Muhabbet tedavi sureci

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Funda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Funda

Forum Sakini
Selamlar,
"Muhabbet kusum hasta" konusuyla yazmistim daha onceden. Konu uzadigi icin yeni konu actik.
Fungizone 7 gun kullandik,3 gun entrobac pribiyotik 3 gun gervit vitamin verdim. Kusun durumu ayni, aspur ve dari yiyor. Yulaf vermiyorum tuyleri dokuluyor.Yemini yemiyor. Diskisinda yem yok gibi.3-4 gundur kusma da yok.zaten nadir kusuyordu. Genel olarak durgun. Arasira keyifli ,konusuyor. Simdi bir kür daha fungizone a devam edeyim degil mi? Durum degerlendirmesi yapar yine bir kür devam ederiz demistik. Yorumlariniza gore hareket edecegim.

Ekli dosyalar

• IMG20210325113922.jpg
    IMG20210325113922.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 66
  • IMG20210325113712.jpg
    IMG20210325113712.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 65
@Doğanay Y. ’nin dediklerini temin edemez iseniz çok rahatlıkla bulunan Tarımsan’ın Aviyeast ürününe de bakabilirsiniz. En kötü kuru maya da kullanabilirsiniz...
Arastirdim hepsini, bir sorum olacak, kuru maya ile daha once bir kac kez suyuna katip bir karisim yapmistim. Bu bira mayasi ile ayni etkiyi veriyor mu?
Bu arada tesekkur ederim sizede

Oyla 0
Arastirdim hepsini, bir sorum olacak, kuru maya ile daha once bir kac kez suyuna katip bir karisim yapmistim. Bu bira mayasi ile ayni etkiyi veriyor mu?
Bu arada tesekkur ederim sizede
Bira mayası = Saccharomyces cerevisiae = Kuru Maya

Açıklayıcı olmuştur umarım. ☺️ Tabi piyasadaki daha profesyonel ürünleri kullanmanın farkı olur. Kimisinde ilave olarak vitamin ve mineraller var kimisinde arı poleni var vs....

Oyla 0
Bira mayası = Saccharomyces cerevisiae = Kuru Maya

Açıklayıcı olmuştur umarım. ☺️ Tabi piyasadaki daha profesyonel ürünleri kullanmanın farkı olur. Kimisinde ilave olarak vitamin ve mineraller var kimisinde arı poleni var vs....
benim bahsettiğim etkiyi tek başına sağlamaz kuru maya.
Bira mayası kuşların alması gereken bütün aminoasitleri ve bazı ek vitaminleri içermektedir.
phpThumb.php

Oyla 0
Funda hanım şu kafeside bir yenileyin artık. Kafes telleri oksitlenmiş. Buda kuşlarda metal toksikozu riskini arttırıyor. Kuşun sorunu belkide metal toksikozu bile olabilir.. Yeni kafes alırken benim şahsi tavsiyem boyalı bir kafes tercih edin..

Oyla 0
Funda hanım şu kafeside bir yenileyin artık. Kafes telleri oksitlenmiş. Buda kuşlarda metal toksikozu riskini arttırıyor. Kuşun sorunu belkide metal toksikozu bile olabilir.. Yeni kafes alırken benim şahsi tavsiyem boyalı bir kafes tercih edin..
Merhaba,
Yeni kafes alacagim insallah.
Bu arada baytril biteli 5 gun oldu, 3 gun entrobac 2 gun sade su verdim. Bugun durgun yine. Dun iyiydi. Yani bir gun iyiyse bir gun durgun geciyor. tam anlamiyla toparlayamadi.Ayrica kuyrugunun nefes alirken cok hareket ettigini farkettim. Buna ek olarak ucarkende vik vik yapiyordu uzun zamandir. Bu hastaliklardan oncede vikleme vardi. Ama kuyrugu boyle dikkatimi cekmemisti. ?

Oyla 0
Hastalıktan geriye kalanlar ve tüyünden kaynaklı atıyor muhtemelen. Kabarmasının geçmemesi oldukça ilginç :(
Rica etsem yarın elektrolit verip hem dışkı hem de kuşun genel görünümünden fotoğraf ekler misiniz?

