Dediğiniz gibi küçük küçük kepek gibi düşüyordu ama bu büyük düştü kuş şuan uyuyor ama genel durumu normal kuşun uçuyor konuyor geziyorMerhaba, kuşunuz yoğun tüy değişiminde büyük olasılık. Görünen parçada tüy kapsülüne ait bir görüntü. Genelde kepek gibi oluyor bu bir şekilde bütün olarak düşmüş olmalı. Dış parazit kaynaklı değil ise normal bir süreç. Rica etsem kuştan bir fotoğraf atabilir misiniz?
Hocam ben veriyorum ama ek besin yemiyor marul verdim yemedi yumurta maması verdim yemedi sadece yemini ve dal darı yiyor başka bişey yemiyorTüy döneminde çok fazla enerji kaybediyorlar ve ani kitlenmeler nadirde olsa olabiliyor. Bu nedenle tüy dönemlerinde kuşlar daha az uçurulmalıdır. Ek besin takviyesi verilmelidir. Yumurtma maması + b vitamini ağırlıklı.
Bu yaşlarda tüy e girmesi normal mi?Maşallah ne tatlı bir yavru. Bu tarz gıdaları alıştırtmak lazım bu aylarda.
Kuşlara Yeni Yiyecekleri Yemelerini Öğretmek
Muhabbet Kuşlarına Değişik Besinleri Yemelerini Öğretmek
Eee o zaman neden kaşınıp beyaz beyaz kepek gibi şeyler döküyor?Tüy eksiklikleri olabilir fakat ilk tüyüne girmesi 3-4 ay arası oluyor. Kuşunuz çok minik henüz
Tamam okudum zaten de demin siz dediniz yaşı küçük tüy değişimi için erken o yüzden sordumKuşlarda Tüy Değişimi, Tüy Yolma
böylesi güzel bir konu hazırlamıştım. Tamamını okuyabilirseniz cevabınızı bulabilirsiniz![]()
Peki ne yapmam lazım bunun içinKepeklenmeler olabilir. Henüz tüye girmemiş olmalıydı ama genel bir kepeklilik durumu söz konusu belli ki. Başka bir açıklaması yok maalesef.