Muhabbet kuşumda megabakteri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bespokeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bespokeN

Forum Sakini
Herkese merhaba. Daha önceleri yem yedikten sonra çok su içme problemi olan yaklaşık 70 günlük muhabbet kuşumda dışkı tahlili sonucunda megabakteri teşhis edildi.

"Megabakteri ana probleminiz, ancak koksidiyozu göz ardı etmeyelim.
Dışkı bakteriyolojisinde koliform bakteri tespiti yaptık. Ancak bu normal sınırlar içerisinde.
Megabakteri tedavisi yapacağız."

Sanıyorum ki yem yedikten sonra çok su içmesinin sebebi megabakterinin yarattığı sindirim problemi. Güncel belirtiler: Yem yedikten sonra bol su içme devam ediyor. Yine yem yiyip su içtikten sonra kafasını ileri geri hareket ettirerek yemi ağzına tekrar getiriyor ve suyla yumuşatıyor. Bazı zamanlar bu hareketi yaptıktan sonra su eksik olunca sanırım bir iki tane sindirilmemiş yem çıkartıyor kuru şekilde. Her gün tartıyorum 33, 34 ve 35 gram arasında seyrediyor ağırlığı. 70 günlük yaklaşık. Tedavi için en etkili yöntemin Fungizon olduğunu söyledi ÖZM Lab'dan Ömer Bey. Buna yönelik bir karışımları varmış haber bekliyorum. Bu arada bu zamana kadar ne bir halsizlik ne bir kabarma görmedim. Maşallah çok hareketli. Bunu neye yoruyorsunuz acaba? Böyle bir şey iyi tabii ki olmasını istediğimden değil merak ettiğim şey sinsi bir hastalık olmasından dolayı mı yoksa henüz başlangıcı olmasından dolayı mıdır? Bu süreçte sizin başka tavsiyeniz var mıdır? Aynı zamanda önceliğim ilacı suluktan vermek olacaktır. Bu ilaçta bu mümkün müdür? Mama kabıyla verdiğim suyu içerisinde ne olursa olsun reddetmeden içiyor. Dışkılar daha önceki konularımdaki gibi devam ediyor bu yüzden bu konuya atmadım.

Gelecek karışımın içeriği Fungizone+metabolik stimülatör. Bu karışımdan bir damlayı bir tatlı kaşığı su içerisinde çözdürüp içirebilirmişim. 1 Hafta boyunca kullanmam gerektiği söylendi şimdilik. Gelişmeleri yazacağım, yorumlarınızı da bekliyorum. Bu arada flood yapmamak için güncellemeleri buraya düzenleme yaparak ekliyorum. Yönetimden biri söyleyebilirse günlük tutmak adına güncellemeleri yeni mesaj ile eklemek istiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba, yavru denilebilecek bir kuş için bakteriye yakalanması çok erken olmuş. Anne babadan doğrudan temasla kuvvetlendi belli ki. Fungizon kullanılabilecek ilaçlardan biridir. Hareketlilik durumunu çok ilerlememesine yoruyorum ben. Başlangıcında yakaladığınız için problemli aktif ve harekeetlerinde sorun gözlemiyor olabilirsiniz. Kaldı ki kuşlar iyi saklar hasta görünümlerini. Ağızdan kullanımı bu tip ürünler için daha uygun olabilir.

Süreci devam ettirmek adına konunuza yazabilirsiniz tabi ki. Sevinirim gün gün iletirseniz süreci. Mümkünse görseller de ekleyiniz dışkı ve görünümünden

Oyla 0
Merhabalar. Bu süreçte gözlemlediğim belirtinin videosunu atayım önce. Yem yedikten sonra bol su içiyor ardından kafasını ileri geri hareket ettirerek ya bir iki tane yemi tane ve kuru şekilde ağzından çıkartıyor ya da yemleri ağzına geri getirerek şıp şıp sesleri duyuyorum bu sırada yumuşatıyor sanırım tekrardan yiyor. Bunları yaparken hapşırık da oluyor. Hapşırık gün içerisinde yok sadece bu durumdayken oluyor sanıyorum bu sırada yaşadığı sindirim problemi ve çok su içmesinden kaynaklı değil mi? Ve bu belirtiler megabakteriyle mi alakalı?

