Muhabbet kuşumun sol tarafinda şişlik var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elçin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hava kesesi tek tarafli şişer mi hocam? Evet o testin yapilmasi lazim sadece röntgenle teşhis kondu

Yabancı forumdan bir örnek buldum. Bu kuştaki şişlik sadece 6 saatte oluşmuş. Öncesinde sağa sola çarpmış muhtemelen hava kesesinde yırtılma olmuş..

35915583-D2AD-4549-833C-1637754F3FBA~2.jpg

Sizin kuştada aynısı var demiyorum. Sadece ihtimal dahilinde..

Yabancı forumdan bir örnek buldum. Bu kuştaki şişlik sadece 6 saatte oluşmuş. Öncesinde sağa sola çarpmış muhtemelen hava kesesinde yırtılma olmuş..

Ekli dosyayı görüntüle 32938

Sizin kuştada aynısı var demiyorum. Sadece ihtimal dahilinde..
Vallahi hocam biz çarptik 1.5 ay önce peşimden geldi ve duvara çarpmişti sadece bu var travma olarak yakin zamanda

Evet hocam biri başka diğeri başka bir şey diyor..
Bu durum
Röntgeni iyi yorumlayacak uzman lazım. Aynı röntgene bakıp biri başka bişey söylüyor öbürü başka bişey..
Hocam bir yazi buldum hava kesesindeki sorun beraberinde kursak sorunlarını da getirir büyük ihtimalle diyor. Kuşumda kursak mantarini andiran bazi belirtiler var ama şişlik onunla alakali değil. Çok yüksek ihtimalle hava kesesi zarar gördü şişlik ondan oldu o da beraberinde kursak mantarini getirdi

Bu yaziyi okudum hocam

Hocam bir yazi buldum hava kesesindeki sorun beraberinde kursak sorunlarını da getirir büyük ihtimalle diyor. Kuşumda kursak mantarini andiran bazi belirtiler var ama şişlik onunla alakali değil. Çok yüksek ihtimalle hava kesesi zarar gördü şişlik ondan oldu o da beraberinde kursak mantarini getirdi

Kesin böyle olur diyemeyiz. Ama birden fazla sorun aynı anda görülebilir tabiki. Siz diğer veterinerede bir götürün kuşu ne diyolar bı bakalım..

Kesin böyle olur diyemeyiz. Ama birden fazla sorun aynı anda görülebilir tabiki. Siz diğer veterinerede bir götürün kuşu ne diyolar bı bakalım..
Tamam hocam. Kuşum veterinere gideli çok halsiz ve gideceğimiz veterinerdeki hoca bayram sonuna kadar yokmuş klinikte. Bugün kuşumuzun röntgenini yapay zekaya attik ve @Selçuk YÜKSEL hocamiz iyot eksikliği olabileceğini söylemişti, bu şişliğin troidle bir akalasi var mı diye sorduk. Şiş yer troid bölgesi dedi, beslenmesini sordu biz hiç iyot desteği yapmiyoruz ve kullandiğimiz yemde iyot desteği yokmuş. Veterinerdeki kanatli uzmani bayram sonuna kadar yok önce iyot desteği sağlayalim diyoruz, kuşumuzda o zaten eksik. Ama iyot desteğini nasil sağlayacağız bilmiyorum. Yardimci olursanız seviniriz hocalarim. @Selçuk YÜKSEL hocamı etiketliyorum

%2 lik iyot lügol solisyon alın ilk gün yarım suluğa 1 damla damlatarak verin. Verdikten 6 saat sonra yeni iyotlu su hazırlayın. 2-3 ve 4. Günler tam suluğa 1 damla.

Hocam iyot bu kuştada işe yararsa 5 dakkalık saygı duruşuna geçicem 🤣🤣
Kesin işe yarayacak demedim ki zaten. Konu sahibi veterinerden sormuş troid büyümesi olabilir demiş veteriner. Dolayısıyla kullanma kararı almış ve nasıl kulanacağını sormuş bende cevapladım sadece. Ki iyot takviyesi sorunu çözmese bile kullanmasında sakınca yok. İyot takviyesi yapılmış olur en kötü.

Kesin işe yarayacak demedim ki zaten. Konu sahibi veterinerden sormuş troid büyümesi olabilir demiş veteriner. Dolayısıyla kullanma kararı almış ve nasıl kulanacağını sormuş bende cevapladım sadece. Ki iyot takviyesi sorunu çözmese bile kullanmasında sakınca yok. İyot takviyesi yapılmış olur en kötü.
Hayır hocam veteriner demedi veteriner kursak mantari diyor ama kuşumda kursak mantari bekirtisi olarak sadece öğürme var. Ben sizin tavsiyeniz üzerine araştirdim ve belirtilerin neredeyse hepsini taşiyoruz. Sindirim problemi de yaparmiş iyit eksikliği içi su dolu şişlik de yaparmiş. @Selçuk YÜKSEL hocam size attiğim görseldeki iyot olur mu?

Geri