Muhabbet kuşumun göğsü şişiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rodas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rodas

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşumun özellikle uyuklamasana yakın göğsü şişiyor ve nefes alırken zorlanıyor. Normal zamanda hareketinde, yemesinde ve dışkısında hiçbir problem yok. Lütfen yardımcı olun veterinere götürmeye de çekiniyorum. Yolda hastalanır diye. Emin olmadan götürmek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun benim için çok değerli

Çözüm
Herkese iyi günler. Tedavimizde 4. Günümüzdeyiz. Kızımın arada bir yaptığı nefes alma şeklinde iyi ya da kötü bir farklılık yok maalesef. Ama enerjisi çok şükür ki her zamanki gibi yerinde. Maalesef 10 gün şehir dışındayım tedaviyi kesmek zorunda kalacağım. 4 günün faydası olmuş mudur? Veteriner 6 gün demişti . Gelince devam etsem olur mu? 10 gün sonra
Başlanılan tedaviyi yarıda bırakmak doğru değil sanırım, arkadaşlar fikirlerini belirtirler ama ben başka bir şeyden bahsetmek istiyorum. Benim muhabbet kuşumun da kursağı şişti, çeşitli önerilerle değişik ilaçlar kullandım ve işe yaramadı. Daha sonra bir kuş veterinerine gittim ve sorunun tiroit olduğunu öğrendik. Tabii sizin durumunuz için de aynı şey olacak diye bir şey yok...
kuş zaten hasta, götürürken petshoptan taşıma kartonu alıp içine koyabilirsiniz. Adana merkezde veteriner Cem Memur var tavsiye ederim
Gece boyunca sizin ve doğanay beyin önceki yorumlarını okudum. Evet sayenizde hiçbir yerde bulamadığım yanıtı aldım. Ama sorun şu ki ben pazartesi günü 10 günlük şehir dışına çıkmak zorundayım işim için. Tedaviye gelince başlasam çok mu geç kalmış olurum? Ya da direkt bugün başlasam 2 gün yetersiz bir tedavi mi olur? Bugün veterinere götüreceğim HeyPati ye götürmeyi düşünüyorum. Daha önce de oraya gitmiştik. Olası önerebileceğiniz ilaç var mı?

kuş zaten hasta, götürürken petshoptan taşıma kartonu alıp içine koyabilirsiniz. Adana merkezde veteriner Cem Memur var tavsiye ederim
Aradım Cem beyi Karataş tarafındaymış kendisi. Bana uzak olduğu için videoyu attım. Ve sizin söylediğinizi söylediğimde bana ilaç önerisinde bulundu eczaneden alabileceğimi söyledi. Çok teşekkür ederim. 6-7 günlük bir tedaviye başlayacağız Rodas hanımla

ilaç ne önerdi?
(Videoyu izlemeden) monodox ve flagyl şurup önerdi. İkisini bir karıştırmamı söyledi. (Monodox u 2 veya 3 e böl, flagly i de 8-10 damla suya damlat dedi. İkisi bir karışacakmış) sabahtan akşama kadar suluğunda kalacak 11 den sonra da suyunu çıkartacağım ta ki diğer güne kadar. Bu şekilde yapmamı önerdi ama videoyu izlemedi dediğim gibi. Ben görmeyince aradım. Sizce yapmalı mıyım? Siz yerimde olsaydınız ne yapardınız

(Videoyu izlemeden) monodox ve flagyl şurup önerdi. İkisini bir karıştırmamı söyledi. (Monodox u 2 veya 3 e böl, flagly i de 8-10 damla suya damlat dedi. İkisi bir karışacakmış) sabahtan akşama kadar suluğunda kalacak 11 den sonra da suyunu çıkartacağım ta ki diğer güne kadar. Bu şekilde yapmamı önerdi ama videoyu izlemedi dediğim gibi. Ben görmeyince aradım. Sizce yapmalı mıyım? Siz yerimde olsaydınız ne yapardınız

