Muhabbet Kuşumun Cinsiyeti

Kuşumuzu bir kaç hafta önce sokakta bulduk, hava kesesinde yırtık oluşmuş göğsü, boynu ve başının arkası şişmişti bizim kendi kuşlarımızı da götürdüğümüz iyi bir kanatlı uzmanında küçük bir operasyonla tedavi ettirdik. Yavrumuz sokakta çok kirlenmişti, biz bile rengini tam çözemedik demek dilute oluyormuş biz de ilk kez karşılaşıyoruz ☺️

Kuşumuzu bir kaç hafta önce sokakta bulduk, hava kesesinde yırtık oluşmuş göğsü, boynu ve başının arkası şişmişti bizim kendi kuşlarımızı da götürdüğümüz iyi bir kanatlı uzmanında küçük bir operasyonla tedavi ettirdik. Yavrumuz sokakta çok kirlenmişti, biz bile rengini tam çözemedik demek dilute oluyormuş biz de ilk kez karşılaşıyoruz ☺️
Sahip çıktığınız için teşekkürler. Sultan papağanınız da vardı onun son durumu nedir?

Teşekkür ederiz, toplamda 7 kuşumuz var. Albino sultanımız bir ara gece korkusu yaşayıp geçtiğimiz ay kanatlarındaki tüy teleklerinden bir kaç tanesini kırmış alelacele veterinere götürüp kurtardık. Kanaması epey olmuştu. Yaraları vardı yeni yeni toparladı. Şu an şarkılarını söylüyor keyfi yerinde ama 67 grama düşmüş en son martta 76 gramdı.

Yaklaşık 7,5 aylık, güncel dışkısı ve videosunu gönderiyorum oyun oynuyordu şu anda. Tüyleri tedavi sürecinde boyandı.

Maşaallah çok tatlılar. Bir sıkıntı görmedim dışkıda. Ama kilo vermesi şüphelendirdi. Bakımını nasıl yapıyorsunuz beslenmesini detaylı yazar mısınız? Kuşta hastalık belirtisi yok dimi öğürme kusma hapşırma falan?

Maşaallah çok tatlılar. Bir sıkıntı görmedim dışkıda. Ama kilo vermesi şüphelendirdi. Bakımını nasıl yapıyorsunuz beslenmesini detaylı yazar mısınız? Kuşta hastalık belirtisi yok dimi öğürme kusma hapşırma falan?
Kuşumuzda herhangi bir hastalık belirtisi yok, normalde yem olarak versele laga prestige paraket yemi kullanıyoruz ek olarak arada yemlerine keten tohumu, kenevir, aspur falan ekliyoruz haftalık iki üç kez çeşitli sebze meyve de veriyoruz arada bir maş fasulyesi filizlendiriyoruz pelet çok denedik ama alıştıramadık. Bu ara kilo aldırabilmek için biraz ceviz, perilla, kenevir tohumu ve dal darı yedirmeye başladık, yemesi güzel haftalık tartıp bakacağız duruma

Geri