Oyla 0
Merhaba,
Yeni kafes alacagim insallah.
Bu arada baytril biteli 5 gun oldu, 3 gun entrobac 2 gun sade su verdim. Bugun durgun yine. Dun iyiydi. Yani bir gun iyiyse bir gun durgun geciyor. tam anlamiyla toparlayamadi.Ayrica kuyrugunun nefes alirken cok hareket ettigini farkettim. Buna ek olarak ucarkende vik vik yapiyordu uzun zamandir. Bu hastaliklardan oncede vikleme vardi. Ama kuyrugu boyle dikkatimi cekmemisti. ?

Çok enteresan ya bu kadar ilaca rağmen hala kabarık duruyor.. Bütün herşeyi yaptık. Dışkı tahlili vs. de yapıldı. Bir ağrısı falanmı var acaba? İstanbulvetin neredeyse her hasta kuşa verdiği meloksikam ağrı kesici ilacı mı kullansak? Yada başka ne yapılabilir @neanderthalensis sen ne düşünüyorsun?

Oyla 0
üstüme vazife değil ama rahatlatmak için bitkisel yollar denenebilir. iyileştireceğini düşünmüyorum ama belki bi nebze rahatlatır kuşu. forumda kimyager biri vardı, kuşu hastaydı. ilaçlarla iyileşmeyince japon yöntemine falan başvurmuştu. ayağına sarımsak yağı falan sürüyordu, kekik yağı koyuyordu suluğuna.

Oyla 0
kullanılan ilaçların tam etki etmediği, metronizadol'e duyarlı bazı anaerobik bakteriler var, bunun dışında neredeyse başka enfeksiyonel ihtimal kalmadi :(

Oyla 0
kullanılan ilaçların tam etki etmediği, metronizadol'e duyarlı bazı anaerobik bakteriler var, bunun dışında neredeyse başka enfeksiyonel ihtimal kalmadi :(

Enfeksiyondan ziyade daha spesifik bir sorun var bence bu kuşta. Dediğin gibi metronidazol yada diğer bazı antibiyotikler denenbilir. Ancak ben etkili olucağından şüpheliyim..

Bence hem kuşun bir süre dinlenmesinde, hemde bu süre zarfında bazı bitkisel takviyeler ve faydalı besinlerle desteklemekte yarar var..

Funda hanım daha önce söylediğim gibi iyi bir marka pelet yem alıp yarı yarıya kuşun yemine ekleyin. İkinci olarak o kafes telleri benim kafama çok takılıyor kafeside yenilerseniz iyi olur..

Bir kaç gün arayla bitkisel çaylar yapıp suyuna ekleyin. Mesela kekik çayı, papatya, zencefil, karahindiba çayları vs. gibi..

Şuan aklıma gelenler bunlar. Başka tavsiyelerim olursa daha sonra yazarım yine...

Oyla 0
Enfeksiyondan ziyade daha spesifik bir sorun var bence bu kuşta. Dediğin gibi metronidazol yada diğer bazı antibiyotikler denenbilir. Ancak ben etkili olucağından şüpheliyim..

Bence hem kuşun bir süre dinlenmesinde, hemde bu süre zarfında bazı bitkisel takviyeler ve faydalı besinlerle desteklemekte yarar var..

Funda hanım daha önce söylediğim gibi iyi bir marka pelet yem alıp yarı yarıya kuşun yemine ekleyin. İkinci olarak o kafes telleri benim kafama çok takılıyor kafeside yenilerseniz iyi olur..

Bir kaç gün arayla bitkisel çaylar yapıp suyuna ekleyin. Mesela kekik çayı, papatya, zencefil, karahindiba çayları vs. gibi..