cem memur önde gelen 3-5 kanatlı veterinerinden birisidir, çok kaliteli ilaçları da var. ben olsam direkt kuşu götürürüm, insanlar şehir dışından uzak yollardan tedavi için gidiyorlar bu tarz hekimlere

cem memur önde gelen 3-5 kanatlı veterinerinden birisidir, çok kaliteli ilaçları da var. ben olsam direkt kuşu götürürüm, insanlar şehir dışından uzak yollardan tedavi için gidiyorlar bu tarz hekimlere
keşke her şey benim elimde olsaydı. Onun için elimden gelenin en iyisini yapmayı istiyorum ama arabayı sadece yakın yerler için alabiliyorum. Ailem o kadar uzak yola gitmeme izin vermez maalesef. Videoyu görmesi için tekrardan rahatsızlık vereyim

keşke her şey benim elimde olsaydı. Onun için elimden gelenin en iyisini yapmayı istiyorum ama arabayı sadece yakın yerler için alabiliyorum. Ailem o kadar uzak yola gitmeme izin vermez maalesef. Videoyu görmesi için tekrardan rahatsızlık vereyim

söylediği ilaçlari kullanabilirsiniz. ücretsiz yaptığı yardım için fazla meşgul etmemeniz iyi olur bence

Kendi veterinerimizi aradım o da aynı şeyleri söyledi. Önerilen ilacı deneyin hassas hayvanlar olduğu için kalp krizi riski de var ani şokta falan dedi. Deneyin olmazsa getirirsiniz tekrardan bakarız rahatlatır ama flagy acı gelebilir dedi. Ben hemen harekete geçeyim. Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim tüm kalbimle. Umarım iyileşir miniğim

Kendi veterinerimizi aradım o da aynı şeyleri söyledi. Önerilen ilacı deneyin hassas hayvanlar olduğu için kalp krizi riski de var ani şokta falan dedi. Deneyin olmazsa getirirsiniz tekrardan bakarız rahatlatır ama flagy acı gelebilir dedi. Ben hemen harekete geçeyim. Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim tüm kalbimle. Umarım iyileşir miniğim

eczane bu ilaçları recetesiz vermeyebilir bilginiz olsun. doktor ya da veterinerden reçete almanız gerekebilir

eczane bu ilaçları recetesiz vermeyebilir bilginiz olsun. doktor ya da veterinerden reçete almanız gerekebilir
evet eczaneyi aradım. Öğleden sonra sağlık ocağında yazdıracağım. Cem bey de dönüş yaptı videoya bu arada aynı şekilde söylediğim dozda tedaviyi yapın dedi. İçim rahatladı tedavi yönünden kesinleşti nasıl bir yol izleyeceğim

evet eczaneyi aradım. Öğleden sonra sağlık ocağında yazdıracağım. Cem bey de dönüş yaptı videoya bu arada aynı şekilde söylediğim dozda tedaviyi yapın dedi. İçim rahatladı tedavi yönünden kesinleşti nasıl bir yol izleyeceğim

eczaneden bikaç tane insülin enjektörü ve varsa mikostatin şurup da alırsanız iyi olur, evde bulunsun

mikostatin reçetesiz satılır

Nasıl kullanacağım? ne işe yarıyor o şurup ve son olarak bu monodox ve flagy ile beraber mi kullanayım? Çok soru soruyorum kusura bakmayın lütfen sizi de rahatsız ediyorum
Merhaba,
Çok geçmiş olsun öncelikle. Benim kuşlarımın da mikostatin geçmişi var.
ben suluğa 7-8 damla mikostatin ilacı katarak 5 gün boyunca sadece ilaçlı su verdim tabii 6 saatte bir gün içerisinde suyunu değiştirirp tekrardan belirttiğim dozda ilaç katarak 5 gün boyunca devam ettim. Kuşum da kusma hareketi vardı. İlacı kullandıktan sonra 1 gün ilaçsız su verip diğer günler probiyotik ve vitamin ile takviye yaptım.

Geri