Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Bir de yemini çimlendirin demiştiniz yem çimlendi ama yine de yemini değiştirsem mi bu belirtiler başka hastalık belirtisi olabilir mi e coli Salmonella gibi ya da megabakteri ilaç o yüzden yaramamış olabilir mi ama daha çok kursağın şişmesi demirlere beyaz leke bırakması yemi 1 er 1 er yutkunarak yemesi ishali mantara işaret gibi siz daha doğrusunu bilirsiniz inşallah iyileşir 🥺

Hayır muhtemelen siz dozu az uyguladığınız için hastalık tam geçmedi. Yada hayvan suyu yeterli içmedi. Zaten en büyük sıkıntı da budur. Doz az kullanılırsa hem trdavi olmax hem de kuşta o ilaca katşı ditenç gelişir. Eczaneden damlalık alın ve yarından itibaren 50 ml suya 8 damla triflucan, 6 damla da flagyle katarak verin. Diğerlerinde hastalık belirtisi yoksa ilaç başlamayın.
Kuşta ya mantar var yada tricomonas hastalığı var. Bu iki hastalık da dilde beyaz leke yapar. Megabacter ihtimali yok. Yada çok düşük...
Ronidazol veya ornidazol etken maddeli ilaç bulmanızı öneririm flagyle'e direnç gelişmiş olabilir çünkü..

Hayır muhtemelen siz dozu az uyguladığınız için hastalık tam geçmedi. Yada hayvan suyu yeterli içmedi. Zaten en büyük sıkıntı da budur. Doz az kullanılırsa hem trdavi olmax hem de kuşta o ilaca katşı ditenç gelişir. Eczaneden damlalık alın ve yarından itibaren 50 ml suya 8 damla triflucan, 6 damla da flagyle katarak verin. Diğerlerinde hastalık belirtisi yoksa ilaç başlamayın.
Kuşta ya mantar var yada tricomonas hastalığı var. Bu iki hastalık da dilde beyaz leke yapar. Megabacter ihtimali yok. Yada çok düşük...
Ronidazol veya ornidazol etken maddeli ilaç bulmanızı öneririm flagyle'e direnç gelişmiş olabilir çünkü..
Teşekkür ederim evde kullandığımız serum şişelerinin damlalığı olur mu mesela iyot koymuştum damlalıklıydı onunki gibi aynı birde kombimix i araştırdım bulamadım bulmaya çalışcam sabah eczaneden ronidazol ornidazol etken maddeli ilaç almaya çalışıcam

Ornidazol etken maddeli ilaçlar eczanede oluyormuş biteral isminde ama şurup formunda bulunmuyormuş ronidazol de veterinerler de oluyormuş veteriner kuşlara bakmıyor ama yinede ilaç bulunabilir sorucam yarın yoksa biteral tablet alsam sorun olur mu

Ornidazol etken maddeli ilaçlar eczanede oluyormuş biteral isminde ama şurup formunda bulunmuyormuş ronidazol de veterinerler de oluyormuş veteriner kuşlara bakmıyor ama yinede ilaç bulunabilir sorucam yarın yoksa biteral tablet alsam sorun olur mu
Biteral genel olarak kullanılan bir ürün ancak beşeri ilaç olmasından dolayı 1 tableti Biteral 500 mg civarı etken madde içeriyor. Tableti tam olarak 4'te birini (1/4) kesin. İyice ezip bir çay bardağı suda iyice eriyene kadar karıştırın (yaklaşık 100 ml). Bu karışımdan şırınga veya damlalık yardımıyla çekip, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez kuşun gagasına sadece 1'er damla damlatın. Hazırlanan bu karışım her gün taze olarak yeniden yapılmalıdır. Damlatmak istemezseniz de 100 ml suluğuna hazırlayıp sununuz. 12 saatten fazla bekletilmemeli, tazelenmeli. Minimum 5 gün kullanılmalı

Teşekkür ederim evde kullandığımız serum şişelerinin damlalığı olur mu mesela iyot koymuştum damlalıklıydı onunki gibi aynı birde kombimix i araştırdım bulamadım bulmaya çalışcam sabah eczaneden ronidazol ornidazol etken maddeli ilaç almaya çalışıcam
Bende diğer satıcılarda bulamamıştım,yorumları iyi olan bir satıcıdan bölünmüş olarak kombimix aldım.Sefa Erdoğan pet-Ankara.Suluk,tünek ve akdarıda aldım yanında.Paketlemesi çok özenli ve temiz.Bir bakın isterseniz.