Bugün tedavinin üçüncü günü. Önce tedaviye başlamadan önceki dışkıları atayım.

Oyla 0
(Telefondayım mesaj düzenlemedeki hiçbir bağlantıya tıklanamıyor. İki mesaja böldüm mecburen ve link ve görseller için bağlantılar çalışmadığı için düzene getiremedim) Bunlar ise sırasıyla tedaviye başlamadan bir gün önceki ve tedaviyle ortaya çıkan üç günlük dışkı:

Oyla 0
Çok su içme mantarın en büyük belirtilerindendir. Zaten megabakter dediğimiz şeyde bir mantardır. Ve yemleri ağzına getirip kıtır kıtır ufak parçalara ayırmaya çalışmasıda mantar belirtisidir. Bu işlemi yemleri daha rahat sindirmek için yapıyorlar. Yani teşhis ve tedavi doğru bencede.. İlaç kullanım sürecinde de dışkılar toparlanmaya başlamış. Tedavinizi tamamlayın geçmiş olsun..

Unutmadan bu süreçte sindirimi kolay olan ak darı ve pelet karışımı şeklinde bir beslenme düzenine geçerseniz kuş için daha iyi olur..

Oyla 0
İki gündür dışkılar aynı şekilde devam ediyor. Toparlama var gibi dışkılarda. Su içme de bir nebze olsun azaldı ancak yem çıkarma problemi devam ediyor. Çıkaramadıkça hapşırıyor ve sindirilmemiş yemler saçıyor etrafa. Bu yüzden her gün tartıyorum. 34 gram çıktı yine. Tedavinin dördüncü günüydü o yüzden bugün kafesi ve tüm ekipmanları sabun ve sıcak suyla dezenfekte ettim. Şansıma ilacı kendi içiyor. Bu yüzden avuca aldım bağırdı, ilaç yanaklarına aktı gibi problemler yok. Damlalığın ucuna bir damla çıkartıyorum tüneğinden tıpış tıpış yürüyüp ilacı içiyor garibim :) Daha sonra damlalıkla bir iki damla su veriyorum iyice içsin ilacı diye. Son durum bu şekilde.

Oyla 0
Merhaba tekrardan. Dışkılar toparlanmaya devam ediyor. Hem form anlamında hem bıraktığı leke anlamında çok olumlu yönde ilerliyor. Ancak yem çıkartma biraz arttı gibi. Az yem yese bile yem çıkartmak için çok uğraşıyor. Kafasını ileri geri hareket ettirip hapşırdıktan sonra sürekli yemleri saçıyor tane tane. Bir de zeminde toplu halde yem buldum kusmuş sanırım. Kuru haldeydi. Tedaviyi tavsiye eden beyefendiye durumu bildirdiğim de Reflor kapsülü 250 cc suda çözdürüp 5 gün boyunca sabah akşam 4-5 damla kullanmam gerektiğini söyledi. Ancak bu ilacı ben ishal için diye biliyordum. Bir de antifungal ilaçlara karşı duyarlı olduğu yazıyor prospektüsünde Fungizon kullanırken kullanımı uygun mudur?

Oyla 0
Herkese merhaba. Daha önceleri yem yedikten sonra çok su içme problemi olan yaklaşık 70 günlük muhabbet kuşumda dışkı tahlili sonucunda megabakteri teşhis edildi.

"Megabakteri ana probleminiz, ancak koksidiyozu göz ardı etmeyelim.
Dışkı bakteriyolojisinde koliform bakteri tespiti yaptık. Ancak bu normal sınırlar içerisinde.
Megabakteri tedavisi yapacağız."

