Dün kuşumun alt gagasında değişik birşeye denk geldim. Yara gibi veya hani mantar olur da ilerleyince yaraya dönüşür ya ona benziyordu. Resim çekmek o an aklıma gelmedi. Ama hemen vazalin sürdüm ikisine de. Ve sularına 5-6 damla sirke damlattım. Suluklarımız küçük. O yüzden az damlattım. Ayaklarına falan da sürdüm. Çünkü birinde arada cerenin bittiği yerdeki çizgi gibi olan yerde beyazlık oluşuyor.Ama dağılmıyor.Ben yinede vazalin sürüyorum denk geldikçe ilk veya ertesi güne kalmıyor.Dışkıları yemeleri, içmleri, Canlılıkları gayet normal ve her zaman ki gibi.
Şimdi benim sorularım şunlar:
Bugün sabah tekrar vazalin sürmek için baktığımda ilk başta bahsettiğim şey kuşun gagasında yoktu. Mantar veya herhangi bir hastalık olsa böyle hemen geçmezdi değil mi? Ben dışkısı falan yapışmıştır diyorum. Çünkü gagası tertemiz. Ama Dışkıysa dün sürdüğümde neden çıkmadı?
Zaten tedbir amaçlı vazaline devam edicem etmeli miyim?
Avipom da var ancak kokusu daha beter ediyor kuşları sürmek istemiyorum ki şuan zannımca mantar değil doğru mu düşünüyorum sürmemek konusunda.
Birde diğer kuşta oluşan beyazlıktata mantar belirtisi olma ihtimali var mı ? Ben mi telaşlanıyorum. Her kuşta oluyor mudur?
NOT: Resim atıcaktım ama dediğim gibi ikisin de de şuan birşey yok. O nedenle atmıyorum. Çünkü gayet normaller.
Şimdi benim sorularım şunlar:
Bugün sabah tekrar vazalin sürmek için baktığımda ilk başta bahsettiğim şey kuşun gagasında yoktu. Mantar veya herhangi bir hastalık olsa böyle hemen geçmezdi değil mi? Ben dışkısı falan yapışmıştır diyorum. Çünkü gagası tertemiz. Ama Dışkıysa dün sürdüğümde neden çıkmadı?
Zaten tedbir amaçlı vazaline devam edicem etmeli miyim?
Avipom da var ancak kokusu daha beter ediyor kuşları sürmek istemiyorum ki şuan zannımca mantar değil doğru mu düşünüyorum sürmemek konusunda.
Birde diğer kuşta oluşan beyazlıktata mantar belirtisi olma ihtimali var mı ? Ben mi telaşlanıyorum. Her kuşta oluyor mudur?
NOT: Resim atıcaktım ama dediğim gibi ikisin de de şuan birşey yok. O nedenle atmıyorum. Çünkü gayet normaller.
Son düzenleme: