Muhabbet kuşumun kızgınlık hareketi mi

belinaykutlu

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuuşum özellikle ben yanına gidince bu hareketi yapıyor . Ve bazenleri de en fzla 1 2 parça kusuyor . Bu kızgınlık harkeeti mi? Ben başta hasta sandım veternere götürdüm . İlk başta yani 4 gün önce kustugunu görüncepanikle en yakın olan veterineregötürdüm . Bana kursak mantarı olabilir de olmayabilir de dedi mikostatin verdi ama kursak mantarı olmayacagını düşündüm . Çünkü sıvı bir kusma değil veya kokulu değil sadece bu hareketi yaparken ilk 2 gün kustu . Ama sadece 1 parça falan çok değil . Başka bir veteriner solunum yollarında enfeksiyon var dedi video ile bakıp . Sizce bu bir solunum yolu problemi mi yoksa kızgınlık davranışı mı ? Çünkü kuşum 2 3 haftadır kızgınlıkta ve ceresi kahvereng oldu pütürlendi . Dışkıda değişiklik yok.

Ekli dosyalar

• 17863520804015199878545863407049.webp
    17863520804015199878545863407049.webp
    630.9 KB · Görüntüleme: 5
Tekrardan merhaba kuşum büyük oranda dzüelmişti ama dün ara ara ağız açık hızlı hızlı nefes aldıgını gördüm . Gece kafes içine yem kusmuş ve ishal olmuş sebebi ne olabilir. Aniden oldu anlamadım öncesinde gayet iyiye gidiyordu

Troid büyümesi olan kuşta troidin küçülmesi en az 1 ay sürer. Dolayısıyla, eğer solunum yolu enfeksiyonu yoksa, zamanla düzelecektir. Üst üste iyot takviyesi de yapmayın. 15 gün iyot vermeyip sonrasında haftada 1-2 kez 1 bardak suya 1 damla iyot katarak verin. Eğer arada tüy kabartma aşırı halsizlik vs olursa yazın tedavi başlarız.

Troid büyümesi olan kuşta troidin küçülmesi en az 1 ay sürer. Dolayısıyla, eğer solunum yolu enfeksiyonu yoksa, zamanla düzelecektir. Üst üste iyot takviyesi de yapmayın. 15 gün iyot vermeyip sonrasında haftada 1-2 kez 1 bardak suya 1 damla iyot katarak verin. Eğer arada tüy kabartma aşırı halsizlik vs olursa yazın tedavi başlarız.
Hocam tüy kabartma yok ama sabah büyük çoğunlukla uyudu ve dışkısı sulu halsizlik var ve dediğim gibi gece kustu

Tekrardan merhab ben acil bir durumdan ötürü zorunlu olarak evde olamadım . Bu süreçte kuzenim baktı kuşa bana video fotoğraf gönderdi yemiyle suyuyla ilgilendi ama videolarda hali gayet yerinde duruyordu ve kusması olmadı . Dün gece eve geldim eve geldigimdede iyi görünüyordu ama sabah odaya girdigimde kafes tabanında oldugunu gördüm yani durumu acil büyük ihtimalle . Beni görünce tüneğe geçti ama kafes tabanındaydı .

Ekli dosyalar

• IMG_20260831_090259.webp
    IMG_20260831_090259.webp
    759.7 KB · Görüntüleme: 3

Hocam ara ara kafes dibine iniyor ve çok yoğun tüy döküm döneminde kapsülleri çok yoğun elime alıp patlatmak istemiyorum çünkü ele çok alışık değil ele alınca çok korkuyo nefes nefese kalıyo zaten durumu iyi olmadıgu icin yapmadım . Ara ara fotoğraftaki gibi aşağı iniyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20260831_110245.webp
    IMG_20260831_110245.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 2
Geri