Hocam 1/4 100 ml için önermişsiniz ben 50 mllik yapıcam onun için 1/8 şeklinde yapmam gerekiyor demi 50 ml suya 8 damla triflucan ve tabletin 1/8 ini kırıp ezip eritip koyucam ve geri kalan kırılmış bölümlerini hava almayan bir kapta peçeteye sarıp muhafıza edicem

Bugün bütün gün kabarık durup kafasını sırtına gömüp uyudu ve kendini kaşıdıkça bir sürü tüy döküldü kafes tabanında bir sürü tüyü var diğerleri de biraz halsiz ve kabarık duruyorlar ve ben bu ilacı hazırlayıp verdim ama tablet olan dibe beyaz beyaz çöküntü yapıyor tam verim alınır mı bilmiyorum

Biterali iyi ezmeli ve ilk iki gün dozunu biraz yüksek vermenizi tavsiye ederim.
Çok ezdim ama yine de dibinde beyazlık kalıyor ara sıra çalkalıyorum o zaman bir tık daha kalın bölüyüm ilacı bir de hocam kombi mix kesin almalı mıyım bir yerde buldum ama fiyatı biraz yüksek geldi güvercin eczanesi isminde bir siteden buldum

Çok ezdim ama yine de dibinde beyazlık kalıyor ara sıra çalkalıyorum o zaman bir tık daha kalın bölüyüm ilacı bir de hocam kombi mix kesin almalı mıyım bir yerde buldum ama fiyatı biraz yüksek geldi güvercin eczanesi isminde bir siteden buldum
Biteral aldıktan sonra şart değil.

Biteral varken combimix'e gerek yok. Ama elimde bulunsun isterseniz o ayrı tabi. Şuan tel sorunumuz triflucan'a karşı direnç gelişip gelişmediğini blmiyor olmamız. Gelişmemişse sorun yok kuş iyileşecektir.

Biteral varken combimix'e gerek yok. Ama elimde bulunsun isterseniz o ayrı tabi. Şuan tel sorunumuz triflucan'a karşı direnç gelişip gelişmediğini blmiyor olmamız. Gelişmemişse sorun yok kuş iyileşecektir.
Teşekkür ederim inşallah geliştirmemiştir kabarık duruyo ve daha önce attığım gibi yeşil sulu ishali var koksidyoz Salmonella gibi bir şeyi olabilir mi bu tedaviden sonra sulphamezatin ya da enrocure vermeli miyim bir de kuşlar tüy döküyor tüy döneminde oldukları için belki kabarık halsiz durmaları ondandır

Teşekkür ederim inşallah geliştirmemiştir kabarık duruyo ve daha önce attığım gibi yeşil sulu ishali var koksidyoz Salmonella gibi bir şeyi olabilir mi bu tedaviden sonra sulphamezatin ya da enrocure vermeli miyim bir de kuşlar tüy döküyor tüy döneminde oldukları için belki kabarık halsiz durmaları ondandır
Hocam o kadar telaşlısınız ki. Bazen bizi bile telaşlandırıyorsunuz 😃 hiç bir zaman halsiz şuyu var buyu var şeklinde kuru soru sormayın. Şikayetinizin videosunu çekin ve paylaşın altına da sorunuzu sorun.
Diğer türlü sizi boşuna ilaç kullanmaya yönlendirme ihtimalimiz var. Biz kuşları hiç görmüyoruz siz her zaman görüyorsunuz. Soru sorarken bunu hiç aklınızdan çıkarmayıp ona göre önce bilgi verip sonra soru sorun ve görsel paylaşın.
Salmonellada veya cocsidiozda dilin beyaz renk olma ihtimali yok. Çok çok düşük bir ihtimal olarak tricomonas + salmonella gelişmişse onu bilrmeyiz ama bu ihtimal zayıf. Tedavinin 4. Günü grlişmeleri yazmanız daha anlamlı olur. Şuan isal, halsiz, tüy döküyor olması bizim fikrimizi etkilemez çünkü hemen her hastalıkta bu belirtiler var zaten.

Hocam o kadar telaşlısınız ki. Bazen bizi bile telaşlandırıyorsunuz 😃 hiç bir zaman halsiz şuyu var buyu var şeklinde kuru soru sormayın. Şikayetinizin videosunu çekin ve paylaşın altına da sorunuzu sorun.
Diğer türlü sizi boşuna ilaç kullanmaya yönlendirme ihtimalimiz var. Biz kuşları hiç görmüyoruz siz her zaman görüyorsunuz. Soru sorarken bunu hiç aklınızdan çıkarmayıp ona göre önce bilgi verip sonra soru sorun ve görsel paylaşın.
Salmonellada veya cocsidiozda dilin beyaz renk olma ihtimali yok. Çok çok düşük bir ihtimal olarak tricomonas + salmonella gelişmişse onu bilrmeyiz ama bu ihtimal zayıf. Tedavinin 4. Günü grlişmeleri yazmanız daha anlamlı olur. Şuan isal, halsiz, tüy döküyor olması bizim fikrimizi etkilemez çünkü hemen her hastalıkta bu belirtiler var zaten.
Doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim ben aniden bir şey olur falan diye çok telaş edip korkuyorum dün oturdum kafesin yanına ağladım uyuyor sürekli diye şuan hepsinin durumu videoda ki gibi

Geri