Sanıyorum ki yem yedikten sonra çok su içmesinin sebebi megabakterinin yarattığı sindirim problemi. Güncel belirtiler: Yem yedikten sonra bol su içme devam ediyor. Yine yem yiyip su içtikten sonra kafasını ileri geri hareket ettirerek yemi ağzına tekrar getiriyor ve suyla yumuşatıyor. Bazı zamanlar bu hareketi yaptıktan sonra su eksik olunca sanırım bir iki tane sindirilmemiş yem çıkartıyor kuru şekilde. Her gün tartıyorum 33, 34 ve 35 gram arasında seyrediyor ağırlığı. 70 günlük yaklaşık. Tedavi için en etkili yöntemin Fungizon olduğunu söyledi ÖZM Lab'dan Ömer Bey. Buna yönelik bir karışımları varmış haber bekliyorum. Bu arada bu zamana kadar ne bir halsizlik ne bir kabarma görmedim. Maşallah çok hareketli. Bunu neye yoruyorsunuz acaba? Böyle bir şey iyi tabii ki olmasını istediğimden değil merak ettiğim şey sinsi bir hastalık olmasından dolayı mı yoksa henüz başlangıcı olmasından dolayı mıdır? Bu süreçte sizin başka tavsiyeniz var mıdır? Aynı zamanda önceliğim ilacı suluktan vermek olacaktır. Bu ilaçta bu mümkün müdür? Mama kabıyla verdiğim suyu içerisinde ne olursa olsun reddetmeden içiyor. Dışkılar daha önceki konularımdaki gibi devam ediyor bu yüzden bu konuya atmadım.

Gelecek karışımın içeriği Fungizone+metabolik stimülatör. Bu karışımdan bir damlayı bir tatlı kaşığı su içerisinde çözdürüp içirebilirmişim. 1 Hafta boyunca kullanmam gerektiği söylendi şimdilik. Gelişmeleri yazacağım, yorumlarınızı da bekliyorum. Bu arada flood yapmamak için güncellemeleri buraya düzenleme yaparak ekliyorum. Yönetimden biri söyleyebilirse günlük tutmak adına güncellemeleri yeni mesaj ile eklemek istiyorum.
Mega Bakteri denilen bakteri neden oluyor, neyden bulasiyor?

Oyla 0
Mega Bakteri denilen bakteri neden oluyor, neyden bulasiyor?

Oyla 0
Merhaba tekrardan. Dışkılar toparlanmaya devam ediyor. Hem form anlamında hem bıraktığı leke anlamında çok olumlu yönde ilerliyor. Ancak yem çıkartma biraz arttı gibi. Az yem yese bile yem çıkartmak için çok uğraşıyor. Kafasını ileri geri hareket ettirip hapşırdıktan sonra sürekli yemleri saçıyor tane tane. Bir de zeminde toplu halde yem buldum kusmuş sanırım. Kuru haldeydi. Tedaviyi tavsiye eden beyefendiye durumu bildirdiğim de Reflor kapsülü 250 cc suda çözdürüp 5 gün boyunca sabah akşam 4-5 damla kullanmam gerektiğini söyledi. Ancak bu ilacı ben ishal için diye biliyordum. Bir de antifungal ilaçlara karşı duyarlı olduğu yazıyor prospektüsünde Fungizon kullanırken kullanımı uygun mudur?
Bu soruma ek olarak dediğim gibi yem çıkartma ve su içme devam ederken tedaviyi burada sonlandırmak doğru olur mu? Tedaviyi de sonlandırmam gerektiği söylendi çünkü 7 gün denilmişti. Son olarak ise tedavi sonrası ikinci hastalık ortaya çıkma ihtimaline karşı bir ilaç antibiyotik vs. kullanmak gerekir mi? Yoksa sadece probiyotikle mi destekleyeyim?

Oyla 0
Merhabalar. Tedaviyi dün sonlandırdım. 9 gün vermiş oldum ilacı. Dün kafasındaki tüy kapsüllerini fark ettim tüye girdi sanırım. Bir de birkaç gündür reyhan yedirdim iki gün boyunca birkaç yaprak. Sabah kalktıktan sonraki dışkılarını atayım kahverengi leke bırakıyor. Sizce tüye girmesi ve yediği reyhandan dolayı olabilir mi? Yoksa ilacın bıraktığı tahribattan dolayı mıdır? Dışkıları tahlile gönderme sebebim yeşil leke bırakan dışkıydı. Tedavi sürecinde yeşil leke azaldı ama bitmemişti. Geceden yaptığı dışkıların lekesi de yeşildi ama kahverengiye döndü öğleden beri.