Şuan aklıma gelenler bunlar. Başka tavsiyelerim olursa daha sonra yazarım yine...
Bende artik dinlenmesi taraftariyim, cunku ilac ictigi donemlerde cok daha durgun daha kabarik oluyor. Dediginiz seyleri uygulayacagim, kafes ve yem konusunuda ayni sekilde.
Simdi oncelikla @Doğanay Y. Dedigi sekilde elektrolit yapip diski ve kusun gorsel ve videosunu ekleyecegim.
Bende sasirdim valla artik☹️
Tekrardan tesekkurler hepinize

Oyla 0
Bende artik dinlenmesi taraftariyim, cunku ilac ictigi donemlerde cok daha durgun daha kabarik oluyor. Dediginiz seyleri uygulayacagim, kafes ve yem konusunuda ayni sekilde.
Simdi oncelikla @Doğanay Y. Dedigi sekilde elektrolit yapip diski ve kusun gorsel ve videosunu ekleyecegim.
Bende sasirdim valla artik☹️
Tekrardan tesekkurler hepinize
Selamlar,@Doğanay Y. 1 gunluk elektrolit verdim.
1 gunluk diskilari, guncel diskisi, anlik video ve resmi ekteki gibi. Ayrica yine tuy dokuyor, normal mi iki haftada bir tuy dokmesi? Yulafi da uzun bir sure vermemistim gecende cok az verdim

Ekli dosyalar

• IMG20210617145158.jpg
    IMG20210617145158.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG20210617144632.jpg
    IMG20210617144632.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG20210617144240.jpg
    IMG20210617144240.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG20210617144229.jpg
    IMG20210617144229.jpg
    743 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG20210617144117.jpg
    IMG20210617144117.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG20210617144152.jpg
    IMG20210617144152.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 10
Oyla 0
Selamlar,@Doğanay Y. 1 gunluk elektrolit verdim.
1 gunluk diskilari, guncel diskisi, anlik video ve resmi ekteki gibi. Ayrica yine tuy dokuyor, normal mi iki haftada bir tuy dokmesi? Yulafi da uzun bir sure vermemistim gecende cok az verdim

Bu aralar bütün kuşlarda var tüy dökümü. B vitamini, kuru maya, yulaf ile destekleyin..

Elektrolit anlık enerji verir sadece çok bi faydası olmaz..

Funda hanım bişey sorucam ek gıdalara alışkınmı bu kuş? Mama, sebze, meyve vs. yiyormu?

Oyla 0
Bu aralar bütün kuşlarda var tüy dökümü. B vitamini, kuru maya, yulaf ile destekleyin..

Elektrolit anlık enerji verir sadece çok bi faydası olmaz..

Funda hanım bişey sorucam ek gıdalara alışkınmı bu kuş? Mama, sebze, meyve vs. yiyormu?
Evet Ümit bey, ne versem yer, yani eskiden ben oyle mama filan yapmazdim hic, arasira vitamin damlatirdim. Ve hangi meyveyi yersek onada verirdim. Simdi bazen mama karisimi yapiyorum, bir ara yem yemeyi kesmisti o zaman vermistim

Oyla 0
Evet Ümit bey, ne versem yer, yani eskiden ben oyle mama filan yapmazdim hic, arasira vitamin damlatirdim. Ve hangi meyveyi yersek onada verirdim. Simdi bazen mama karisimi yapiyorum, bir ara yem yemeyi kesmisti o zaman vermistim

Size özellikle havuç ve kırmızı pancarı tavsiye ederim. Ben 3-4 günde bir kafese asarım kıtır kıtır kemirirler. Bu şekilde yerse mutlaka verin ara sıra çok faydalıdır iki sebzede.. Sade yemezse mamaya da karıştırabilirsiniz..

Oyla 0
Size özellikle havuç ve kırmızı pancarı tavsiye ederim. Ben 3-4 günde bir kafese asarım kıtır kıtır kemirirler. Bu şekilde yerse mutlaka verin ara sıra çok faydalıdır iki sebzede.. Sade yemezse mamaya da karıştırabilirsiniz..
Havucu bende asiyorum aynen o da kitir kitir yer, ama kirmizi pancari hic denemedim. Onuda cigden mi asiyorsunuz?

Oyla 0
Geri