Muhabbet kuşumun göğsü şişiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rodas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rodas

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşumun özellikle uyuklamasana yakın göğsü şişiyor ve nefes alırken zorlanıyor. Normal zamanda hareketinde, yemesinde ve dışkısında hiçbir problem yok. Lütfen yardımcı olun veterinere götürmeye de çekiniyorum. Yolda hastalanır diye. Emin olmadan götürmek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun benim için çok değerli

Çözüm
Herkese iyi günler. Tedavimizde 4. Günümüzdeyiz. Kızımın arada bir yaptığı nefes alma şeklinde iyi ya da kötü bir farklılık yok maalesef. Ama enerjisi çok şükür ki her zamanki gibi yerinde. Maalesef 10 gün şehir dışındayım tedaviyi kesmek zorunda kalacağım. 4 günün faydası olmuş mudur? Veteriner 6 gün demişti . Gelince devam etsem olur mu? 10 gün sonra
Başlanılan tedaviyi yarıda bırakmak doğru değil sanırım, arkadaşlar fikirlerini belirtirler ama ben başka bir şeyden bahsetmek istiyorum. Benim muhabbet kuşumun da kursağı şişti, çeşitli önerilerle değişik ilaçlar kullandım ve işe yaramadı. Daha sonra bir kuş veterinerine gittim ve sorunun tiroit olduğunu öğrendik. Tabii sizin durumunuz için de aynı şey olacak diye bir şey yok...
Merhaba,
Çok geçmiş olsun öncelikle. Benim kuşlarımın da mikostatin geçmişi var.
ben suluğa 7-8 damla mikostatin ilacı katarak 5 gün boyunca sadece ilaçlı su verdim tabii 6 saatte bir gün içerisinde suyunu değiştirirp tekrardan belirttiğim dozda ilaç katarak 5 gün boyunca devam ettim. Kuşum da kusma hareketi vardı. İlacı kullandıktan sonra 1 gün ilaçsız su verip diğer günler probiyotik ve vitamin ile takviye yaptım.
Çok teşekkür ederim. O zaman ben ilaç tedavisinden sonra başlayayım. 10 gün kadar sonra da onun takviyesini yapayım. ne işe yarıyor peki?

Ek olarak Kusma hareketi uzman arkadaşlar zamanında nasıl kullanılması gerektiğini anlatmışlardı bana buradan bakıp sorunuzun cevabını alabilirsiniz. Ve bu linkten de okuyabilirsiniz Ne yapacağımı bilemedim
Benim kızımda çok şükür kusma hareketi yok. Hiç kusmadı. Sadece nefes alırken gün içerisinde 5 kezden fazla uykuya dalarken tam olarak uykuya dalarken nefes zorluğu yaşıyor göğsü şişiyor

Çok teşekkür ederim. O zaman ben ilaç tedavisinden sonra başlayayım. 10 gün kadar sonra da onun takviyesini yapayım. ne işe yarıyor peki?
Ne demek rica ederim. Benim bildiğim kadarıyla Kursakta olan mantarları ya da kursakla ilgili herhangi bir sorunu iyileştirmesinde yardımcı oluyor. çok geçmiş olsun bu arada.

28 Ocak 2022 şimdi videoya aldım. Şu anda böyle normalde dışarıdan bir şişliği yok. İnşallah erken müdahale ediyorumdur. Hemen iyileşiriz. Veterinerin önerdiği ilaçtan sonra mikostatin de kullanacağım. Şimdi gideceğim onu da alırım :) Çok teşekkür ederim tekrardan. :)

Monodox ve flagy uygun karışım olabilir kuşun durumu düşünüldüğünde.
Fungostatin de etki edecektir diye düşünüyorum. Yeterli gelmez ise şişlik için diğer nedenler düşünülmeli. Bazen her derde deva :D sulphamazethine bile çözebiliyor şişliği tabi kursak enfeksiyonu değilse.

Monodox ve flagy uygun karışım olabilir kuşun durumu düşünüldüğünde.
Fungostatin de etki edecektir diye düşünüyorum. Yeterli gelmez ise şişlik için diğer nedenler düşünülmeli. Bazen her derde deva :D sulphamazethine bile çözebiliyor şişliği tabi kursak enfeksiyonu değilse.
Şişliği normalde yok ama sadece videolardaki gibi uykuya yakın var. Bazı kuşlarda normalde de şişlik görünüyormuş sanırım öyle değil mi? Ağır gelir mi bu tedavi yapıyorum ama inşallah yanlışlıkla yavrumun bedenini yormam

