Muhabbet tedavi sureci

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Funda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Funda

Forum Sakini
Selamlar,
"Muhabbet kusum hasta" konusuyla yazmistim daha onceden. Konu uzadigi icin yeni konu actik.
Fungizone 7 gun kullandik,3 gun entrobac pribiyotik 3 gun gervit vitamin verdim. Kusun durumu ayni, aspur ve dari yiyor. Yulaf vermiyorum tuyleri dokuluyor.Yemini yemiyor. Diskisinda yem yok gibi.3-4 gundur kusma da yok.zaten nadir kusuyordu. Genel olarak durgun. Arasira keyifli ,konusuyor. Simdi bir kür daha fungizone a devam edeyim degil mi? Durum degerlendirmesi yapar yine bir kür devam ederiz demistik. Yorumlariniza gore hareket edecegim.

Ekli dosyalar

• IMG20210325113922.jpg
    IMG20210325113922.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 66
  • IMG20210325113712.jpg
    IMG20210325113712.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 65
Firmayı arayıp bundan bi koli istemek lazım satarız forumda:unsure:
Eczaneye girdim ''Sitraks var mı?'' diye sordum yetkili kişi de ''Hayır, şuan elimizde yok, depolarda da yok'' dedi. ''Peki Levamizol etken maddeli başka bir ilaç var mı?'' dedim alt raftan Sitraks'ı uzattı.:D Neye uğradığımı şaşırdım.:) SKT 01.22, iki kere kullanırsam kullanırım..

Son düzenleme:
Oyla 0
Eczaneye girdim ''Sitraks var mı?'' diye sordum yetkili kişi de ''Hayır, şuan elimizde yok, depolarda da yok'' dedi. ''Peki Levamizol etken maddeli başka bir ilaç var mı?'' dedim alt raftan Sitraks'ı uzattı.:D Neye uğradığımı şaşırdım.:) SKT 01.22, iki kere kullanırsam kullanırım...
?

Oyla 0
Eczaneye girdim ''Sitraks var mı?'' diye sordum yetkili kişi de ''Hayır, şuan elimizde yok, depolarda da yok'' dedi. ''Peki Levamizol etken maddeli başka bir ilaç var mı?'' dedim alt raftan Sitraks'ı uzattı.:D Neye uğradığımı şaşırdım.:) SKT 01.22, iki kere kullanırsam kullanırım..

Demekki biz yanlış şekilde soruyormuşuz ?

Oyla 0
Bu arada hangi eczaneden buldunuz?

Oyla 0
Bence ilaç yeterli gelmiştir. Daha önce iç parazit için bişey kullandınızmı hiç? Sitraks yada nilverm gibi?
Selamlar,
Kusumun durumundan bahsetmek istiyorum. Fungizonu 7 gun kullanip birakmistik sonrasinda probiyotik ve vitamin ile devam ettik.sonrasinda genel olarakta iyiydi. Bugun diskisinda tekrardan yemler gordum. Kusma yok. Dariyi vermiyordum, kendi yeminden yemeye baslamisti, aspur ve yulafta yiyor. Henuz sitraks bulup veremedim. Tedaviye nasil devam etmeliyim?

Ekli dosyalar

• IMG20210405112141.jpg
    IMG20210405112141.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG20210405112111.jpg
    IMG20210405112111.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 17
Oyla 0
Selamlar,
Kusumun durumundan bahsetmek istiyorum. Fungizonu 7 gun kullanip birakmistik sonrasinda probiyotik ve vitamin ile devam ettik.sonrasinda genel olarakta iyiydi. Bugun diskisinda tekrardan yemler gordum. Kusma yok. Dariyi vermiyordum, kendi yeminden yemeye baslamisti, aspur ve yulafta yiyor. Henuz sitraks bulup veremedim. Tedaviye nasil devam etmeliyim?

Oyla 0
Kuş tüyü başlamış. Kabarmasi oldukça azalmış. İlaca tekrar başlanabilir

Oyla 0
Selamlar,
Merhabalar
Ben fungizone tedavisinden sonra antibiyotik kullanmıştım 6 gün kadar asıl dışkıda ki yem olayını o bitirmişti.
Tahlil yaptırmışmıydınız peki tam anımsayamadım
Belkide başka bi bakteri daha vardır

Oyla 0
Merhabalar
Ben fungizone tedavisinden sonra antibiyotik kullanmıştım 6 gün kadar asıl dışkıda ki yem olayını o bitirmişti.
Tahlil yaptırmışmıydınız peki tam anımsayamadım
Belkide başka bi bakteri daha vardır
Merhaba, veteriner bana uzak, yakin cevredekilerde cok ilgili degil. Goturmedim. Fungizonu sadece 7 gun kullandim o kadar. Ama siz 1 ay kullanmistiniz sanki oyle hatirladim

