belinaykutlu
iyikus.com Üyesi
Bu süreçte ona nasıl davranmalıyım ? Yakın mı olayım yoksa uzak mı durayım ? Süreci nasıl yönetirsek daha sağlıklı olurKızgınlık belirtisi bunlar. Sizi de eş olarak benimsemiş. Solunum yolu enfeksiyonu falan değil asla. Veteriner yanlış twşhis koymuş..
Akciğer röntgeni vs çektirecek şansım yok yaşadığım yerde kuşlarla ilgilenen adam akıllı veteriner bile yok . Dediklerinizi uygulayacagım . İyot damlası alırım , kalsiyum için kalamar kemigi var bu yeterli mi yoksa başka bir takviye mi gerekli ? D vitaminini damla olarak mı almalıyımDurumu iyi değil,bu hareket normal değil,kuş nefes almakta zorlanıyor. Bu durum genelde soluk borusuna bir şeyler kaçması ile gözlemlenebilir. Akciğer röntgeni çektirme durumunuz varsa çektirin,swap testi yapılırsa o da iyi olur,kursaktan sürüntü alınsın swap çubuğu ile ve dışkısı da incelensin, böylece enfeksiyon var mı yok mu bu ihtimal de elenmiş olunur cevaba göre. Lakin dışkılara baktığım zaman çok da problemli durmuyor,sorunun solunum kaynaklı olduğunu düşünüyorum en başta dediğim ihtimal geliyor aklıma.
Öksürüyor aslında bu videodaki hareket öksürme hareketi. Solunumu tıkanıyor ve öksürüyor solunumu açmaya çalışıyor. Yem kusarken soluk borusuna kaçar gibi oluyorsa veya su içtiğinde oluyorsa olabilir.
Öksürmesi iyi bir şey. Tamamen solunumun tıkalı olmadığını gösterir.
Videoyu dikkatli izlememişim. Ve siz sadece ben kafese yaklaşınca öyle yapıyor demeniz yanıltmış beni. Evet nefes almakta zorlanıyor ve hızlıca önce iyot takviyesi denenip geçmezse antibiyotik tedavisi ballamak gerek.Muhabbet kuuşum özellikle ben yanına gidince bu hareketi yapıyor . Ve bazenleri de en fzla 1 2 parça kusuyor . Bu kızgınlık harkeeti mi? Ben başta hasta sandım veternere götürdüm . İlk başta yani 4 gün önce kustugunu görüncepanikle en yakın olan veterineregötürdüm . Bana kursak mantarı olabilir de olmayabilir de dedi mikostatin verdi ama kursak mantarı olmayacagını düşündüm . Çünkü sıvı bir kusma değil veya kokulu değil sadece bu hareketi yaparken ilk 2 gün kustu . Ama sadece 1 parça falan çok değil . Başka bir veteriner solunum yollarında enfeksiyon var dedi video ile bakıp . Sizce bu bir solunum yolu problemi mi yoksa kızgınlık davranışı mı ? Çünkü kuşum 2 3 haftadır kızgınlıkta ve ceresi kahvereng oldu pütürlendi . Dışkıda değişiklik yok.![]()
Hayır sorun düzeldi zannediyordum çünkü problem gözükmüyordu bu belirtileri farkedene kadar ,bu yüzden iyot damla almadım ama almalıydım sanırım . Bugün temin etme şansım yok yarın erkenden temin edip başlayacagım . daha önceden böyle bir sorun yaşandığı için araştırmıştım ekstra dikkat ediyordum odada parfüm bile sıkmıyordum ama bundan sonra çok daha dikkatli olurım . Gelişmelerden haberdar ederim tavsiyeleriniz ve ilginiz için teşekkür ederim"Özellikle ben yanına gidince bu hareketi yapıyor" demişsiniz. Üzerinize parfüm, böcek sinekten korunmak için vücut spreyi vs sürdüyseniz kuştaki rahatsızlığı tetikliyor olma durumu var. Astım olabilir.
Veyahut sigara kullanıyorsanız bu da olabilir.
Kuşun kaldığı odada kimyasal uçucu ürünler ve sigara kullanılmamalı. Çamaşır suyu ile temizlik,kokulu parfümlü yüzey temizleyiciler, oda veya vücut parfümü,kolonya,sinek böcek ilaçları spreyleri,sigara,nargile vs olmamalı.
Yemek yapılan yerde de olmasın kafesi.
Temiz ferah,hava sirkülasyonu olan odada kalmalı. Tabii cereyan olmamalı.
Vantilatör falan çalışmasın çok yakınında.
Kuşta şu anlık kısmi tıkanıklık var ve bu neden oluyor bulmak lazım kaynağını.
Daha önce su içerken solunum yoluna kaçmışsa aspirasyon olur ve iltihaplanma gözlemlenebilir akciğerinde.
Eski konunuza da baktım,zaten kuşta solunum sıkıntısı varmış yeni bir durum değilmiş,bunu bahsetmeniz lazımdı.
Orda da iyot önerilmiş zaten,alıp kullanmadınız mı hiç?
İyota hemen başlayın bugün mümkünse.
2 gün kullanın.
Bugün ve yarın.
1. gün 25 ml suyun içine 1 damla.
2. gün 50 ml suya 1 damla.
Kendi suluğundan içiyorsa kafese takın kendi içsin,siz müdahale etmeyin içmesi için.
İçmezse eğer,bu iyotlu sudan 4-5 damla şırıngayla veya damlalığa çekip kuşun ağzının kenarından dilin üzerinden yavaşça verin,yuttuğundan emin olun. 25 ml suyun hepsini içirmeyin tabii ki.
Gece suluğu kafesten çıkarın, sabaha susamış olsun,iyotlu suyu hazırlayıp kafese takın,susadığı için hemen içmiş olur. İyot uçucu mineral olduğu için yapıldığı zaman hemen tüketilmesi daha faydalı olur.
Gelişme olursa yazarsınız. Eğer düzelme olmazsa antibiyotik kullanılması gerekebilir.