Şişliği normalde yok ama sadece videolardaki gibi uykuya yakın var. Bazı kuşlarda normalde de şişlik görünüyormuş sanırım öyle değil mi? Ağır gelir mi bu tedavi yapıyorum ama inşallah yanlışlıkla yavrumun bedenini yormam
bunu söyleyebilmek için elle kontrol yapmak gerekir. O bölgenin tüylerini aralayıp hava mı besin mi var kontrol etmeniz lazım. Anlık iyi yediğinde şişme olabilir elbette lakin kursakta eşit oranda dağılması gerekir şişliğin. Sanki sizin durumda sola yatkın bir şişlik gibi.

bunu söyleyebilmek için elle kontrol yapmak gerekir. O bölgenin tüylerini aralayıp hava mı besin mi var kontrol etmeniz lazım. Anlık iyi yediğinde şişme olabilir elbette lakin kursakta eşit oranda dağılması gerekir şişliğin. Sanki sizin durumda sola yatkın bir şişlik gibi.
Evet sağa yatkın bir şişlik var. Tam olarak sağ kısmı şişiyor. Elimle kontrol edebileceğimi sanmıyorum zarar vermekten çok korkuyorum . Ama dediğim gibi sadece uyumadan hemen önce oluyor. Onun haricinde her şeyi normal duruyor :(

Yulaf ağırlıklı mı besliyorsunuz son zamanlarda?
Hayır bir keresinde yulaf ın faydalarını okuyup yanlışlıkla aspur almıştım . Bir iki kez çok az yemine karıştırdım sonra kuşum zaten iri diye vazgeçtim koymaktan onun haricinde ekstra bir şey koymuyorum yemine. Dal darıyı da kendisi beğenmiyor kafesinde var ama yemiyor. Sadece Vitamin olsun diye takviyeler haricinde ( A ve B) meyvelerden azar azar yediriyorum. mandalina portakal ı her gün veriyorum ama. Bu şekilde

Bazı vitaminlerin ya da tohumların fazla verilmesiyle nadiren görülen yan etkileri olabiliyor. Örneğin kursak enfeksiyonu biraz ilerlemiş bir kuşta fazla yulaf tüketimi kursakta şişme yapabiliyor gibi gibi. Bu nedenle ihtimali olabilir mi diye bir düşündüm. Mutlaka veterinere danışınız imkanınız varsa

Bazı vitaminlerin ya da tohumların fazla verilmesiyle nadiren görülen yan etkileri olabiliyor. Örneğin kursak enfeksiyonu biraz ilerlemiş bir kuşta fazla yulaf tüketimi kursakta şişme yapabiliyor gibi gibi. Bu nedenle ihtimali olabilir mi diye bir düşündüm. Mutlaka veterinere danışınız imkanınız varsa
Çok teşekkür ederim.Bugün ilaç tedavimizde ikinci gündeyiz fayda gösterir umarım en kısa sürede. Danışacağım :)

Herkese iyi günler. Tedavimizde 4. Günümüzdeyiz. Kızımın arada bir yaptığı nefes alma şeklinde iyi ya da kötü bir farklılık yok maalesef. Ama enerjisi çok şükür ki her zamanki gibi yerinde. Maalesef 10 gün şehir dışındayım tedaviyi kesmek zorunda kalacağım. 4 günün faydası olmuş mudur? Veteriner 6 gün demişti . Gelince devam etsem olur mu? 10 gün sonra

Başlanılan tedaviyi yarıda bırakmak doğru değil sanırım, arkadaşlar fikirlerini belirtirler ama ben başka bir şeyden bahsetmek istiyorum. Benim muhabbet kuşumun da kursağı şişti, çeşitli önerilerle değişik ilaçlar kullandım ve işe yaramadı. Daha sonra bir kuş veterinerine gittim ve sorunun tiroit olduğunu öğrendik. Tabii sizin durumunuz için de aynı şey olacak diye bir şey yok fakat anladığım kadarıyla bu gibi şişliklerde gerekli tetkiklerin yapılması çok önemli.

Çözüm
Başlanılan tedaviyi yarıda bırakmak doğru değil sanırım, arkadaşlar fikirlerini belirtirler ama ben başka bir şeyden bahsetmek istiyorum. Benim muhabbet kuşumun da kursağı şişti, çeşitli önerilerle değişik ilaçlar kullandım ve işe yaramadı. Daha sonra bir kuş veterinerine gittim ve sorunun tiroit olduğunu öğrendik. Tabii sizin durumunuz için de aynı şey olacak diye bir şey yok fakat anladığım kadarıyla bu gibi şişliklerde gerekli tetkiklerin yapılması çok önemli.
Merhaba, şehir dışındaydım ama anneme belirttiği şekilde söyledim ve tedaviyi tam yaptık bitirdik. Ancak bugün gözlemledim ve hâlâ uyurken sorunumuz devam ediyor. Onun haricinde normal oynarken veya dururken ki şeklinde hiçbir şişlik yok. İş ortantasyonuna başladığım için yarın veterinerin kaçta kapandığını öğrenip diğer güne götüreceğim

Geri