Muhabbet tedavi sureci

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Funda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Funda

Forum Sakini
Selamlar,
"Muhabbet kusum hasta" konusuyla yazmistim daha onceden. Konu uzadigi icin yeni konu actik.
Fungizone 7 gun kullandik,3 gun entrobac pribiyotik 3 gun gervit vitamin verdim. Kusun durumu ayni, aspur ve dari yiyor. Yulaf vermiyorum tuyleri dokuluyor.Yemini yemiyor. Diskisinda yem yok gibi.3-4 gundur kusma da yok.zaten nadir kusuyordu. Genel olarak durgun. Arasira keyifli ,konusuyor. Simdi bir kür daha fungizone a devam edeyim degil mi? Durum degerlendirmesi yapar yine bir kür devam ederiz demistik. Yorumlariniza gore hareket edecegim.

Ekli dosyalar

• IMG20210325113922.jpg
    IMG20210325113922.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 66
  • IMG20210325113712.jpg
    IMG20210325113712.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 65
çok geçmiş olsun. Umarım tez zamanda sonuçları gelir ve tedaviyi kontrollü götürürsünüz ve atlatır sağlıcakla

Oyla 0
İnsallah bir an once... Sagolun?

Selamlar,
Diskilari tahlile gonderdim bugun İstanbuldan İzmire... Umarim tez zamanda sonuclanir. Gunlerdir iyiydi kusum ama dun ve bugun halsiz biraz once kustu 1-2 haftadir kusmamisti. Diskilarda da arasira yem oluyor. Videosunu ve resmini ekledim, Omer bey de degerlendirsin, sizlerle de paylasacagim ?

Ekli dosyalar

• IMG20210412163220.jpg
    IMG20210412163220.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 15
Oyla 0

Selamlar,
Diskilari tahlile gonderdim bugun İstanbuldan İzmire... Umarim tez zamanda sonuclanir. Gunlerdir iyiydi kusum ama dun ve bugun halsiz biraz once kustu 1-2 haftadir kusmamisti. Diskilarda da arasira yem oluyor. Videosunu ve resmini ekledim, Omer bey de degerlendirsin, sizlerle de paylasacagim ?

Gelişmeleri bekliyoruz..

Oyla 0
Gelişmeleri bekliyoruz..
Arkadaslar, tahlilin bir kismi sonuclandi.
Koksidiyoz ve enterit bir problem cikmis (bakteriyolojik muayene devam ediyormus)
Oncelikle koksidiyoz icin netcox isimli bir ilac onerdi 4-5 gun kullanilacak.
Vitamins amino diye bir ilac onerdi, A ve K vitamini ve probiyotik kullanilmasi gerekiyormus.
Burada bazi veterinerlere sordum bu ilaclar yok, netcox icin muadil bir ilac onerdiler koksidin diye, vitamins amino diye bir ilac yok yine muadil baska birsey onerdiler. Buralarda bulamazsam izmirden omer bey gonderecek. Netcox 100 ml 70 tl, vitamins amino 100 ml 60 tl
Sizce ne yapmaliyim?
@Doğanay Y. @Ümit T.

Oyla 0
Koksidiyoz ve enterit bir problem cikmis (bakteriyolojik muayene devam ediyormus)
Vitamins amino diye bir ilac onerdi, A ve K vitamini ve probiyotik kullanilmasi gerekiyormus.
Burada bazi veterinerlere sordum bu ilaclar yok, netcox icin muadil bir ilac onerdiler koksidin diye, vitamins amino diye bir ilac yok yine muadil baska birsey onerdiler. Buralarda bulamazsam izmirden omer bey gonderecek. Netcox 100 ml 70 tl, vitamins amino 100 ml 60 tl
Sizce ne yapmaliyim?
@Doğanay Y. @Ümit T.

koksidiyoz ilacının ismi değil etken maddesi önemli, toltrazuril etken maddeli herhangi bir ilaç olması yeterli (netcox, baycox vb.)

koksidin isimli ilacın etken maddesi netcox kadar güçlü değildir, işe yaramazsa tekrar netcox kullanmanız gerekir ve kuşu boşuna yorarsınız

Oyla 0
Sizce ne yapmaliyim?
@Doğanay Y. @Ümit T.

Vitamini almana gerek yok. Elindeki herhangi bir vitamini kullanabilirsin. Netcox'u alıp tedaviye başlarsın..

Oyla 0
Gervit vitamin kullaniyorum, yeterli midir bu? Ozellikle A ve k vitamini extra almayayim yani
Selamlar,
Bakteriyolojik muayenede patojen bir problem cikmadi. Sadece koksidiyoz icin tedavi edilecek.
İst anadolu yakasinda baycox yada netcox bulabilecegim bir yer var mi bildiginiz? Maltepe cevresinde bulamadim.
Yoksa izmirden getirtecegim.

Oyla 0
Aramızda yaklaşık 620 km var ama işinize yarayacaksa söyleyeyim.:D Ömür Eczanesi'nden bulmuştum..

Ben aradım Ömür Eczanesini ama yokmuş. Ankara'daki tüm adında Ömür geçenleri aradım. Hiçbirinde yoktu. En son Yeni Handan eczanesi var Etlik'te orayı aradım. Bir tane kalmış sadece, onu aldım. Skt 11.21. Aslında piyasadan kalkmamış ama firma göndermiyormuş.

Oyla 0
Selamlar,
Bakteriyolojik muayenede patojen bir problem cikmadi. Sadece koksidiyoz icin tedavi edilecek.
İst anadolu yakasinda baycox yada netcox bulabilecegim bir yer var mi bildiginiz? Maltepe cevresinde bulamadim.
O bölgede yaşayanlar cevap verecektir mutlaka

Oyla 0
Selamlar,

Anadolu yakasındaki veterinerleri arayıp sorun illaki vardır birinde. Baycox netcox yoksa bile toltrazuril etken maddeli başka bir ilaç vardır belki..

Oyla 0
Geri