Oyla 0
Merhaba, veteriner bana uzak, yakin cevredekilerde cok ilgili degil. Goturmedim. Fungizonu sadece 7 gun kullandim o kadar. Ama siz 1 ay kullanmistiniz sanki oyle hatirladim
Evet ben 1 aya yakın kullandım ama fungizone yemli dışkıyı kesmedi azaltmıştı ben en son antibiyotik kullandım 6 gün kadar o tamamen kesmişti. Bence kuşta başka bir bakteri ya da hastalık daha var ki tek başına etki etmiyor ondan.
En yakın eczaneden minik tahlil kabı ve fiziki tuzlu su birde insülin enjektörü alın birde yuvarlak makyaj temizleme pedlerinden
Daha sonra kabın içerisine dışkıları biriktirin ve makyaj pamuğunu tuzlu fiziki serum ile nemlendirin dışkılara değmeyecek şekilde kabın içine yerleştirin bunu her dışkı koyduğunuzda yapın
Bu işlem hem dışkının yapısını bozmasını önleyecek hemde kurumasını önleyecek
Daha sonra ise +90 (532) 446 46 78 bu numaradan İZMİR ÖZM VET LAB KLİNİK ÖMER BEYLE İLETİŞİME GEÇİP KARGOLAYIN
kendisi dışkıyı tahlil edip sonucları paylaşacaktır hem çok pahalı da olmuyor. Hemde doğru teşhisle doğru tedaviyi uygulamış oluyorsunuz
Çünkü böyle giderse geç kalmış olacaksınız Allah korusun :(

Oyla 0
Selamlar,

Funda hanım öncelikle kuşa maşaallah diyelim iyi görünüyor. Dışkıda yem konusunda Duygu hanımın dediği gibi kuşlarda bazen ekstra başka bir enfeksiyon olabiliyor. Mesele yemli dışkı yapan başka bir kuşa tahlilden sonra koksidiyoz teşhisi konulmuştu. Yani yemli dışkıyı koksidiyoz ilacıyla bitirmişti. Duygu hanımın kuşuda aynı şekilde bakteriyel enfeksiyon ilacını (enrofloksasin) kullandıkdan sonra sorun tamamen çözülmüştü..

Yani şuraya gelicem, evet megabakter tamamen bitmemiş olabilir ve tekrar fungizone kullanılabilir. Ama diğer yandan da kuşta ikinci bir hastalık olabilir (koksidiyoz yada bakteriyel). Bu yüzden de yemli dışkı devam ediyor olabilir. Bu durumda da başka ilaçları denemek gerekiyor..

Ama elimizde test sonuçları olmadığı için bu tedavileri ya sırayla deniyeceğiz yada Duygu hanımın dediği gibi test yaptırıcaksınız ona göre yola devam edicez. Karar sizin..

Oyla 0
Evet ben 1 aya yakın kullandım ama fungizone yemli dışkıyı kesmedi azaltmıştı ben en son antibiyotik kullandım 6 gün kadar o tamamen kesmişti. Bence kuşta başka bir bakteri ya da hastalık daha var ki tek başına etki etmiyor ondan.
En yakın eczaneden minik tahlil kabı ve fiziki tuzlu su birde insülin enjektörü alın birde yuvarlak makyaj temizleme pedlerinden
Daha sonra kabın içerisine dışkıları biriktirin ve makyaj pamuğunu tuzlu fiziki serum ile nemlendirin dışkılara değmeyecek şekilde kabın içine yerleştirin bunu her dışkı koyduğunuzda yapın
Bu işlem hem dışkının yapısını bozmasını önleyecek hemde kurumasını önleyecek
Daha sonra ise +90 (532) 446 46 78 bu numaradan İZMİR ÖZM VET LAB KLİNİK ÖMER BEYLE İLETİŞİME GEÇİP KARGOLAYIN
kendisi dışkıyı tahlil edip sonucları paylaşacaktır hem çok pahalı da olmuyor. Hemde doğru teşhisle doğru tedaviyi uygulamış oluyorsunuz
Çünkü böyle giderse geç kalmış olacaksınız Allah korusun :(
Selamlar,
Suleyman bey ile gorustum. Diskilari biriktiriyorum, gonderecegim, sonuclari paylasirim.
Tekrardan tesekkurler hepinize

Oyla 0
Geri