Muhabbet kuşumun kızgınlık hareketi mi

belinaykutlu

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuuşum özellikle ben yanına gidince bu hareketi yapıyor . Ve bazenleri de en fzla 1 2 parça kusuyor . Bu kızgınlık harkeeti mi? Ben başta hasta sandım veternere götürdüm . İlk başta yani 4 gün önce kustugunu görüncepanikle en yakın olan veterineregötürdüm . Bana kursak mantarı olabilir de olmayabilir de dedi mikostatin verdi ama kursak mantarı olmayacagını düşündüm . Çünkü sıvı bir kusma değil veya kokulu değil sadece bu hareketi yaparken ilk 2 gün kustu . Ama sadece 1 parça falan çok değil . Başka bir veteriner solunum yollarında enfeksiyon var dedi video ile bakıp . Sizce bu bir solunum yolu problemi mi yoksa kızgınlık davranışı mı ? Çünkü kuşum 2 3 haftadır kızgınlıkta ve ceresi kahvereng oldu pütürlendi . Dışkıda değişiklik yok.

Ekli dosyalar

• 17863520804015199878545863407049.webp
    17863520804015199878545863407049.webp
    630.9 KB · Görüntüleme: 5
Hepinize ilginiz için teşekkür ederim . Gerçekten yaşadığım yer büyük şehir olmasına ragmen kuşlardan anlayan adam akıllı veteriner yok . Her seferinde bu sitede çözüm buluyorum . Gerçekten çok teşekkür ederim yardımlarınız için . Haberdar edeceğim🙏🏻
Rica ederim yarın akşam saatlerinde bir videosunu çekip paylaşın mesela.

Son düzenleme:
Tekrardan merhabalar bugün iyot damla kullanmamın 2. Günü . Dünden beri öksürmelerinde fark edilir şekilde azalma var nefesi rahatlamış duruyor. Dün iyiydi ama bugün enerjisinde düşüş var . Daha durgun ve halsiz . Damla ağır falan mı geldi bilmiyorum ama durgun. Bilmiyorum yani iyileşiyor dinlenmeye mi ihtiyaç duyuyor ama öksürük krizlerinde azalma var . Önceden öksürme krizine giriyor yaklaşık 1 dakika nefes almakta zorlanıyor öksürüyordu . Dünden beri neredeyse hiç olmadı ama halsizlik var

Kuş nefes almakta zorlandığı için çırpınıyordu ve bu yüzden hareketli görünüyordu. Kendini ordan oraya atıyordu yani,denizde boğulan insan misali.
İyot sonrası rahatlama olduğu için "dinlenme halinde" görünüyor. Üzerinden büyük yük kalktı hayvancağızın..

Geri