Son düzenleme:
Oyla 0
Dostum herşeyin fazlası zarardır. Tamam reyhan faydalı bir bitki kuşlara verilebilir. Ancak bu kuşların bir kaç yaprak reyhan yemesi bizim bir kaç kilo reyhan yememiz gibi birşey :) Dışkının leke bırakması reyhan bitkisinden dolayı olabilir. Her ne kadar doğal bitki olsada unutmayın bunları aynı zamanda bitkisel tedavilerde kullanıyorlar. Yani ilaç etkiside var. Bir kaç güne etkisinin geçmesi lazım..

Oyla 0
Merhabalar. Tedaviyi dün sonlandırdım. 9 gün vermiş oldum ilacı. Dün kafasındaki tüy kapsüllerini fark ettim tüye girdi sanırım. Bir de birkaç gündür reyhan yedirdim iki gün boyunca birkaç yaprak. Sabah kalktıktan sonraki dışkılarını atayım kahverengi leke bırakıyor. Sizce tüye girmesi ve yediği reyhandan dolayı olabilir mi? Yoksa ilacın bıraktığı tahribattan dolayı mıdır? Dışkıları tahlile gönderme sebebim yeşil leke bırakan dışkıydı. Tedavi sürecinde yeşil leke azaldı ama bitmemişti. Geceden yaptığı dışkıların lekesi de yeşildi ama kahverengiye döndü öğleden beri.
Son attığınız dışkılar çok değişmemiş gibi. Şu an nasıl oldu acaba?

Oyla 0
Yem çıkarma azaldı; su içme ise bir nebze azaldı. Tartıyorum her gün 33-34 gram arasında gidip gelirken 34-35 gram arasında gidip gelmeye başladı. İştahı arttı biraz. İlaç tedavisinden önce meyve, sebze veya yeşillik yemezdi hiç tedaviden sonra yemeye başladı. Belki tesadüf denk geldi belki de iştahı açıldığı için yemeye başladı bilemiyorum. Yem çıkarma ve çok su içme dışında sağlıklı bir kuştan farkı yok. O yüzden şu an için yapacağım tek şey pelet karışımı sindirimini kolaylaştıracak bir diyet uygulamak; abartmadan buna yönelik meyve, sebze ve yeşillik vermek. İştahı kesilir, yem çıkarma artar veyahut dışkıda yem görürsem (bunu hiç yaşamadım), hareketliliği azalırsa bu sefer tahlil yoluyla değilde teşekküllü bir şekilde kanatlı veterinerine kontrol ettireceğim. Maddi olanaktan dolayı direk bu yolu seçmedim ancak Allah korusun mecbur kalırsam kesin çözüm bu olacaktır. Bundan sonra da tedavi olmazsa zaten Allah kerim yapacak bir şey yok artık :) Şu an için her şey yolunda ama.

Oyla 0
Yem çıkarma azaldı; su içme ise bir nebze azaldı. Tartıyorum her gün 33-34 gram arasında gidip gelirken 34-35 gram arasında gidip gelmeye başladı. İştahı arttı biraz. İlaç tedavisinden önce meyve, sebze veya yeşillik yemezdi hiç tedaviden sonra yemeye başladı. Belki tesadüf denk geldi belki de iştahı açıldığı için yemeye başladı bilemiyorum. Yem çıkarma ve çok su içme dışında sağlıklı bir kuştan farkı yok. O yüzden şu an için yapacağım tek şey pelet karışımı sindirimini kolaylaştıracak bir diyet uygulamak; abartmadan buna yönelik meyve, sebze ve yeşillik vermek. İştahı kesilir, yem çıkarma artar veyahut dışkıda yem görürsem (bunu hiç yaşamadım), hareketliliği azalırsa bu sefer tahlil yoluyla değilde teşekküllü bir şekilde kanatlı veterinerine kontrol ettireceğim. Maddi olanaktan dolayı direk bu yolu seçmedim ancak Allah korusun mecbur kalırsam kesin çözüm bu olacaktır. Bundan sonra da tedavi olmazsa zaten Allah kerim yapacak bir şey yok artık :) Şu an için her şey yolunda ama.
Megabakter zor geçen bir hastalık bildiğim kadarıyla. Bir tane ilaç vardı pahalı fakat Megabakter için en uygun ilaç olarak geçiyor. Bence gittiğiniz veteriner ile görüşüp fungizon ile tamamen bitmediğini, belirtilerin devam ettiğini söyleyin. İştahtan kesilme, halsizlik, dışkıda yem gibi şeyler olmadan tedavi etmek daha iyi olur gibi. Düzenli ilaç kullanmak da gerekebiliyor zor geçen hastalıklarda. Umarım atlatırsınız.

