer kuşlara göre hareketsiz ve boyut olarak küçük çok canlı bir kuş değil uçmayı falan her şeyi geç öğrendi son 1 aydır kabarık durup kuyruk sallama hareketi var yemesi içmesi dışkısı normal bu da esnerken öğürme hareketi yapıyor
Bir de erkek kuşlarım bazen yemi kursaktan çıkarıp ağızlarına geri yiyiyorlar

Elimde triflucan var yarın flagyl ı temin ederim. Enrocure kullandığım kuşa direk mi başlayım yoksa dinlendireyim mi probiyotik vitamin vereyim mi
Direk başlayın evet. Dinlendirmeye gerek yok. Ama ilaçlı suya bt amin forte de katın. Bugün mesajımı görür görmez suluğunu alın 4 saat susuz bıraktıktan sonra yarım suluğa 10 damla andazol katıp verin. Gece uyumadan önce suluğu değişip triflucan katın.

Direk başlayın evet. Dinlendirmeye gerek yok. Ama ilaçlı suya bt amin forte de katın. Bugün mesajımı görür görmez suluğunu alın 4 saat susuz bıraktıktan sonra yarım suluğa 10 damla andazol katıp verin. Gece uyumadan önce suluğu değişip triflucan katın.
Videoları bu da

6 yaşındaki erkek kuşa da 7 gün triflucan + flagyle + bt amin, 7 gün de teiflucan + bt amin. Toplam 15 gün tedavi edin. Sonrasında probiyotik ve bt amin devam. Hatta bütün hepsine uygulayın bu tedaviyi. Tedavinin 4. Günü ve 8. Günü temas ettikkeri her ne varsa detay aylamaksızın dezenfekte edin.

Geri