Oyla 0
Megabakter zor geçen bir hastalık bildiğim kadarıyla. Bir tane ilaç vardı pahalı fakat Megabakter için en uygun ilaç olarak geçiyor. Bence gittiğiniz veteriner ile görüşüp fungizon ile tamamen bitmediğini, belirtilerin devam ettiğini söyleyin. İştahtan kesilme, halsizlik, dışkıda yem gibi şeyler olmadan tedavi etmek daha iyi olur gibi. Düzenli ilaç kullanmak da gerekebiliyor zor geçen hastalıklarda. Umarım atlatırsınız.
Kullandığım ilaç bahsettiğiniz ilaç zaten. Bu ilacı daha fazla kullanamam. Bu hem veteriner tavsiyesi hem forumdaki tecrübeli insanların tavsiyesi. Şu an izlediğim süreç de veteriner tavsiyesi aynı zamanda. Dediğinizde haklısınız ancak bu durumda beklemek gerekiyor maalesef. Sürekli ilaç vermek çok daha riskli. Maddi olanaklardan dolayı gidemediğimi söylememe rağmen gidin demeniz insanı vicdan muhasebesine sürüklüyor :) Benim gitmem gereken veteriner avian vet değil de normal bir veteriner olsaydı çoktan gitmiştim zaten :) Çok teşekkürler iyi niyetiniz için. Amin inşallah atlatırız.

Oyla 0
Merhaba tekrardan. İlaç tedavisi biteli 2 hafta oldu. 9 gün kullanmıştım ilacı. Düzelme olmadı maalesef. Bir kür daha kullanmak uygun olur mu sizce?

Oyla 0
Merhaba tekrardan. İlaç tedavisi biteli 2 hafta oldu. 9 gün kullanmıştım ilacı. Düzelme olmadı maalesef. Bir kür daha kullanmak uygun olur mu sizce?
Bence siz ilacı az kullanmışsınız. Bakın şu konuyu incelediniz mi bilmiyorum:

Burada daha önce megabakteri atlatmış @Eyunal arada tekrar tahlil yaptırıp durumu kontrol etme imkanı yoksa 30 gün kullanılması gerektiğini söylüyor. Başlık sahibi de 2-3 hafta kullanıyor yanlış hatırlamıyorsam.

Oyla 0
Ancak attığınız başlıktaki tedaviyi öneren kişiyle bana tedaviyi öneren kişi aynı. Bunu dışkıdaki megabakter yoğunluğuna veya belirtilere göre mi belirledi bilmiyorum. Bir de yavruydu zaten bu da bir etkendir belki. İlacı 7 gün kullandıktan sonra deneyimli kişilerden @Doğanay Y. ve @Ümit T. beyler de 7 günden sonra iki üç gün daha kullanmamı önermişti en fazla. Bana da az geldi ama bilemiyorum zor bir süreç. Bilgi sahibi olmadığım için az mı çok mu bilemiyorum da. Bunun oluru kanatlı veterinerine gitmek ancak şu an mümkün değil :/.

Son düzenleme:
Oyla 0
9 günlük ilaç ile megabakteri tedavisi yapılamaz. 30 günün üstüne çıktığı da oluyor önemli olan kontrol edilip dışkıda görülme oranının belirlenmesi.

Oyla 0
Geri